På torpet.

Av: Jag

22 06, 2013

Etiketter:

Kategori: text

26 kommentarer

Nu är det så här att mitt torp är från 1800-talet. Då är det kanske inte så konstig att det mobila nätet fungerar som kommunikationen gjorde då, som en hästskjuts eller i promenadtakt. Någon bild går inte att ladda in just nu, hur hårt jag än försöker, det funkar inte med hästskjutsen. Då skulle jag ju behöva skriva ut bilderna och buda ut dem till alla er runt om i landet.

Pö om pö gör vi stigar i djungeln som har tagit över våra marker. En god nyhet: det gick ett dygn mellan värktabletterna från igår till idag. Jag ropar inte hej och inte heller tjoho, men pausen var välkommen då jag det senaste året stundtals nästan velat hoppa i sjön.

Än har jag inte varit ute på någon fotopromenad men snart så. Då får jag hoppas att hästskjutsen har fått lite mera fart.

26 kommentarer på “På torpet.”

 1. Synd att du inte får ut bilder, men kan du se bilder från andra, så har jag lagt ut några från Kårböle.
  Svante

  Gilla

 2. Det är så mycket snack på uppkopplingar men väldigt få som håller det de lovar. De ljuger rakt upp i våra ansikten utan att skämmas.

  Gilla

  • Ja, så är det. Jag talade med Telia, men under helgen hade de inte mätfunktionen igång så de kunde inte säga om jag var knuten till det långsamma 2G-nätet eller 3G-nätet och var exakt driftstörningen fanns om det var en sådan. Jag trodde först att min datamängd var förbrukad, men jag hade 3 gigabite kvar, så dem vill jag kunna använda innan månaden tar slut, jag har ju betalat för dem!

   Gilla

   • Tycker lite märkligt att just när många som sitter vid datorer så har de inte personal till sånt.
    De flesta har ju dragit ner med helgtjänst.
    Undrar varför?
    Och det är värst sen när de ber en att gå runt med datorn för att säker ställa att det är inte på ens datorn felet ligger på.
    Sen kan de säga att de dra till nåt osanning.
    Råkade ut för hos telenor. Hade dåligt uppkoppling fast jag köpte det bästa. Då skylde dem på masten.
    Sen bytte jag till tre och då fick jag snabb uppkoppling – men faktum är att de använder ju samma mast.

    Gilla

    • Ja, precis så tänkte jag, varför ligger en sån tjänst nere när folk har tid att surfa? Nu var mannen jag talade med en sävlig norrländsk tomte som verkligen ville lösa mitt problem så jag kunde inte bli arg, norrlänning som jag är i grunden. Det är mycket som är mysko med nät och uppkopplingar och det har hänt att när jag säger att en viss sak händer så säger supporten att det inte kan hända och då blir jag lite sur för det gör ju bevisligen det. De vet ju inte allt.

     Gilla

 3. Jag bor i en bunker, så jag förstår må du tro. Timmerväggarna måtte vara tjocka som jag vet inte vad, för jag har inte ens mobilkontakt i hela huset.
  Å andra sidan ligger datorkomm. på en relativt fast lina så den stationära är ok.

  Vi här i bunkern har inte så stora kommunikationsbehov utåt, utan det är mer för tidsfördriv och lite nöje så det stör oss inte, utom sonen…. När han är hemma går han nästan i spinn 🙂 Men han anammar snabbt sina föräldrars livsfilosofi…. och taggar ner 🙂

  Ha det gött i torpet!

  Gilla

  • Aha, är det kanske därför!? Bunkertimmerväggar! Men det är lite mysko, det senaste året har nätet fungerat utmärkt, men alltså inte nu. Min IPhone vill inte jobba alls på torpet, medan den gamla antika funkade utan problem. Jag börjar tagga ner, men nog vill jag ha lite kontakt med yttervärlden. Tack, tack!

   Gilla

 4. Visst är det underbart att komma bort ifrån allt den moderna teknologin.Avkopplande och avstressande!
  Visserligen är mitt smultronställe byggt 1993 och modernt, men täckningen där i skogen är inte något vidare.
  Har nog aldrig fotat så lite någon tidigare midsommar…

  Gilla

  • Haha, det tar lite tid att varva ner och sluta irritera sig! Jag behöver en pålitlig uppkoppling snart i alla fall för att betala räkningarna. Jag fotade bara buketten i nästa inlägg.

   Gilla

 5. Gomorron !
  Fattar inte varför den adressen inte fungerar, men den här gör det iaf : http://fridashorna.wordpress.com
  Äldsta dottern smsade o bad mig fylla på hennes busskort, blir så arg att det ryker ur öronen på mig. Hon kunde väl åtminstone ringa o prata, eller ska jag vara som en bankomat där det bara är att smsa och fylla på pengar ? Ingen fråga hur jag mår eller nåt. Egoist ! Undrar om hon skulle höra av sig alls om det inte gäller pengar ???? Blir sårad.
  Skit i det nu, måste tänka positivt och kämpa på, tänker inte låta mig nedslås av vem det än gäller.

  Kramar

  Gilla

 6. Jag vet inte hur bra eller illa mobiltelefonnätet fungerar just här och nu men det mobila bredbandet har svårigheter allt som oftast. Det märks att skolorna har slutat. Det är bästa farten tidigt på morgonen och under förmiddan innan ungarna vaknat och dragit igång sina spelkonton.

  Gilla

  • Här finns just inga ungdomar och knappt några datoranvändare utom vi. Det är bara mitt nät som dyker upp när jag ska koppla upp mig, jämfört med i stan där en hel radda namn finns att välja på. Men det är klart, lite längre bort kan det väl finnas nätbelastare. I morse haltade det betänkligt.

   Gilla

 7. Det tog ett tag innan jag fattade vad för adress du inte fick att fungera, det är trögt ibland, hihihi. Men här är den nu, ett litet s hade ramlat bort.
  sveg.se/anna-gjorde-en-fest-för-livet-för-kärleken

  Kram

  Gilla

 8. Hej ! Har lagt in mig själv i länklistan på vänstersidan, berätta om det funkar.
  Tackar ! Kram

  http://fridashorna.wordpress.com eller sjoekvist.com

  Gilla

  • Länken här funkar bra, men jag förstår inte varför du lagt in dig på din egen sida, då är man ju redan där. Går det verkligen inte att få gravataren att hänga ihop med den nya adressen?

   Gilla

 9. Är bara så glaaad att orka göra nåt, det känns jättehärligt.
  Hoppas din karl slipper sviter efter fallet. Man kan ramla riktigt otäckt i trappor. Kliver man fel då har man en bit innan man når golvet nedanför.Min man missade ett trappsteg på väg ner i vardagsrummet och hade ont i ena knäet i över ett år.. Man kan säga att han är helt bra först nu.
  Nu ska jag skjutsa grabben till tåget, han o en kompis ska till Göteborg och cykla BMX i en hall där. Innebär att jag blir bbarnfri idag, eller barnfri och barnfri, ska till små pluppisarna o kramas.>Nu orkar jag inte vänta längre.

  Ha en härlig dag.

  Kramar

  Gilla

  • Det förstår jag att det gör!
   .
   Han är ganska tjockskallig så det går nog bra. Det märkliga är bara att det var den här tiden förra året som jag slog i huvudet i en balk – och det är pappas dödsdag i dag.
   .
   Ha det gott med småttingarna!
   Kram

   Gilla

 10. Kan inte Ernst komma och bära dig, eftersom du har ett torp?
  Hoppas f ö på ontfria dagar för dig!

  Gilla

  • Skicka gärna hit den där Ernst, så kan han ta tag i renoveringen av torpet! Han kan nog säkert fixa en pol eller nåt också i nån bergsskreva, det önskar jag mig.
   Tack, Anna, jag har en känsla av att det kommer att komma flera ontfria dagar!

   Gilla

 11. Glad över din lägesrapport. Träligt med nätets seghet. Tilltalande med ditt förslag att få det i lådan istället 🙂
  Bamsekram och allt gott till dej!

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: