Vit glädje.

Av: Jag

14 04, 2013

Etiketter:,

Kategori: bilder, blommor, foto, foton, photos, vår

20 kommentarer

Bländare:f/8
Focal Length:24mm
ISO:100
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

Min amaryllis överraskade mig härommorgonen med en hänförande klocka utan blomstängel. Det var som om den ville kompensera för den blomknopp som bara vissnade bort före jul, så den fick skynda sig att blomma innan jag ställde undan den.

Amaryllis

20 kommentarer på “Vit glädje.”

 1. En jättefin överrakning den bjöd dig på! Nu vill löken snart ut i trädgården och få sol och näring från god jord så den hämta krafter till kommande julblomning.

  Gilla

  • Det gjorde den verkligen och jag blir lika glad varje gång jag ser den, särskilt när solen lyser upp den! Hmmm, det där med trädgård… jag är inte en så god trädgårdsmästare att jag lyckas med sånt, jag glömmer dem ute. Den får vissna ner och krukas om här inne.

   Gilla

 2. Märkligt. Men vackert!

  Jag har en porslinsblomma som nästan aldrig blommar. Men en gång så spred sig doften av dess blommor i lägenheten. Det visade att en stängel letat sig ner i krukan där den bestämt sig för att blomma!

  Gilla

 3. Fint, men när jag bodde i Eskilstuna, jag försökte ha blommor, men med 2 katter sà fungerade det inte, det blev kaktusar istället, fast jag hade vissa blommor för katternas hàrbollar…

  Gilla

 4. Lovely!! Älskar vitt och grönt och ja, you did it again my friend 🙂

  Gilla

 5. Vackert bild på den livstarka individen. 🙂 Kanske vet de bäst när de ska blomma. Min Julstjärna blommar ju just nu. Av egen vilja. 🙂 Och mot all förmodan, för den är ständigt övervattnad.

  Gilla

  • Tack, Antonia! Det verkar som om de vet det, ja. Julstjärnor är envisa om man väl har fått dem att överleva julen. Mina växter riskerar då inte övervattning, de är nästan ökenhärdade.

   Gilla

 6. Besviken. Hade trott mig få se en bild på kokain här.

  Gilla

 7. Nej absolut inte lyckades du med det. Jag skyr knark!

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: