Förslagen gynnare.

Av: Jag

09 06, 2013

Etiketter:,

Kategori: bilder, fåglar, foto, foton, natur, photos, sommar

28 kommentarer

Bländare:f/5.6
Focal Length:200mm
ISO:200
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

Den här lilla gynnaren tyckte att jag tjyvhöll på brödet och började förse sig själv.

Sen blev hen trött och ville lifta med mig på pakethållaren.

talgoxe2

28 kommentarer på “Förslagen gynnare.”

 1. Ha ha, fin bildserie.
  Hoppas han fick sig ett skrovmål.

  Gilla

  • Tack! Jag är riktigt stolt, jag har just inte lyckats fånga småfåglar med kameran tidigare. Hen fick konkurrera med änderna, men det märks att de här små är vana att hålla sig framme.

   Gilla

   • Men visst är … hm … hen … vad nu det är för art, fin. Småfåglar brukar inte vara så så svara att komma inpå livet om man matar dom året runt (ställa sig utomhus och slänga åt dom lite bröd och frön). Efter ett tag kan du mata dom direkt ur hand, speciellt talgoxar brukar vara nyfikna och vilja äta ur handen, som din lilla gynnare, talgoxen.

    Gilla

    • Jo. Jag har bara kommit igång lite sent med det. Jag har skaffat nöt- och fröautomater och har fotat blåmesar och så, men det känns som lite fusk när de hänger på fågelmataren. Här for jag ut till en snötippsdamm för att fota änder och fick den här på köpet.

     Gilla

     • Det är aldrig för sent. Och att du har automater är ju jättebra. Men om du vill få dom små liven inpå livet måste du gå ut själv och mata dom. Det blir liksom du som blir fröautomaten 🙂
      Det brukar ta lite tid (inte timmar, utan dagar, veckor) att få de små livens förtroende. Men när du väl fått det och känner en typ talgoxes små fötter i din hand, pickande smulor och frön. Ja då du, kan du stå där ute i kylan en Julafton och bara njuta. Då kan Jultomten och julklapparna under granen vara.

      Gilla

      • Menar du det? Det låter underbart. Jag såg ju förstås exempel på det häromdan vid fågeldammen, fågelkvinnan fick snabbt en samling fåglar runt sig när hon kom med maten och hon berättade att hon ibland har en and på ryggen.

       Gilla

       • Jag vet inte hur du bor, men mitt tips är att du under denna höst, vinter och vår matar dina skyddslingar (fågelmammorna minns de bra ställen de fått mat på). Gör då detta som en livs levande fröautomat. Jag lovar att du kommer att kunna mata småfåglar direkt ur din hand nästa år 🙂

        Gilla

        • Låter som ett bra förslag, värt att pröva. Jag bor i villa och kan lätt genomföra det.

         Gilla

         • Klart du ska pröva. Det känns jättemysigt att ha en liten pippifågel som äter direkt ur handen.
          Tyvärr funkar inte det för mig där jag bor nu, bor i höghus. Kanske därför jag far ut i geografin och plåtar så mycket 🙂
          Lycka till med att bli en god fodermamma under höst, vinter och vår ( präglingen är jätteviktig). Som jag tidigare sagt, du har världens chans att kunna handmata ungar nästa vår, om du är snäll mot fågelmamman och dess ungar i år.

          Gilla

          • Låter spännande. Jag ska tänka på saken. Tack för råden!

           Gilla

          • Klart det är spännande. Du behöver inte göra detta varje dag. Se bara till att du har som rutin att mata dina småfåglar, typ 3 dagar i veckan som en levande fröautomat. Stå helst på på samma ställe och släng lite foder till dom. Efter ett tag så märker du att dom kommer närmare dig … och vips … äter dom ur handen 🙂

           Gilla

          • Låter onekligen lockande. Tre ggr/vecka är ju genomförbart, så jag får fundera och se hur det blir med det.

           Gilla

 2. Vilken tam och framfusig liten rackare! Kul! 🙂

  Gilla

 3. Ja det var mig en framfisig liten rackare. 🙂

  Gilla

 4. Fin pippifågel! =)

  Gilla

 5. GRATTIS!
  Det händer ju att fåglarna vid uteserveringar kan bli rätt modiga och vågar komma fram för att tigga smulor från faten men den här talgoxen verkar ha förstått att det är först till kvarn som gäller om man själv vill ha den rikes bord och låta de andra ta smulorna! 😀
  Verkligt lyckat foto!

  Gilla

  • Tack, BeBest, jag anade att du skulle gilla bilden. Jag har ju inte precis visat bilder på småfåglar förut så jag blev glad över den här.

   Gilla

 6. Såg du fågelfantasterna på tv ikväll ? Man blir imponerad, tjejen vann 100000:-, starkt !

  Hej !
  Är fortfarande kvar på sjukan , är så leeeess att det inte kan beskrivas i ord. Blir så glad att du tittar in hos mig trots att jag inte är den flitigaste skrivare eller svarare.
  Yes, jag sköter om mig. Förresten , bara jag kommer ut härifrån ska jag till Borås hårstudio och skaffa peruk, mitt hår är så tunnt så tunnt och inte i någon större mängd heller, trist. Börjar så sakteliga gå av mig lite kg efter kortisonet, men det kommer att dröja länge innan jag känner igen mig.Idag har varit en lång ledsam dag, har gråtit precis hela dan, usch, vill inte.Tack du varma goa som finns ute i cyberrymden ♥ , tack det betyder mycket.

  Varmaste kramar ♥

  Gilla

  • Nej, det programmet har jag missat, jag ser nog på annat på en annan kanal. Jag vet ju just inget om fåglar så jag skulle inte komma långt i ett sånt program! Är glad att jag lyckats fota en småfågel som inte sitter 100 meter bort, haha!
   Svarar på resten hos dig.
   Kram

   Gilla

 7. Ljuvligt underbara foton! Din lilla historia gör oerhörd skillnad. Mer. Roligare.
  Varmt tack, du fick verkligen mig att le!
  Allt gott till dej med en kram!

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: