Supermamman

Av: Jag

12 06, 2013

Etiketter:,

Kategori: bilder, fåglar, foto, foton, natur, photos, sommar, vatten

26 kommentarer

Bländare:f/5.6
Focal Length:60mm
ISO:160
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

Den här gräsandsmamman borde få en bragdmedalj på ankmorsdagen. Hon har ett tjugotal småttingar att hålla rätt på. Hon ska hålla dem undan rovdjur och -fåglar, lära dem leta efter mat och att klara sig själva. I människans värld blir man svettig om man har två samtidigt. Förmodligen är hon fostermor åt någon annan andhonas ungar, riktigt så här många ungar brukar de inte ha i en kull.

26 kommentarer på “Supermamman”

 1. oj oj viket sjå andhonan måste ha..

  Gilla

  • Och ändå ser hon så lugn ut. Men när jag kom stod hon och spejade i strandkanten, jag antar att det finns faror däromkring, nåt har ju hänt den andra honan.

   Gillad av 1 person


 2. Gillar bilden, kommer du ihåg texten till denna låt, har med endan om i sig. Häng inte upp dig på stavningen.
  Svante

  Gilla


 3. Om det skulle vara så illa att du inte kommer ihåg texten, så kommer den här.
  Svante

  Gilla

  • Vad bra, ekorrskinnet hade jag glömt! Men hur kopplar du det här till supermamman?

   Gilla

   • And, Änder, Ändanom.
    Svante

    Gilla

    • Ahaha, du tänker zoooo!

     Gilla


     • Nu fick du in mig på ett annat ämne.
      Svante

      Gilla

      • Den har du redan visat hos mig! Men den är bra.

       Gilla

       • Man kan få pippi för mindre nu under våren, då det piper var man går. Igår knallade vovve rakt över en Björktrastunge utan att märka det, för han följde ett löptikspår. I morse missade han Räven, som nästan inte heller märkte att vi var ute. Fåglar, och supersugna hundar har det inte lätt just nu. Nu blir det sista vändan, med vovve för i kväll. Blir det en promenad där löptiken inte varit blir det 9 km. annars 4,5 km. Jag måste tänka på att inte få så långa armar att jag kan klia mig under fötterna utan att böja mig ner,

        Gilla

        • Haha! Om fåglar: Jag låg i min solstol i eftermiddag då plötsligt en fågel nästan flög in i örat på mig och fortsatte sen nästan rakt på min man som satt på altanen. Jag hann inte se vad det var för kvalisort.

         Gilla

         • Atlas, och jag har precis kommit in, vi träffade kossorna, och nu vet jag att vovve inte är arg på kor, och korna här uppe har inte några större problem med vovve. De har ömsesidig respekt, om någon av dem rör sig hastigt springer båda åt varsitt håll. Nu har de i alla fall nosat på varandra. För att återgå till fåglar, så satt det en Vigghona med sex ulltottar på en sten i Kårån, och sådant är ju kul att se trots att man inte har någon kamera. Det är värre med dessa smådjur som låter illa, och sticks, för sådana finns i överflöd, även de här, som brukar komma fram i slutet av juli finns redan nu, Knott kallas de.
          Svante

          Gilla

          • Vad roligt att se såna ulltottar! Du får börja ha kamera med dig ut: Knott kan man verkligen vara utan, de är ganska vedervärdiga.

           Gilla

 4. Det är inte ovanligt att änder i dammar lockar till sig andra honors ungar eller att de kollektivt håller ordning på dem. Det är oftast erfarna honor som lyckas ta över yngre honors kullar helt eller delvis men den där är ju en rekordmorsa av bästa sort! 🙂

  Gilla

 5. Oj vad många – har hon lagt alla ägg själv tro eller har hon adopterat???

  Gilla

  • Hon har inte lagt alla ägg själv. En fågelmatande kvinna vid dammarna sa, att de får max 12 ungar in en kull. Läs vad BeBest skriver ovan!

   Gilla

 6. Ejdrar gör så ganska ofta att en passar flera andras. Det ser ju speciellt ut och tänk om en mamma skulle ha 20 bebisar. Omöjligt. Fin bild och bra jobbat ankmamman! 😀
  Allt gott till dej och en kram!

  Gilla

 7. Härligt med ungarna runt om.. och den tiden är nog redan över så jag kommer inte få tillfälle att föreviga sånt. 😦

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: