Stamtavla

Av: Jag

05 12, 2012

Etiketter:,

Kategori: bilder, dikt, natur, snö, växter, vinter

25 kommentarer

Bländare:f/6.3
Focal Length:42mm
ISO:100
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

”December. Sverige är ett uppdraget,

avtacklat skepp. Mot skymningshimlen står

dess master kärvt. Och skymningen varar längre

än dag – den väg som leder hit är stenig:

Vid middagstiden först når ljuset fram

och vinterns colosseum reser sig,

belyst från overkliga moln.”

Ur dikten Epilog i Tomas Tranströmers 17 dikter

25 kommentarer på “Stamtavla”

  1. Fin ”stamtavla” 🙂

    Gilla

  2. Häftigt när snön lägger sig mot trädstammarna sådär!
    Nu har vi också fått massor av snö här. Hoppas på lite soligt och fint fotoväder på lördag eller söndag! :-)!

    Gilla

    • Ja, det blir en vacker effekt, Idag har nog stora delar av landet fått mer än nog av snö och blåst, tänker jag. Hos oss ställdes busstrafiken in. Men lite sol på det så blir det perfekt!

      Gilla

  3. Jag hoppas vi får sol på fredag för då har jag troligen tid att gå ut en stund. Jag var ut även idag men det var för svår snöyra för att det skulle gå att fotografera.
    Lika fina stamtavlor kan jag nog inte hoppas på dessvärre men jag ska göra ett försök.

    Gilla

    • Det yrde så dant att jag inte ens funderade på att gå ut! Men som jag skrev ovan, blir det fotoväder ovanpå det här så blir det kanon!

      Gilla

  4. Fyndigt namn på fina stammar!

    Gilla

  5. fyndigt ja ! …jag ryser inför de kolossala formuleringarna ett ” vinterns colosseum reser sig,

    belyst från overkliga moln.”

    Gilla

  6. Snygg stamtavla!

    Och vacker dikt du hittat. 🙂

    Gilla

  7. Verkligt trevligt foto. Jag är dock inte förtjust i snö, och kyla, inte min hund heller, fast man skulle kunna tro det. Han fryser om tassarna, så jag får värma dem då, och då på promenaderna, och då blir jag kall om händerna. Det snöar enormt här i Kårböle just nu, men jag tror inte att det är 2 dm ännu, men det är -11 grader.
    Svante

    Gilla

    • Tack, Svante. Jag har nog frågat förr, men minns inte vad du svarade. Varför bor du i Kårböle om du inte gillar snö? Finns det inte tofflor till hundar?

      Gilla

      • Som svar på din fråga om varför jag bor i Kårböle. För att få bo i eget hus, måste man leta upp något, som inte är så dyrt i inköp. Mitt boende i Ljungdalen hade inte heller avslutats om inte sjukvården hade dragits in, och jag behöver den då, och då. Hade jag vetat det jag vet idag hade det inte blivit Kårböle, inte ens Gävleborgs Landsting. Jag frågade mig fram, om hur det var med sjukvården i Kårböle, och fick veta att Distriktssköterskemottagning fanns i grannhuset, men fick inte veta att mottagningen skulle läggas ner dagen före jag tillträdde fastigheten. Nu orkar jag inte med fler flyttar, så jag får köra 8 mil varje gång jag behöver hjälp. Gävleborgs Landsting lägger hellre flera miljoner på att köpa vindkraftverk i Småland, än att satsa på sjukvård. Som nybliven folkpensionär är det nog bara att finna sig. Har provat tofflor till hundar förut, och det har bara gjort att de inte vill gå ut alls.
        Svante

        Gilla

        • Så tråkigt med distriktsköterskan. Konstigt att du inte fick veta det, det måste man väl ha känt till. Jag tänker att det väl finns landsbygd och hyggligt billiga hus även längre söderut.
          .
          Ja, jag kan nog förstå hundarna, det måste kännas konstigt.

          Gilla

  8. […] rubriksätts i bloggen baraenbildavmig. Häromdagen såg jag inlägget ”stamtavla” där. Helt sonika stal jag den rubriken till bildtexten till den här bilden på […]

    Gilla

  9. Mycket fint. Nästan svartvitt. Nästan som ett linoliumsnitt.

    Kram!
    /Skvitt

    Gilla

    • Tack, Skvitt! Det var en sån dag med ett sånt ljus att färgerna nästan försvann. Det har varit gott om såna dagar den här vintern.

      Gilla


Lämna en kommentar