Högtravat

Av: Jag

24 06, 2013

Etiketter:,

Kategori: bilder, förfall, foto, foton, photos, saker, sommar

15 kommentarer

Bländare:f/8
Focal Length:55mm
ISO:100
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

15 kommentarer på “Högtravat”

 1. Ser ut som en trave gamla tidningar. Snyggt!

  Gilla

 2. Om det är vad jag tror, gamla tegelpannor är det någon som har något riktigt värdefullt. Idag söks det med ljus, och lyckta efter äldre tegelpannor för att renovera gamla tak. Låt säga att det behövs 20 tegelpannor, och det enda alternativet är att byta hela taket. Sådana travar du fotat finns över hela landet, men man tror att det är skräp.
  Svante

  Gilla

  • Här i trakterna brukar man fylla ut skogsstigar med tegelpannekross. Nu stod ju de här snyggt travade så jag hoppas att de möter ett bättre öde. Vi skulle behöva ha ett antal tvåkupiga i reserv, ska nog fråga om vi kan köpa några.

   Gilla

 3. Ingen högtravande häst du fotograferat..våran Pompe hade fin trav då dottern red honom…hög fin samlad trav och galoppen skulle du sett. Han kunde nästan galoppera på stället.
  Detta var ddet första jag kom att tänka på då jag läste din överskrift. Hästens olika gångarter ..men nu var det ju travar med tegelpannor so du syftade på. Är de dina?
  Häftigt med högtravande tegel 🙂

  kram

  Gilla

  • Aha, en högtravande häst, det tänkte jag inte ens på, men det är klart att du associerar till det! Nej, de är inte mina, utan grannbondens. Ska nog kolla om vi kan köpa ett antal.
   Kram

   Gilla

 4. Får tegeltravarna ligga oskyddade kommer de att med tiden innehålla så mycket fukt att de riskerar frysa sönder när vintern kommer. Uppe på ett tak klarar de sig bra men det är inne i traven fukten samlas tillsammans med skräp och då är det snart förstört.

  Det var meningen att det skulle läggas om tak på mitt barndomshem men det tycktes aldrig bli tid till det och teglet låg snyggt upptravat och som man trodde väl skyddat under gårdens största lönn. Det mesta av teglet blev vägfyllnad och några enstaka pannor kom upp på andra byggnader men boningshuset fick ha sitt gamla läckande tak tills det blev generationsskifte och total ombyggnad och renovering av kåken.

  Gilla

  • Aha, är det så? Jag skulle gissa att de här ska iväg någonstans, men säker är jag inte. Trist med ert tak, det är väl tyvärr ofta så att planerna är stora men krafterna och tiden räcker inte till.

   Gilla

 5. Härlig struktur och tyngd i bilden.
  Allt gott till dej! Kram!

  Gilla

 6. Thank you for your likes, Walachniewicz an welcome to my blog!

  Gilla

 7. Tumme för den bilden!
  /Skvitt

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: