Himlens stjärnor har fallit ner.

Av: Jag

03 12, 2012

Etiketter:,

Kategori: bilder, frost, is, vinter

22 kommentarer

Bländare:f/2.8
Focal Length:8mm
ISO:200
Shutter:1/0 sek
Kamera:FinePix F30

”Jag visade bilden för V först och läste bildtexten för henne och hon åååhhh-ade och aaahh-ade och sa att de var vackra. Så ropade hon på A:  -Kom A, mormor har skickat en bild på stjärnor som har ramlat ner från himlen!  A kom och ställde sig för att titta. Du skulle sett hans min! Han var så häpen. Han tittade från bilden till mig till V och tillbaka igen. -Va! sa han, förtjust och häpen. -Va! Sedan förklarade V för honom att det var iskristaller. -Iksi-staller, försökte han upprepa.”

Så skrev min dotter, livsnjutarnas mor, för några år sedan när hon hade visat bilden ovan som jag mejlat till henne. A var ganska liten då.

22 kommentarer på “Himlens stjärnor har fallit ner.”

 1. Vit eller ljusgrå vägg – denna underbara bild på stor kanvas! You’ve done it again my friend! Makalöst härlig bild!

  Gilla

  • Tack, kära vän! Jag kanske måste börja göra lite kanvas av en del bilder, jag har bara inte haft så stor ork. Hittade den här bland gamla mejl när jag letade efter något häromdan. Märk att det var min lilla kamera – som jag fortfarande saknar!

   Gilla

 2. En helt fantastisk bild och en underbar liten berättelse. ♥
  Kram

  Gilla

  • Tack, Rozie! Jag tänkte faktiskt på dig nyss när jag tittade på bilden.Himlen och du har ett särskilt förhållande. Det är roligt att hitta fina små episoder bland gamla mejl.
   Kram

   Gilla

 3. Att få den bilden tryckt på en glasskiva, och titta på när solen lyser igenom måste vara häftigt. Som vanligt med dina bilder finns det inget att klaga på.
  Svante

  Gilla

 4. Förbluffande vackert är vad det är och jag förstår till fullo A:s reaktion! Berättelsen om den är också underbar.
  Tack för att du visar dessa digitala juveler!

  Gilla

  • Varsågod! Jag har varken förr eller senare sett så tydliga kristaller, hela trädgården var full av dem, minns jag.

   Gilla

 5. Du kan säkerligen ha en fin sido- eller full inkomst på att sälja bilder till bildbanker, , tapeter, canvastavlor mm. Internetbutik och goda samarbetspartners för tryck så skulle det snurra på. Trycka på glas vore ju hur läckert som helst!

  Gilla

 6. Ja du, min gamla kamera var riktigt bra för makro/närbilder, men objektivet gick sönder och det var billigare att köpa en ny kamera, dà blev det en CANON EOS 400D, den var ny dà, den hängde med i fem àr innan jag köpte min 7D… Jag har en del fina insektsbilder, màste gà igenom de riktigt gamla filerna… Jag tror du kommer att gilla min sista bild, mycket rost, jag kommer med svaret imorgon pà min lilla fràgelek…

  Din bild är underbar, men det är fotografen som gör bilden, kameran är bara ett hjälpmedel…

  Kram

  Gilla

  • Tack, Maria! Det var lite roligt att återupptäcka den här bilden. Jag har naturligtvis massor med bilder i gömmorna, läs externa hårddiskar, men där är de ju inte så lätthittade. Den här bilden och texten låg i ett gammalt mejl. Mitt Nikonobjektiv gick sönder för ett tag sedan och jag fick snabbt hitta ett nytt, annars hade jag stått där. Jag har önskat mig makrolinser i julklapp, inte ett objektiv, de är för dyra. Ja har hört att de ger ganska bra resultat. Ska kolla vad du har hittat på!
   Kram

   Gilla

 7. åh så fina snöstjärnor!! saknar mitt macroobjektiv…får snart köpa macroringar istället tilll Nikonkameran för macroobjektiv är inte gratis.
  HAHHA.. ser att du önskar dig det samma i svaret ovan ..det läste jag inte förrens jag skrivit in min första mening här…
  Ringarna ger inte samma skärpedjup bara och är således lite svårare att få till skärpan på…men vadå man kan ju fotografera hur mycket som helst digitalt..och kasta skräpet i papperskorgen.

  kram

  Gilla

  • Det är iskristaller, en av de där dagarna som ibland dyker upp nån vinter där allt är klätt i de finaste kristaller. Ja, jag tänkte att jag skulle prova. Aha, är det skärpedjupet som blir annorlunda? Ja, man kan ta många bilder och bara välja det man gillar. Vad hände med ditt macroobjektiv?

   Gilla

   • Det är svårare att ställa in skärpan och djupet blir inte som med ett objektiv…på min gamla analoga minolta hade jag just ringar ..inte ett macroobjektiv som jag skrev..hade flera ringar som man kopplade på varandra oavsett hur nära man ville komma ..det var lite lurigt och klurigt men resultatet blev bra …det tair lite tid att ställa in skärpan på rätt ställe och det blev en hel del suddiga bilder…men ´med digitalt system borde man lyckas bättre då man ser hur bilden blir.
    Har alltid önskat mig ett macroobjektiv men de ligger ju på flera tusenad det …jag har mitt 50-200 objektiv och har fått nöja mig så tills jag någon gång har råd att köpa det jag vill ha. Kanske blir det en helt ny kamera vad det lider….önska kan man ju alltid 🙂
    kram

    Gilla

 8. Så fint.
  Och vad fint med ett sånt minne till bilden 🙂

  Gilla

 9. Som stjärnor. Som miljoner diamanter när fukten på vägen har frusit och gnistrar nära men långt bort. Mycket vackert foto. 🙂

  Gilla

  • Tack, Islandsmamman! Det var en sån dag när allt glittrade och gnistrade, stora kristaller överallt och man blev andäktig. Jag har sällan sett något liknande.

   Gilla

 10. Jag blir andlös och mållös!

  Kram!
  /Skvitt

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: