Ingenjörskonst

Av: Jag

16 02, 2013

Etiketter:,

Kategori: bilder, foton, himmel, photos, saker, silhuetter

28 kommentarer

Bländare:f/5.6
Focal Length:200mm
ISO:400
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

Elmer Diktonius dyker upp i hjärnan.

28 kommentarer på “Ingenjörskonst”

 1. Och jag lever med Gustave Eiffel… Men det finns intressanta detaljer…

  Gilla

 2. Jag tänker på Polhem och alla hans smarta maskiner.

  Gilla

 3. En natt på mitt arbete satt jag och spelade schack med mig själv. Den då svårt demente forne finsickaren Erik, som i sin krafts dagar ofta anlitades när dyrbara kyrkoinredningar behövde ses över, kom ut ur sitt rum för att gå och göra något ”bakom knuten”. Han stannade till vid bordet där spelet stod och studerade allt noga. Så log han generat och sa: Det finns grejer!
  Lika litet som katten begriper sig på månen begriper jag mig på dylika anordningar som dessa ledningar och de draglinor som satts dit för att ge dem rätt sträckning. Jag får säga som Erik: Det finns grejor! men jag kan i alla fall konstatera att de gör sig bra på bild också!

  Gilla

  • Där kan jag bara instämma. Det är därför jag blir så fascinerad när jag får syn på det, men mest är det det grafiska i det hela, det synliga konstverket, som imponerar.

   Gilla

 4. Vilket konstverk! 😉

  Gilla

 5. Ordet Teknik kommer upp när jag ser konsten 🙂

  Gilla

 6. Tack för gillandet, Vickydawn och välkommen till min blogg!

  Gilla

 7. Konst-igt konstverk!

  Gilla

 8. Denna bild förmedlar lite sorg för mig, då jag inte har min modelljärnväg kvar. Var tvungen att sälja den då jag bodde i Ljungdalen på 24 kvadratmeter. Helt klart en luftledningsstolpe i Sverige, med viktspännare i stolpen. Är fotot nytaget eller är det ett äldre foto, då det inte är vanligt med detta system längre.
  Svante

  Gilla

  • Så tråkigt att du var tvungen att göra dig av med din hobby. Trevligt med en som vet lite om det här; luftledningsstolpe och viktspännare. Fotot är ganska nytt och ledningarna står kvar precis så här, jag passerade där förra helgen.

   Gilla

   • Mamma till Pillemarus var ett persontågslok, och pappa var ett tungt godstågslok, men Pillemarus ville inte äta kol så han kunde följa med på resorna föräldrarna gjorde. Detta hände sig då tåg drogs med ånglok. Jag var inte gammal då denna historia utspelade sig i Rättvik, och på Rättviks bangård, då jag var intresserad av just Ånglok. Jag ville inte äta, och med tanke på den vikt jag hade då, var det kanske inte nödvändigt heller. Mammas påhittade historia rörde sig om hur Pillemarus lyckades komma över matvägran. Det var lätt, om man bara äter kommer man vidare, och det gjorde Pillemarus också då han började äta kol.
    Svante

    Gilla

   • Nej jag fick egentligen bara en sak till en modelljärnväg av mina föräldrar, och det var ett ånglok ett Tyskt sådant, då jag var inlagd på Sachsska barnsjukhuset tror jag var 8 år då. Sachsska hade en modelljärnväg, och det var ju kul att kunna köra ett eget lok där. Detta lok kostade 62:50 skr. då. När jag sålde anläggningen fungerade detta log klanderfritt, liksom alla andra komponenter. Jag fick välja mellan att få en transformator, eller ett lok den gången, så när jag kom hem från sjukhuset hade jag ingen räls, eller transformator, det kom senare via sparpengar från mormor, morfar, och farmor, farfar, så det tog tid att få en spårcirkel att använda hemma. Jag kan nämna att mitt andra lok fick jag då jag gått ut simskolan, och klarat 50 m.
    Svante

    Gilla

    • De var inte billiga, delarna till modelljärnvägarna. Vår son har ett liggande i källaren, men jag minns inte hur mycket han har. Han har också fått en bit i taget av far-/morföräldrar och oss. Det är kanske dags att ta och kika på det så att livsnjutarna kan roa sig med det.

     Gilla

   • Ja du har ju något jag aldrig fått uppleva, jag har förblivit barnlös, och därmed blir det ju inga barnbarn. Plocka fram det när Livsnjutarna är omkring 5 till 6 år och förklara att det är ömtåliga saker, för det är det. Gissar att ögonen kommer att tindra när loken kör första gången. Tala också om för dem att SJ inte är det optimala transportföretaget längre.
    Svante

    Gilla

    • Ja, jag inser att jag är rik med tre barn och hittills tre barnbarn. Tiden går och den yngsta livsnjutaren fyllde sju i veckan. Men sommarflickan är bara 1,5 år så det blir många tillfällen till lek.

     Gilla

 9. Faktiskt riktigt vackert även med elledningar upptäckte jag nu. Och de där samlar ju inte damm.

  Gilla

  • På rätt ställe och i rätt vinkel är de vackra – men inte när de är i vägen för någon vacker vy. Damm lider de minsann inte av.

   Gilla

 10. Tack för gillandet, Klarapixel och välkommen till min blogg!

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: