Krumbukter och krumelurer.

Av: Jag

24 03, 2013

Etiketter:,

Kategori: bilder, foto, foton, natur, photos, växter, vår, vinter

14 kommentarer

Bländare:f/8
Focal Length:55mm
ISO:100
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

Jag slutar aldrig att förundras, förvånas och förföras.

14 kommentarer på “Krumbukter och krumelurer.”

 1. Inte vet jag vad du fotograferat, men det ser ut som Rallarros på hösten, (Mjölkört). Kor älskar denna grönsak, och jag tycker att den är jobbig då det blir klibb i hundpälsen. Fortsätt att fota för du gör det bra.
  Svante

  Gilla

  • Visst är det rallarros, men fotad nu på vintern. Tror din hund att han är en ko? Nog fortsätter jag att fota, även om jag skulle sluta publicera mina foton.

   Gilla

   • Medan rallarrosen är i blom, och som det är här hela fält med dem, så springer hunden igenom dessa, och blir kladdig av den mjölkliknande saven växten avger när den skadas. Inte ett dugg kul att sanera pälsen på honom.
    Svante

    Gilla

 2. Vi har i byn en jordbrukare, som har Highland Cattle i flera hägn här och där, så det är roligt att hälsa på dessa med nyplockade friska Rallarrosor. Varken kor, tjurar, och hund störs av varandra. Ingen av dem visar fientlighet, men boskapen ryggar tillbaka när vovve slickar dem på mulen. Det normala är att Kossor har en naturlig fientlighet till hunddjur. Det är inte den första hund jag har haft som gillar nötkreatur, jag hade en, Schäfer, Dobermannblanding när jag bodde i Nordingrå, och han älskade mina får jag hade där, och fåren gillade honom han var nästan alltid lös i hägnet tillsammans med fåren.
  Svante

  Gilla

  • Då är det ju roligt att uppvakta kossorna med blommor när hunden tolereras så väl. De korna är också så mysiga, som stora nallebjörnar.
   .
   Fåren var väl vana vid att han skulle vara med dem? Hur länge hade du får?

   Gilla

   • Jag hade fyra får i två år, innan jag lämnade Nordingrå. När jag fick hem dem var det vuxna tackor varav den ena var av rasen Gutefår med horn. Det var faktiskt så att Fåren tog kontakt med hunden, och började leka med honom. Denna hund som hatade barn under 15 år, och hur han kunde veta att de fyllt 15 vet jag inte, men en pojke i byn blev utskälld på kvällen ena dagen, och dagen efter var de vänner. Pojken fyllde 15 den dagen.
    Svante

    Gilla

 3. Mjölkörtens frön har ju en förmåga att leta sig fram till passande marker. De lämnar med vindens hjälp de cirklar de fötts ur och skapar nya i människans spår.
  På min tomt fanns det många mjölkörtsbestånd och rådjuren gillade dem. Granna växter som odlar sig själva gillar även jag! 😉

  Gilla

 4. Det gör inte jag heller.
  Allt gott till dej!
  Kram!

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: