Vårkollektionen

Av: Jag

10 05, 2013

Etiketter:,

Kategori: bilder, foto, foton, natur, naturkonst, photos, växter, vår

36 kommentarer

Bländare:f/8
Focal Length:45mm
ISO:100
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

Vårens vackra modetyger kommer direkt från naturen. Oöverträffade i skirhet, skönhet, struktur, fall och färger. Exklusivt är ordet.

36 kommentarer på “Vårkollektionen”

 1. Ja, sà är det! Faktum är att nästan allt som människan skapar inspireras av naturen. Titta pà trollsländan, den inspirerade människan att bygga en helikopter. Vackert foto!

  Gilla

 2. Har du lagt ut tyllgardinerna för att solblekas? 😉

  Skirt är ordet! Hosta ser jag i eller intill många av de trädgårdar jag går förbi men ingenstans ser jag dessa skira fjolårsblad. Det tycker jag är lite synd!

  Gilla

  • Det skulle man nästan kunna tro. Många rensar nog bort de gamla bladen redan på hösten. Det gör jag aldrig. Min hosta i stan har mycket mindre blad som rullar ihop sig till vackra rullar i stället. Det är här ett stort bestånd med stora blad som står i jordkällarbacken vid torpet och de ligger som stora sjok när snön har smält undan.

   Gilla

 3. Hade ingen aning om att det fanns en växt som heter Hosta! Fint mönster i vårkollektionen!!

  Gilla

 4. Ja. Genomskinligt är ju på modet igen…

  Gilla

 5. Lämnade en kommentar tidigare här. Jag såg också min kommentar dyka upp. Men sen fick jag svar från en annan bloggare och tyckte att svaret var lite märkligt. 🙂
  Jag skrev att jag tycker att din bild påminner om spindelnät. Och det ger mig lite konstig känsla. Då jag och spindlar är inte bästa vänner. 🙂

  Gilla

  • Det var ju märkligt om den försvann, men det händer märkliga saker ibland. Jag har svårt för att se spindelväv i det här, men…

   Gilla

   • Ju för att du inte har sett när spindlarna tar över och väver in en hel träd eller en hel fält.

    Gilla

    • Är det verkligen spindlar som gör det? Hos oss angrips häggen ibland av häggspinnarmalens larver och det är ganska äckligt. De spinner in allt.

     Gilla

     • Enligt tidningsartiklar så är det spindlar.
      Och idag trampade p en stor spindel. Här hemma. Barfota. Hur roligt är det. På andra våningen. 😦
      Kryper i kroppen.

      Gilla

      • Jag har inte hört talas om det, men hu, det måste vara läskigt! Nej, inte är det roligt att trampa på spindlar. Tur att de inte är jättestora och håriga här i Sverige. Det ingick i mitt jobb hos C-B att sopa ner spindlarna från taket, jaga dem och döda dem. De var håriga och megastora.

       Gilla

       • Jag hade dött.

        Gilla

        • Sen fanns det paddor också, i mängder kröp de på natten när jag skulle från mitt lilla hus till toan i stora huset. Klafs, klafs. Jag behärskade mig väl men jag var ganska trött på spindlar och paddor när jag kom hem.

         Gilla

       • Jag sitter nu inte vid datorn men om du skriver in spindlar på min sida så kommer upp några inlägg och i en av dem senaste finns en bild där hunden springer under spindelväven.

        Gilla

        • Jag gick in och kollade och hittade trädet i Texas som var täckt av nät. Men det stod också att det var extremt ovanligt och där nämndes också häggspinnarmalen hos oss. Jag kunde inte kolla allt, min uppkoppling på torpet är lite svajig. Nu tycker jag att vi ser det sköna skria tyget i mitt foto, haha!

         Gilla

 6. Oh lala! Yves Saint Transparent!
  Très beau, men det syns att han är död!

  Gilla

 7. Jag kommer att tänka på fiskfjäll..eller stekta strömmingar som är täckta av något…hahaha..var får jag allt ifrån? Ska visserligen fixa nya glasögon snart..men ändå!
  Kraam!!

  Gilla

 8. Det är du som triggar igång våra fantasier med dina spännande och vackra foton! Ditt ”fel” med andra ord =)

  Gilla

 9. Från det ena till det andra..vet inte varför,men känns som att jag vill fråga om hur det går med din mamma och annat..hoppas att det är ok? Inget som du måste berätta så klart..känslan bara kom att jag vill fråga efrersom jag bryr mig o undrar=O
  Kram!!

  Gilla

  • Mamma har det nog så bra hon kan ha nu, efter att allt kommit på plats på det nya boendet. Hon är sedd och personalen månar om henne. Hon hör sitt hemlands språk omkring sig och har glada gamlingar omkring sig i dagrummet som kan prata med henne när hon har bra dagar. Hon badar bastu en gång i veckan och får sitt hår lagt och naglarna lackade. Varje dag är de ute, ibland på utflykter, senast frågade man mig vart de skulle åka med mamma och jag sa att hon gillar djur. Då skulle de planera en sån utflykt. Men hennes medvetande svänger från dag till dag och jag blev djupt deprimerad gången innan när hon var som en stum staty, talade inte och blundade hela tiden. Det är hårt att se henne brytas ner. Tack för att du frågar, Sirpa.
   Kram

   Gilla

 10. Åhh…jag förstår din känsla när mamma din blir sämre,att du blir deprimerad..det som händer med ens förälder är svårt att se och uppleva! Det går inte en dag utan att jag själv tänker på hur det var innan mina föräldrar gick bort..
  Jag tycker synd om mina väninnor som inom en ganska snar framtid kommer att genomleva detta..jag ryser..
  Finns inte så mycket mera som jag kan säga..trots alla dina motgångar i livet så kämpar du på!
  Fortsätt så,det finns en mening med att du finns,eller hur!!
  Och jag oxå..så att vi kan prata om allt möjligt när andan faller på =)
  Kram!

  Gilla

  • Ja, visst finns det en mening, vissa perioder är bara tuffare än andra. Man får försöka njuta av det lilla, men de dagar smärtorna tar över eller när man inte orkar någonting alls är det svårt att hitta glädjen. Det är svårt att se mammas förtvivlan, som senast när jag fick tala om för henne att hennes guddotter, min kusin, hade dött. Det är en pågående sorg, brukar jag säga, att ha sin mor i dåligt skick på ett äldreboende. Men nu har hon det åtminstone bättre i vardagen. Tack, rara Sirpa för din omtanke!
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: