Hänryckningens tid.

Av: Jag

19 05, 2013

Etiketter:,

Kategori: bilder, blommor, foto, foton, photos, sommar, vår

29 kommentarer

Bländare:f/5
Focal Length:8mm
ISO:100
Shutter:1/0 sek
Kamera:FinePix F30

”Pingst, hänryckningens dag var inne…” skrev Esaias Tegnér i Nattvarden och knöck visst raden från Goethe. Det tycker jag inte att han ska beskyllas för; så här skrev den gode G : ”Pfingsten, das liebliche Fest, war gekommen!”  Vem som helst kan väl uttrycka glädjen över våren på liknande sätt. Så, nu är Tegnérs heder återupprättad. Låtom oss hänryckas eller hänföras eller åtminstone njuta av värmen som tinar upp våra djuprfrysta själar.

29 kommentarer på “Hänryckningens tid.”

 1. Fast nu kommer regnet…

  Gilla

 2. Och så står de där och trängs. 🙂 Vackert.

  Gilla

 3. Vackert! Är det krokusar som blommar än?

  Gilla

 4. I mina trakter har pingstbrudarna riskerat regn i kronan. Hur många som fått det och vad det kan betyda för äktenskapet vet jag inte. Somliga talar om gråt andra om rikedom.

  Dina tulpaner tycker jag om. Att de inte vill blomma i år så som de gjort förr tror jag beror på att du redan fått din beskärda del av snödrivor! De håller inne med blomsteröverflödet till ett annat år!

  Gilla

  • Regnet har hängt i luften även här, men kom först på kvällen när jag var klar med trädgårdsarbetet. Regndroppar är pärlor, d.v.s. lycka och rikedom, har jag fått lära mig. Men lite besvärligt blir det med blöta kläder och så.
   .
   De här tulpanerna har jag tyckt mycket om. Jag undrar om de verkligen kommer igen eller om de håller på att ge upp. Jag planterade en hel massa lökar i en ny rabatt i höstas och det är nästan inget som har kommit upp. Ska ta foto och gå till Plantagen och klaga.

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: