Snart slut…

Av: Jag

30 12, 2012

Etiketter:, ,

Kategori: bilder, blommor, is, recept, vinter

14 kommentarer

Bländare:f/2.8
Focal Length:8mm
ISO:200
Shutter:1/0 sek
Kamera:FinePix F30

Det är nu man brukar bli så där filosofisk och fundera över året som gått och det som ska komma. Det är det tråkigaste jag vet, alla dessa ”året som gått”  vart man än vänder blicken. Vi har ju nyss upplevt det och behöver ingen repetition, kan jag tycka. Än minns jag längre än ett år bakåt i tiden. Men, nyårsafton är ändå ganska festligt, vare sig man festar stort eller bara myser ensam eller på tu man hand. Jag tänker knapra på de här delikata nötterna som tar ca en kvart att göra i ordning och som är försvinnande goda. Varsågoda, för första gången i min blogg, ett recept!

Ca 500 g blandade skalade nötter och mandlar, ju fler sorter desto godare.

Hackad färsk rosmarin

En halv tsk cayennepeppar

2 tsk farinsocker

2 tsk flingsalt

1 msk smör

Rosta nötterna och mandlarna i ugnen, 200° i  5-10 minuter. Passa noga, nötter bränns fort.

Smält smöret och blanda i de andra ingredienserna. Jag har en känsla av att jag tar mer smör än en msk.

Häll i de varma nötterna och blanda noga.

Ät fort så att ditt sällskap inte tar alla nötterna!

14 kommentarer på “Snart slut…”

  1. Gott det låter med dina nötter ..de får jag testa göra en annan helg eftersom jag jobbar hela nyår.
    Usch ja inte vill man minnas året som gått när det precis varit…mina 2 senaste hundår är ändå inget jag vill minnas direkt…jag önskar att året som kommer ska var lite enklare …och lättare…
    Minnnen får man leva på lite längre fram i tiden …då man är lite äldre …nu vill jag leva och fylla mitt liv med glädje och upplevelser för jag vill uppleva mer än så här…fast jag har haft ett bra liv hittills …men vill fylla på lite mer av det goda…

    kram och ha ett gott slut på detta redan allt för fort gångna år ..
    Önskar dig ett riktigt gott nytt år.

    Gilla

    • Jag önskar dig verkligen ett lite ”rikare” år så att du inte behöver räkna slantarna så, det blir så tungt. Hoppas att allt löser sig. Ja, åren springer iväg, tycker jag. Jag behöver göra lite mer som ger goda minnen, kanske en resa någonstans.
      Ett gott slut på året och ett härligt nytt år önskar jag dig!
      Kram

      Gilla

  2. 2013 blir ett oroligt àr, men spännande, vi förlorade en stor klient, men signerade ett annat… Sen màste jag nog flytta… Men jag önskar dig ett Gott Nytt àr! Tyvärr har jag ingen ugn här, den blev kvar i gamla lyan…

    Gilla

  3. Mitt gångna år har varit bra tycker jag. Det finns så lite jag hängt upp mig på så antagligen kan jag sitta nöjd med det som varit. Framtiden ser jag an med tillförsikt. Den kommer och bjuder antagligen på gamla vanor och nya överraskningar.

    Nu hoppas jag att det blir så för din del också, gärna med lindring av värken och en smula ökad ork däremellan, ja färre dåliga dagar helt enkelt!

    Gilla

    • Det låter bra och så har jag också förstått det av det du skriver. För mig har de senaste månaderna varit en enda lång värk- och oorkdag. Så det borde bara kunna bli bättre.

      Gilla

  4. Verkar gott det där! 😉
    Gott Nytt År & Kram

    Gilla

  5. Mm, det låter gott! Får testas frampå. Risken är STOR att min sambo tar de flesta…I kväll blir det festlig nyårsmiddag hos vänner! :-P! Önskar dig en fin kväll, Gott slut och Gott nytt!!

    Gilla

  6. Görfint!
    /Skvitt

    Gilla


Lämna en kommentar