Ser inte skogen.

Av: Jag

22 04, 2013

Etiketter:, ,

Kategori: bilder, foto, foton, musik, natur, photos, växter, vår

20 kommentarer

Bländare:f/8
Focal Length:44mm
ISO:100
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

Kan inte låta bli. Den här gamla godingen. Varsågoda!

Den skrevs av Zacharias Topelius 1853.

20 kommentarer på “Ser inte skogen.”

  1. De där träden är så häftiga på något sätt. Undrar om inte Ryssland anser träden att det är deras nationalträd.
    Snyggt fångat. 🙂

    Gilla

    • Det är nog många som vill vara med och slåss om björken i så fall. Finnar, svenskar, ryssar… när jag växte upp i norra Sverige så fanns där ju inga andra träd än björk, gran och tall. Det har tagit tid för mig att sätta namn på alla träd som finns i resten av landet.
      .
      Tack!

      Gilla

  2. Jaaaaa….björken. Så hette det ju. 🙂
    Ja, antar att det är flera som vill ha björken till sitt. Och det kan man förstå med. 🙂

    Gilla

  3. Förr i tiden var ju lättare. Då kände man inte så mycket av resten av världen som vi gör idag. Då kunde var och en tycka att björken var just deras och besjunga och avbilda den.

    Gilla

  4. Den visan sjöng vi i skolan minns jag. Det måste ha varit 1956. Vår lärare var ganska less på visorna i ”Nu ska vi sjunga” och ville ha något annat. Det måste ha varit den gröna sångboken vi då fick använda.

    Och snart ska jag upp i björkskogen igen. Det är inte så många veckor kvar! Fast där är björkarna mera saxofonkrokiga än klarinettraka som på din fina bild!

    Gilla

    • Gjorde ni? Man blir osäker på var man har hört visorna och sångerna och jag blev paff över att den var så gammal. Men då förstår jag de enkla rimmen. Ska du ut och fiska? Ja stammarna är verkligen raka här överlag. Det är annat än de knotiga fjällbjörkarna.

      Gilla

  5. Jag råkade trycka på Gilla när jag försökte få fram vilka som gillat. Då dök följande meddelande upp: ”Du gillade ditt eget inlägg. Du är påtagligt narcissistisk. Du trodde förmodligen att Ser inte skogen. bara handlade om dig.” Kul med lite humor!

    Gilla

  6. Nej, jag ser inte heller skogen, björkarna döljer den ju… 😉 Ja, jag kommer ihàg talesättet… Man ser inte skogen för alla träd…

    Fin bild och den visan gillar jag… ☺

    Gilla

    • Tack, Maria! Talesättet är lite klurigt, men det stämmer nog bra att man kan drunkna i detaljerna och förlora blicken på helheten. Lätt gjort.

      Gilla

  7. Vacker bild. Det är något särskilt med björkskogar! 🙂

    Gilla


  8. Jag gillar också Björken, en video till på temat.
    Svante

    Gilla


Lämna en kommentar