On a tous un banc…

Av: Jag

25 02, 2013

Etiketter:,

Kategori: bilder, foton, photos, saker, snö, vinter

13 kommentarer

Bländare:f/7.1
Focal Length:24mm
ISO:100
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

Alla har vi väl våra bänkar och ställen där vi slår oss ner för en stunds vila och meditation mitt i sysslorna. Den här soffan som nu har famnen full, står i söderläge i min trädgård och behöver renoveras, ungefär som ägaren. Men här sitter jag snart och betraktar mina plommonträd i full blomning, tulpaner i många färger och former som stretar upp ur jorden mot den varma väggen (underbart är kort), scillans intensivt blå klockor som dansar i gräsmattan, kirgislökens lila bollar över de lena lammöronen, Linnés döttrars skira skära skepnader mot källartrappans svarta räcke och lite senare Flammentanzens intensivt röda rosenskyar…

13 kommentarer på “On a tous un banc…”

 1. För mig är det min slitna gamla farstutrapp som är min utsikts och kontemplationspunkt i livet…

  Hemikram ♥

  Gilla

  • Trappor ska man inte underskatta. Dem sitter jag ofta på! Jag försöker ha sittplatser lite här och var i trädgården.
   Kram

   Gilla

 2. Din soffa är väldigt vacker och utsikten verkar vara ännu vackrare! Själv sätter jag mig på stubbar och stenar och varhelst det går att placera min bak. Min utsikt blir väldigt varierad på det viset!

  Gilla

  • Soffan var eet fynd en gång och har hängt med länge. Nu har träet högst upp murknat och behöver bytas ut. Problemet är att det inte bara är en rak bräda. Jag sätter mig också lite här och var i skogen och vilar och betraktar, men jag är nog tyvärr inte lika äventyrlig som du och kommer inte iväg lika ofta. Då får jag ”nöja mig” med min trädgård.

   Gilla

 3. Jag sätter mig helst vid La Seine, pà kajen eller pà en bänk.. Et ça m’est égal… Bara att känna den fuktiga luften och se fàglarna… Ja, det spelar ingen roll var det är…

  Gilla

 4. Du beskriver så kärleksfullt din trädgård och din bänk. Nog vore väl den värd en mässa eller åtminstone en renovering! Den skulle bli en prydnad i vilken förnäm trädgård som helst! Finns det inte någon snickare som kan åta sig det jobbet?

  Gilla

  • Det jag beskriver är bara det som finns närmast min bänk, på södergaveln av huset. Ja, nog borde det väl finnas någon snickare, men det är det där med att få till det, att skaffa fram en sån. Eller nåt. Ett stort projekt.

   Gilla

 5. Gillar inlägget för din ord om att slå sig ned på bänk.

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: