Alla träd växer till himlen.

Av: Jag

10 12, 2012

Etiketter:,

Kategori: bilder, foton, frost, natur, snö, växter, vinter

29 kommentarer

Bländare:f/4.5
Focal Length:23mm
ISO:200
Shutter:1/0 sek
Kamera:FinePix X100

Jag försökte hitta någon passande dikt eller musik till bilden, men gick bet. Av en händelse som ser ut som en tanke damp en bok ner med posten. Svärfar skickade Lars Myttings Ved – allt om huggning, stapling och torkning – och vedeldningens själ. Jag har nog skäl att återkomma till den. Vedeldning i all ära, men vissa träd värmer insidan.

29 kommentarer på “Alla träd växer till himlen.”

 1. Jag har en granne som har ett liknande vackert träd, och han kallar det Bollpil, det är vackert även utan löv. Han själv är lite besviken på det trädet då det skräpar ner väldigt mycket på tomten. Jag får bolla vidare, dikt, och musik till dig, om inte denna duger. https://www.youtube.com/watch?v=ZKieEwru3HI
  Svante

  Gilla

  • Ja, det är nog under det namnet jag har lagrat det i minnet också. Jag såg en annan bollpil i går och det trädet var också vackert. Haha, M.A.Numminen, den mannen var det länge sen jag hörde, han är rolig. Njaaa, det var nog något annat jag hade tänkt mig, jag ville ha något som väl passade till bilden, ett vinterträd. Men tack för din association!

   Gilla

 2. Oj vilken mäktig bild!!! Snacka om att vara på rätt plats i rätt tid för perfekt fotoljus! Ja nog kan de vara vackra utan sina löv också!

  Gilla

  • Tack! Ja, det var på näppen, solen försvann ganska fort efter det. De här träden är vackra, jag är fascinerad av dem. Jag kan nog säga att varje gång jag går här och har kameran med mig så tar jag ett foto.

   Gilla

 3. Ett träd med egen fallskärm och säkert skydd för småfåglarna. In i den kalotten slår ingen sparvhök! Gott om snö har ni!

  Gilla


 4. Kan denna fungera nu när småfåglarna/ne kommit in i agendan.
  Svante

  Gilla

 5. Ett träd i vinterskrud,
  upplyst av vintersol,
  grenar som tyngs ner,
  i vila inför vàren,
  men innan dess sà dansas det,
  inför julen,
  och sedan klär sig trädet i vàrskrud…

  Tja, jag har lite svàrt för att finna passande ord… Men en underbar bild!

  Gilla

 6. WOW! Häftigt och otroligt vackert! 😀
  Kram!

  Gilla

  • Så roligt att du tycker det, Rozie! Det var så fint ljus och så härligt att vara ute en stund i sagolandskapet – men oh, vad jag frös om fingrarna!
   Kram

   Gilla

 7. Imponerande och mäktigt. Nu kan jag sova gott 🙂

  Gilla

 8. Fin trädkrona..
  kram

  Gilla

 9. Av någon outgrundlig anledning kom jag att tänka på en av mina favoritböcker genom tiderna ”Samtal med en nötväcka” av Björn Rosén
  (http://gotiskaklubben.wordpress.com/2011/10/01/samtal-med-en-notvacka-av-bjorn-von-rosen/)

  Jag ska banne mig gräva fram den ur bokhyllan hemma och ”tvångsläsa” den för familjen. (Skojar bara, vi gillar högläsning även om vi gör det alldeles för sällan numera.) Det var länge sen jag läste den sist.

  Gilla

  • Det är kanske inte så konstigt, om du skummade kommentarerna. BeBest och Svante nämner småfåglar. Den verkar ju underbar, men går den att få tag på nu, tror du? Högläsning blir det inte mycket av nuförtiden, tyvärr, min röst är förstörd av astmamedicinen så jag låter som en kråka. Förr läste maken och jag för varandra i sängen, Muminböckerna var en favorit.

   Gilla

   • Hm. Kanske på bibliotek eller något online-antikvariat? Det är en liten, tunn bok. Lågmäld och stilla men, i alla fall för mig, helt oförglömlig.

    Gilla

    • Får försöka leta. Vill samla på mig böcker som ger mig läslust. Jag har beställt flera böcker av Siri Hustved, hennes Vad jag älskade var en läsupplevelse.

     Gilla

 10. Här finns det passande ord: Åhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh! Naturligt vackert!
  Kramar och Allt gott till dej!

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: