Obeständigt

Av: Jag

05 03, 2013

Etiketter:,

Kategori: bilder, foto, foton, is, photos, statyer, vinter

11 kommentarer

Bländare:f/8
Focal Length:18mm
ISO:100
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

isskulptur2

11 kommentarer på “Obeständigt”

 1. Bra att man kan göra det obeständiga beständigt med kamerans hjälp! Vad är det för vacker skulptur du hittat?

  Gilla

  • Visst är det! Men jag kände mig ändå väldigt besviken den dagen. Jag hade längtat efter att få åka till min studiestad för att bese isfestivalen som hölls för andra gången. Det var två år sen sist och då var jag där och fotade. Mina smärtor hindrade mig första veckan och sen fick jag en häftig förkylning som däckade mig. Väl på benen igen tänkte jag att skulpturerna väl ändå fanns kvar, någon sa att de skulle få smälta ned. Men icke, det här var den enda som fanns, de andra hade huggits sönder och tagits bort. Jag kan inte förstår varför. Isblocken kommer från Jukkasjärvi där ishotellet finns och många av skulptörerna jobbar också där. Vad den här skulptrisen hette missade jag i besvikelsen, men hon var utländska. Jag gick förstås runt och fotade annat när jag ändå var där och det är från den turen statyerna och båten är.

   Gilla

 2. Det var då fantasifullt! Det bästa med en sån skulptur är förutom formernas samspel att den med ljusets hjälp gör det möjligt att skapa ny bildkonst som den här bilden. Skulpturen är med andra ord inte sig själv nog! Gillar resultatet starkt!

  Gilla

  • Tack, BeBest! Det var det jag hade sett fram emot, så jag valde bort mulna dagar som hade varit möjliga och tyvärr så drog jag en nitlott. Jag har sett alla statyerna på någons blogg, jag minns inte var och några av dem hade jag kunnat få läckra foton av, vet jag.
   .
   Jag vet inte hur jag ska kunna få en kommentar att fastna på din blogg. Den bara försvinner, hur jag än gör.

   Gilla

   • I slutet av förra månaden gick jag ur Google+. Efter det kunde jag inte kommentera hos en del andra bloggare utan att först göra om hela inloggningsförfarandet vid kommentaren. Därefter har det fungerat för mig. Det var även då som Google hämnades genom att göra mig till ett minustecken som tydligen inte går att å bort fast jag lagt upp en ny idolbild av mig.

    Gilla

    • Jag har inte gjort några förändringar alls. Det enda jag kan se är att dina förändringar på nåt sätt har gjort mina kommentarer omöjliga, men jag förstår inte hur. Tråkigt är det.

     Gilla

   • Det mystiska är att andra kan för jag har inte ändrat något som har med allas möjlighet att kommentera att göra.

    Gilla

    • Ja, det är väldigt mystiskt. Jag hade ju problem ett tag i början också, fick gå omvägar för att kunna göra det, men så småningom löste det sig. Nu har ju Wp gjort en del oönskade ändringar och det tillsammans med de inställningar och webbläsare man har kanske är problemet.

     Gilla

 3. Tack för ditt gillande, Berguv och välkommen till min blogg! Nu är jag ännu mer ledsen för att jag missade de andra skulpturerna.

  Gilla

 4. Häftigt!

  /Skvitt

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: