Snön faller…

Av: Jag

18 01, 2013

Etiketter:, ,

Kategori: bilder, foton, musik, sång, snö, vinter

20 kommentarer

Bländare:f/6.3
Focal Length:55mm
ISO:100
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

…och vi med den, diktar en av våra folkkära artister. Just nu är det lite så. Lite nostalgi. Men solen lurar allt i bakgrunden.

20 kommentarer på “Snön faller…”

 1. Idag ser det ut att bli det väder vi tvingats vänja oss vid den här vintern. Igår hade vi som omväxling här i mina trakter fått sol från klar himmel och kännbar kyla. Nu singlar enstaka snöflingor från jämngrå himmel och det är inte alls så snyggt som på ditt foto. Jag försöker nog hålla mig på benen inomhus idag. Möjligen, möjligen tar jag en snabbis till affären för att köpa ägg och sen baka mig en sockerkaka till kaffet.

  Gilla

  • Vi har det där strålande vintervädret som jag älskar, då det är kallt och soligt och det knirrar under skorna. Frågan är om -20° är fotoväder, hmmm. Nybakad sockerkaka kan jag bara drömma om nuförtiden, men det är bäst att inte framkalla doften. Jag tror att jag tar på mig pappas täckbyxor, har glömt mina på landet, och går ut en sväng, det kändes så där underbart sinnligt när jag hämtade tidningen vid nio, stod en bra stund i bara morgonrocken och insöp härligheten. Till saken hör att jag hade invigt min nya bastutvål med doft av björk och tjära igår kväll och dessutom ett av Svorskan rekommenderat balsam som doftar rentvättade kläder från förr i världen. Jag hade ett av de där salighetsögonblicken där jag stod och betraktade snön som gnistrade, koltrasten under äppelträdet, frosten i björktopparna och jag bara kände glädjen sakta ta plats i mig.

   Gilla

   • skönt att läsa ..om salighetsögonblick.
    Jag sitter och lyssnar på Peter Le Marc tänkte nyss på hur trist det varit om han bara ex.v gått på gym och inte gett sej tid att beskriva sina upplevelser ..med såna känsliga formuleringar .

    Gilla

    • Peter Le Marc ha jag missat på nåt sätt. Jag var ute sedan på en promenad och blev ännu saligare. Frös inte ett ögonblick, hade klätt mig med lager på lager. Två timmar vara jag ute och alla sinnen fick sitt, inte minst synsinnet. Så vackert, så oändligt vackert med allt som gnistrade, allt det vita, den blå himlen, rent och vackert och underbart. Bättre terapi kan man inte få.

     Gilla

     • Låter himla härligt ..nåt jag borde göra !! Jag har rört mej alldeles för lite.
      Jag har inte heller lyssnat mycket på Peter le M förrän nu då jag kan ta ner dem på spotify ..helt otroligt att kunna lyssna igenom ..listan som bara rullar på …vet inte hur länge det kan funka gratis bara .
      Men det har varit underbart nu i den här kylan o halkan att ha tid att fördjupa mej..liksom i Barbara Hendricks osv

      Gilla

      • Jag lär gå ut igen snart, idag är det varmare och solen skiner från en blå himmel.

       Jag ska få till det där med musiken snart. Jag ska ha det så lyxigt som att jag ska ha musik när jag bastar, vilket jag gör ofta nu och det mildrar smärtorna och ger mig bättre livskvalitet!

       Gilla

 2. Den här borde passa till din bild.

  Svante

  Gilla

 3. Och här lyser en skinande sol över ett gnistrande snövitt landskap. Och himlen är alldeles blå. Underbart! Och det är inte så kallt heller! 😀

  Gilla

 4. Jag kunde inte svara dig med en video, så jag gjorde ett nytt inlägg om hur hemsydda kläder påverkar i skolan.
  Svante

  Gilla

 5. Å så vackert! Blir glad när jag ser 🙂

  Kram

  Gilla

 6. Enormt vackert!

  /Skvitt

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: