Äppelblom

Av: Jag

24 05, 2013

Etiketter:,

Kategori: bilder, blommor, foto, foton, natur, photos, sommar

27 kommentarer

Bländare:f/8
Focal Length:55mm
ISO:100
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

äppelblomäppelblom4

27 kommentarer på “Äppelblom”

 1. Det går aldrig att fota nog många äppelblommor!! Det blev tokfina bilder och med den gråa tonen på bakgrunden. Me like a lot! Den stora bilder är helt suverän – och ja tack, tavla 🙂 Eller tänk ett vitt eller ljusgråttmålat rum med den som fondtapet!! Smällkaramell!

  Gilla

  • Tänk att du skriver det jag tänkte: varje år tror man att man ju redan har fotat äppelblom. Sen råkar man gå ut och… så är man fast och fotar och fotar. Kul att du gillar det! Smällkaramell med äppelsmak kanske inte är så dumt?!

   Gilla

 2. Äppelblom är alltid trevligt att se på våren. Jag har en favoritsort, och det är Åkerö, har aldrig ätit ett godare Äpple, vi hade ett sådant träd på villatomten i Mälarhöjden. Numera verkar det inte gå att hitta detta Äpple i handeln. Vinterfrukt lär den kallas.
  Svante

  Gilla

  • Min dotter fick ett Åkeröträd planterat på mina svärföräldrars torp. Det tog förstås många år innan det bar frukt, men hon hann njuta av frukten som hennes farfar levererade hem till oss i några år innan torpet såldes. Det var goda äpplen. Vi har ett träd med vinterfrukt och det är Aroma, det är ett delikatessäpple, väldigt gott till ost. Det är de nedersta blommorna som är Aromablom.

   Gilla

 3. Så vackra blommor innan de blir till goda äpplen.
  Här där jag är just nu är svinkallt och fryser mest. Var är sommaren frågar jag som vän av ordningen. Det är nu det ska vara som skönast.

  Gilla

  • Frukträdens blomning är underbar men kort. Vad är du på för kallt ställe? Det är väl ganska normal temperatur för årstiden nu? Idag skiner solen från en blå himmel i alla fall.

   Gilla

 4. Jag kan bara säga att blommorna är vackra! Dina foton är alltid fina att se på!
  Kram!

  Gilla

 5. GIllar dina äppelblommor. Du har det läckraste fotot längst ned! 🙂

  Gilla

 6. Jag kan känna den ljuvliga doften…aah…

  Gilla

 7. Den stora bilden är klart finast! Riktigt snygg, inte den vanliga bilden!
  Kraaaaaam och allt gott till dej!

  Gilla

  • Tack, Svorskan! Jag tog många bilder så man går nästan vilse i dem, men har man tittat ett slag fram och tillbaka bland sina bilder brukar några utkristallisera sig.
   Kram

   Gilla

   • Ja, jag brukar igenom dem flera gånger. Först ganska direkt, och kanske en gång till snart, slutligen ytterligare en gång efter några veckor.
    Kram och allt gott till dej!

    Gilla

    • Ja, ungefär så. Men om man vill ha ut något och för mig ofta bara en bild, i bloggen, så blir det huvudbry, ett bläddrande fram och tillbaka och jämförande tills man har vaskat fram den där bilden som på nåt sätt står ut jämfört med den andra, i mina ögon.
     Kram

     Gilla

     • Jag tycker att det är svårt, det är därför jag ofta har för många bilder…
      Kraaaaaaaaam! Allt gott till dej!

      Gilla

      • Visst är det svårt. Därför är bildserier bra, det är mitt bloggformat som förhindrar det. När jag kom på att jag kan lägga till en eller några småbilder blev det ibland lite lättare att välja.
       Kram

       Gilla

 8. Nu när jag ser dina vackra blommor ångrar jag att jag struntade i äppelblommen idag och bara plåtade olvon!

  Gilla

  • Det kanske inte är för sent än. Jag å min sida såg som snabbast dina olvonbilder och undrade var för jag inte sett att de blommade. Men jag har nog tappat fotolusten, tror jag.

   Gilla

 9. Jag själv bryr mig inte om blommor och sånt bjäfs. Det jag vill jag ta upp här är hur arg jag blir när läser att en del säger ”äpplemos” och inte äppelmos, som det ju heter. Det är därför att jag är så arg på detta som jag inte tänker skriva något positivt om dina ”äppleblomsbilder”.

  Gilla

  • Jag har förstått att du avskyr blommor, du visar ju aldrig blombuketter på din blogg. Harkel. Äppelmos eller plåttermos kan väl vara det samma, jag bryr mig inte, du vill vara negativ idag, så varsågod, spy lite här.

   Gilla

 10. *spyr* 🙂

  Gilla

 11. […] är en trevlig tjej, men ibland kan hon inte hejda sig. Hon var in och kräktes på mitt inlägg om Äppelblom, så här behövs lite blomdoft, fast jag tyckte att ni hade fått nog med blommor på ett tag. […]

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: