Liten på jorden.

Av: Jag

14 05, 2013

Etiketter:,

Kategori: bilder, fjärilar, foto, foton, natur, photos, växter

8 kommentarer

Bländare:f/8
Focal Length:55mm
ISO:100
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

Inte tar den stor plats, björnbärssnabbvingen, eller grönsnabbvingen. En vårflygare,  brun och oansenlig när den snabbt pilar omkring i luften, men om man får syn på den där den sitter, häpnar man över den lilla vackra gröna. Ja, även hen har fattat att årets färg är grön.

8 kommentarer på “Liten på jorden.”

  1. Vilken tjusig en, med sina randiga antenner och ben samt läckra gröna färg!! En sådan har jag nog aldrig sett.

    Gilla

    • Jag hade heller aldrig sett någon sån, fast jag har spanat efter fjärilar i några år. Det är nog för att den flyger på våren, man hinner inte få syn på den.

      Gilla


  2. Jag gillar också fjärilar, men har aldrig sett en liknande.
    Svante

    Gilla

    • Tack för sång och musik, Svante! Så skönt att det inte bara är jag som inte lagt märke till den. Ändå klassas den som allmän.

      Gilla

    • Tack! Jag blev glad av att upptäcka den. Alla andra, större fjärilar flög sin kos, men den här lilla snabba vilade lite. Jag har nu läst att det är den första som kläcks ur puppan på våren, andra fjärilar som man ser har övervintrat.

      Gilla

  3. Jag såg den första gången här i Katrineholm. Det fanns väldigt många av dem just på den platsen jag befann mig på. Jag har någon på bild tror jag men det var stört omöjligt att komma dem nära eller att de satt stilla länge nog där i blåbärsriset på tallheden. Tjusiga smaragder är det! Det framgår inte minst av ditt fina foto!
    Avundsjuk? Jag? *mummel*

    Gilla

    • Just blåbärsris är väl det den föredrar att lägga sina ägg på. Den här fanns på skogsvägen upp till ett kalhygge. Visst är de tjusiga, man blir lite euforisk av att upptäcka en fjäril med så oväntad färg. Haha för mumlet och tack!

      Gilla


Lämna en kommentar