En annan grind.

Av: Jag

05 02, 2013

Etiketter:,

Kategori: arkitektur, bilder, foton, saker, skuggor

12 kommentarer

Bländare:f/5.6
Focal Length:30mm
ISO:100
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

Många är de, livets portar och grindar.

12 kommentarer på “En annan grind.”

  1. Så sant. Idag öppnade sig en liten grind för mig genom ett telefonsamtal. Vi får se om jag kan öppna den fullt ut, men det blev helt klart en roligare eftermiddag och lite hopp är ju trevligt i tillvaron. Ha en fin kväll. Kram

    Gilla

    • Så roligt! Ibland kan man slinka in genom trängre öppningar än man tror. Hopp behöver man, det för en vidare, ger drivkraft. Och även om grinden inte öppnas fullt ut kanske tanken har vandrat vidare, öppnat tankegrindar.
      Det samma!
      Kram

      Gilla

  2. Man får inte förväxla grinden med grindens skugga…

    Gilla

  3. Den vackra grinden får mig att längta till vårens värmande strålar och att sitta på en stol i solen… 🙂

    Gilla

    • Snart, mycket snart kan man sitta ute med näsan mot himlen. Jag satt faktiskt en stund på en bänk under min söndagspromenad och kände solglädjen.

      Gilla

  4. ”Den synliga – och den osynliga grinden”… Lite Mystik & Magi. Vacker bild 😀

    Gilla

    • Mystik och magi, lite sol och lite skugga, lite svart och lite vitt. Det här är den grind som är den sista för en del men inte för alla. Tack, Rozie!

      Gilla

  5. Min tanke gick mot en stängd stiglucka, ett nålsöga att passera på väg in eller ut, ett hinder för obehöriga, vilket med sina vassa spetsar och hårda kulor visar att jag har inget därinnanför att göra. Och dit ska jag heller, inte om jag får som jag vill den dag min vilja har upphört.

    Gilla

    • Stiglucka var ett nytt begrepp för mig, så jag fick googla. Nej, ingen stiglucka här, bara en enkel grind, men ja, den leder till en kyrkogård. För mig är de runda järnkulorna mjuka och välkomnande och jag gillar kombinationen med det spetsigare. Spetsarna ser för mig ut som de i vanliga staket. Det är kanske viktigt att du klargör för dina anhöriga hur du vill ha det?

      Gilla

  6. Kikar in igen trots att jag inte har något att säga. Men jo förresten! Du kan läsa om synonymen lik (angående tomma flaskor). Kolla nr. 3
    http://www.synonymer.se/?query=lik

    Gilla

    • Varsågod och kika in närhelst du vill, grinden är öppen!

      Där ser man. Det står vardagligt, men är det kanske också dialektalt?

      Gilla


Lämna en kommentar