Konsten finns där du rör dig.

Av: Jag

08 03, 2013

Etiketter:,

Kategori: bilder, foto, foton, målning, photos, saker, speglingar

14 kommentarer

Bländare:f/4
Focal Length:22mm
ISO:100
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

Hos sjukgymnasten idag.

14 kommentarer på “Konsten finns där du rör dig.”

 1. Ja det är ju så. Väggarna till ett väntrum är ett bra sätt att göra oss delaktiga av konstens många möjligheter. Och inte nog med det: Genom att besökarna då och då tar plats i stolarna intill väggen förvandlas målningen till en installation med ett eget liv som inte enbart delger oss konstens möjligheter utan även låter oss delta och vara en högst personlig del av konstverket.

  Gilla

  • Det här är inte ett väntrum, utan inne i sjukgymnastens rum. Hon gick ut för att kopiera ett papper och jag kunde inte låta blir att fota den glada väggen. Det var en detalj som satte igång mig.

   Gilla

 2. Jag skulle inte trivas i ett rum dekorerat som hos denna sjukgymnast. Är det avslappning man är ute efter kan inte denna väggdekoration hjälpa, utan snarare förmedla oro. Jag kritiserar inte din bild utan sjukgymnastens val av dekoration.
  Svante

  Gilla

  • Haha, Svante! Klart att du ska säga vad du tycker! Det här är inget jag skulle vilja ha på väggarna, men hos henne piggar det upp, helt klart.

   Gilla

 3. Enkelt, men fint… Samtidigt sà màste nog ett behandlingsrum vara ganska neutralt för att det ska passa majoriteten av patienterna…

  Gilla

  • Ja, jag tycker att det här är neutralt – och just enkelt och fint även om den här typen av dekoration inte skulle gå hem hemma hos mig. Men skälet till att jag tog det här fotot var en detalj på väggen.

   Gilla

 4. Problemet är att man inte ser eller snarare så ignorerar varseblivningen ljuset av speglingen på väggen från fönstret med persiennen. Det är först när du poängterar det som åtminstone jag blir varse om den ljuseffekten. Färgfläckarna blir med andra ord väldigt påträngande i det rummet när det naturliga ljuset förvisas till periferin av perceptionen.

  Gilla

  • Så är det, men jag tyckte att det var den reflexen som gjorde ett konstverk av det hela. Det är väl olika vad man ser. Jag hade ju sett de här färgcirklarna flera gånger tidigare. Också stolarna ”klädde” min bild, tyckte jag, i sin svarta enkelhet och sitt grafiska uttryck, men du var ju inne på det. Det var svårt att fota då rummet är ganska litet.

   Gilla

 5. Nu blev jag påmind om när min pappa målade min köksvägg orange på 70-talet..efter lite tjat av mig 😉 så enkelspårig är jag..=D

  Gilla

 6. Jag kombinerade de orangea köksväggarna med bruna gardiner i fönstret,med vita hjärtan i..senaste modet på Ikea då..haha..för att inte tala om de låga sofforna i jeanstyg..ballare än så kunde man inte vara..fniss..känns som hundra år sedan!

  Gilla

  • Jodu. När jag flyttade in i min första lägenhet, så var köket tråkigt vitt, tyckte jag. Köksväggarna blev djupt gula och alla skåp blev bruna. Det var ett ganska stort kök med vedspis enbart, en rivningslägenhet. Så snyggt! Men allt kommer igen.

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: