Take off.

Jag återvänder till fåglarna som ni självklart tog för måsar i inlägget En sång till modet. Att min fågelfotograferingsteknik lämnar allt att önska är helt klart. Jag vill ändå visa hur det såg ut när svanflocken lyfte, ivägskrämd av mig som försökte smyga mig på dem och misslyckades. Avståndet var långt, det var skumt och disigt och så var jag faktiskt darrhänt av någon anledning, förmodligen av upphetsningen. Dessutom tror jag att jag av misstag hade ställt in kameran på någon mysko inställning. Men jag var ganska glad ändå, jag hade aldrig tidigare sett så många svanar samtidigt. Jag räknar på mina bilder till 35 st, men jag har förstått att de kan samlas i hundratal, sångsvanarna.

28 kommentarer på “Take off.”

 1. Ja vi såg en stor skock när vi åkte till grannstaden här i veckan. Konstigt att de inte har dragit söder över ännu. Men de kanske är senare med ungar osv mot andra fåglar så att de kommer iväg senare.

  Gilla

 2. Det är något visst med att fotografera flygande fåglar. Jag hade nog inte gissat på svanar, om du inte hade skrivit det.
  Roligt att få med så många på samma bild.

  Gilla

  • Nej, i det förra inlägget var det nog omöjligt att se att det var svanar. Det var fascinerande att se hur de flög när de hade kommit upp i luften. De flög hit och dit över fältet och det tog tid innan de formerade sig. Det blev två grupper av dem, en liten och en stor. Ja, det var roligt att fånga dem på bild, jag tror att jag måste lägga mig i träning.

   Gilla

 3. Nu samlas fåglarna i stora flockar på åkrar och fält. Och det låter och skränas även här hos mig. Och som på en given signal lyfter alla och flyger iväg i samlad trupp.Underbart att se.
  Kram

  Gilla

  • De här var väl inte riktigt beredda att ge sig på någon längre flygtur än, men jag skrämde tyvärr iväg dem.
   Kram

   Gilla

 4. Är det inte något av truppgymnastikuppvisning eller kanske något butohinspirerat dansnummer över deras flykt. Alla rör sig gracilt och mjukt men inte helt synkront i rörelserna. En fantastiskt vacker bild fångat!

  Gilla

  • Det kanske man skulle kunna säga, rytmisk gymnastik eller dans. Det var en som flaxade till först och sen följde de andra efter och strax var de i luften. Mäktigt var det! Tack, BeBest!

   Gilla

 5. Det blev en fin bild. Vackert!

  Gilla

 6. Och tänka sig, det funkar utan flygledare!
  🙂

  Kram!
  /Skvitt

  Gilla

 7. De är ofta skygga sångsvanarna. Det är en vildmarksfågel, och jag är enormt glad när jag får se dem! Att bli upphetsad när man ska till att ta en bild känner jag väl till… 🙂
  Jag tycker att bilden är full av liv och diset gör bilden ännu bättre! Det svåra är att det vita liksom blir ett färgfält. Jag brukar få samma effekt.
  Kramar och allt gott till dej!

  Gilla

  • Som jag skriver så hade jag aldrig sett så många svanar samtidigt tidigare. Det var mäktigt och förunderligt, en upplevelse. Jag gillar bilden just för rörelsen i den, att man ser hur de är på väg att lyfta.
   Kram

   Gilla

   • Det är ögonblicket som gör bilden! Ögonblicket som är förbi om man inte är där och beredd! 🙂
    Kramar och allt gott till dej!

    Gilla

    • Precis så. Jag stod ju där med kameran i högsta hugg. Hade fotat dem gående på åkern först, innan jag skrämde iväg dem.
     Kram

     Gilla

     • Jag missade en fantastisk bild för ett par veckor sedan, oh vad det känns visset…
      Det var en Furrie som stod på knä och pratade med en husse och hans dalmatiner. En syn! Otroligt ovanligt.
      Kraamis och allt gott till dej!

      Gilla

      • Hade du inte kameran med dig? Jag tror att jag inte vet vad en Furrie är…
       Kram

       Gilla

       • Jo, jag hade den med, men tvekade att ta upp den, för jag hade en tid att passa och kände mig lite stressad, när jag vände om(en minut senare), var de borta och ögonblicket förbi…. En Furrie är människor som känner sig mest bekväma i en typ av djurkostym, och har det till vardags… Aldrig sett något förr…
        Här kommer ett allt gott till dej med en kram på köpet!

        Gilla

        • Jag visste inte att det fanns sådana. Det kan ju vara svårt att bara slänga upp kameran och fota okända människor även om det är tillåtet enligt lag. Men jag förstår att det var ett ovanligt motiv.
         Kram

         Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: