Nu börjar det.

Av: Jag

01 01, 2013

Etiketter:, ,

Kategori: bilder, frost, natur, växter, vinter

46 kommentarer

Bländare:f/2.8
Focal Length:23mm
ISO:800
Shutter:1/0 sek
Kamera:FinePix X100

Gott nytt 2013, mina vänner!

46 kommentarer på “Nu börjar det.”

 1. Du går ut starkt redan på årets första dag, må jag säga. MYCKET starkt! Kan det verkligen vara möjligt att hålla denna formidabla kvalitet hela året, ens för dig?

  God fortsättning på det nya året!
  Kram!
  /Skvitt

  Gilla

  • Tack, Skvitt. Jag har nog en stor dipp i mitt fotande just nu, så svaret är nog nej, det blir inte mycket av det.
   Detsamma!

   Gilla

   • Så?

    Men vet du vad? Sådana dipar brukar föregå varje utveckling. Alltså som om man utvecklas under den tiden man liksom har en tid av nedgång.

    Tyvärr, måste jag säga, att i ditt fall lär det inte förbåda någon utveckling eftersom du redan har nått toppen.
    Neeeeeeeeeej, det sa jag inte för att vara snäll eller för trösta eller att smickra. Dina bilder ÄR! så enormt bra att jag har svårt att tänka mig att du kan bli ännu bättre.
    Jag menar det!, men det vet du säkert redan. Jag älskar dina bilder.

    Men man kan behöva ta en paus också, ibland. Vad det beror på vet jag inte. Det är väl bara så att man funkar så.

    Ha det i alla fall riktigt gott.
    Kram!

    /Skvitt

    Gilla

    • Jag vet ju det. Platåer och känslan av tillbakagång och allt det där. Det är roligt att du uppskattar mina bilder. Kanske är pauser ett sätt att hitta nya impulser, ny riktning, ny kraft. Tack, Skvitt.

     Gilla

 2. Jo, jag har en present till dig. Det är lika roligt som skrämmande: http://skvitts.wordpress.com/2012/12/30/i-usa-ja-ja/
  Det är en video, men även några bilder som bygger på videon.
  🙂

  Kram igen!
  /Skvitt

  Gilla

  • Har ögnat, men har just nu inget filter mot eländet i världen så jag försöker att hålla det ifrån mig ett tag.

   Gilla

 3. Skör? Det är alla fina människor.
  /Skvitt

  Gilla

  • Det är en hudlöshet som gör det svårt att sortera och värja sig mot allt som väller över en. Men naturen helar, om jag nu kan komma ut lite.

   Gilla

 4. God fortsättning!

  Som tur är sà har vi olika stilar, jag med mina fàglar och svart-vitt… Men lite fotojournalism har börjat smyga sig in…

  Bonne année !

  Gilla

 5. Japp, nu har det börjat..2013. Önskar dig en bra start och en god fortsättning med många kommande lyckade foto-ögonblick! :-)! Har ni så fint och frostigt nu? Här är snön bortregnad och det är nästan vårvärme…

  Gilla

  • Nej, ingen frost nu, det har töat så till den milda grad. Det här fotot tog jag vid en tidigare promenad. Jag vill ha tillbaka snön, det ser eländigt ut just nu, det är ju inte vår än! Detsamma önskar jag dig, Agneta, du har kommit bra igång med din nya kamera!

   Gilla

 6. Gott Nytt År till Dig!

  Jag kan bara hålla med Svitt om din fförmåga och kreativitet med kamerant! Du är fenomenal därvidlag. Kompositionen av detta foto där bakgrund och förgrund förenas till ett vackert frostblommande träd är bedårande skön!

  Tack för att du visar oss din konst!

  Gilla

  • Detsamma önskar jag dig än en gång! Tack, min vän. Jag kommer på nu att jag måste ha andra foton av det här trädet genom den här rutan som är en telefonkiosk. Jag får lov att leta upp dem och jämföra.

   Gilla

 7. Gott Nytt År – 2013 ♥
  Vilken vacker start på det nya året, underbart exalterande bild som vanligt!!
  Kram från Mogi

  Gilla

 8. åh det var en fin början på detta år..rimmfrost är vackert..
  Hos mig startar det nya året..rimfrostfritt 🙂 men väldigt isigt.

  God fortsättning på det nya året ❤
  kram

  Gilla

  • Jag fick ju lov att visa hur det kan se ut när det är vitt och vackert och inte det borttinade elände som har varit kring årsskiftet. Nu snöar det här idag, så det finns hopp om vintern än för det begriper väl vem som helst att januari inte är en vårmånad! Detsamma till dig!
   Kram

   Gilla

   • ja när inte ens Kung Bore längre kan stå emot och det blir vårlikt väder i januari så är det tur att det finns de som kan visa vägen åt en som verkar vara lite bortappad i årstidsrytmen.
    Ingen snö i sikte hos mig inte..snart kan det kvitta men jag lovar att det blir en vända vinter till som brukligt är då vädret inte kan bestämma sig riktigt.

    Du ska se att snön kommer ligga ända in i mars april…

    kram

    Gilla

    • Det blir nog fint trots att det såg så sorgligt grått och smutsigt ut. Om snön bara får fortsätta med sin vita pensel ett tag.
     Kram

     Gilla

 9. Nu har jag kikat in hos dig, har inte varit på topp själv ett tag. Rimfrost rätt fotograferad blir alltid bra. Här i Kårböle har det varit värmegrader några dagar så all den vita snön börjar se ut som i april i snösmältningen. God fortsättning på nya året önskas härmed.
  Svante

  Gilla

  • Hoppas att du mår bättre nu. Mitt mående är så där, står på penicillin, örat har värkt sönder. Vi fick lite snö igår så att smutsen täcktes och allt blev vackert igen. Men halt som tusan är det, jag halkade i trappan när jag hämtade tidningen i
   morse. Solen skiner så det lockar ut, men den hinner kanske försvinna innan jag är klar. Det samma, Svante!

   Gilla

 10. Gott Nytt och God fortsättning !
  Har saknat dig jättemycket. Nu har jag iaf förklarat läget och skrivit ett inlägg. Det tog tid, men så är det ibland. Blir alltid så glad av att kika in till dig, du visar i foton din vackra själ, tycker iaf jag.

  Massor av kramar

  Gilla

  • Detsamma, Agnetha! Ditt år ska bli mycket bättre än förra året, det bestämmer vi!
   Jag har undrat vart du har tagit vägen, men tänkt att du inte orkar. Jag kommer inte in på din blogg nu heller. Så bra att du blir glad, då fyller fotona en funktion. Det var ett underbart beröm, tack rara Agnetha!
   Varm kram

   Gilla

 11. God fortsättning, trots allt…

  Gilla

  • Detsamma, Inger och tack för alla fina bilder från resan! Hoppas att påfyllningen av sol och intryck ger dig kraft att orka med resten av vintern!

   Gilla

   • Jag hoppas och tror att där är en del solenergi kvar i batterierna när vi blivit av med den influensa som vi tyvärr åkt på. Men sånt går ju över.

    Gilla

    • Det var ju lite trist. Ibland blir man sjuk på planet, den instängda luften som man delar med så många. Ni får krya på er!

     Gilla

     • Jo. Vi hämtade det på planet. Min sambos syster satt bakom (eller framför) familj som hostade på planet från Sydney till Dubai. Hon blev sjuk i Dubai. Nu är vår äldsta pojke också sjuk så nu har vi fått det allihop.

      Gilla

      • Hoppas att ni snart är på benen igen och kan sitta och bläddra bland alla foton från resan!

       Gilla

       • Bläddrar gör jag hela tiden från och till.Problemet är att det är för många!

        Gilla

        • Hur många dagar var ni på resan och hur många foton blev det?

         Gilla

         • Vi var iväg 26 dagar. Det blev 3 300 bilder bara i systemkameran plus ett okänt antal i iPhonen.

          Gilla

          • Förr begränsade man sig i och med allt rullarna hade max 36 bilder. Undrar hur många bilder jag hade med mig från fem veckor i Indien? Inte i närheten av dina. Det blir ett jobb att välja och sålla!

           Gilla

          • Precis! När jag reste som ung hade jag stenkoll på hur många bilder jag fotograferat och hur många jag hade kvar. Det var väldigt mycket urval redan innan man fotograferade på gott och ont. Jag tror att jag måste försöka lära tillbaka lite till det analoga tänket. Att bara tänka att man kan rensa i efterhand ger för många bilder att hantera. Jag har också svårt att slänga bilder som inte är suddiga eller på annat sätt tekniskt misslyckade…

           Gilla

          • Jag håller helt med dig. Jag har också svårt att slänga. Men jag tänker att du gör ett urval för albumen som du förmodligen tillverkar, så kan resten ligga på nån hårddisk och skramla.

           Gilla

          • Jag är dålig på att göra album numera tyvärr. Jordenruntresan samlade jag i en bok. Jag har haft en ambiton att framkalla vardagsbilder men det har inte blivit av på flera år…

           Gilla

          • Det är väl det där med tiden, kan jag tro. Jag har ju tid numera, men den exekutiva förmågan är dålig. Jag måste få i ordning kring mitt skrivbord, det är kaos och katastrof där numera. Jag skulle behöva hyra in en som slänger och sorterar, trappsteget är för högt.

           Vi köpte in en liten vykortsskrivare, som tillägg till den stora vi har. Med den kan man lätt spotta ur sig julkort till exempel utan att behöva skära till dem i efterhand. Mycket praktiskt.

           Gilla

          • Låter smart med julkortsskrivare. Jag brukade skicka iväg för framkallning så mitt problem är väl att bli färdig med urvalet av bilder. Det är så många att välja bland!

           Gilla

          • Jag kan verkligen rekommendera den, den är så enkel att ta med sig också. Jag gjorde tackkort efter pappas begravning med den och de blev jättefina. Då kan du ju experimentera med färgen också, tills du får önskad nyans.

           Ja, det är inte lätt att välja!

           Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: