Himmelska diamanter.

Av: Jag

16 08, 2013

Etiketter:,

Kategori: bilder, foto, foton, is, natur, photos, sommar, växter

35 kommentarer

Bländare:f/8
Focal Length:55mm
ISO:100
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

HagelRik som ett troll hade jag varit om det jag fann i min trädgård hade varit de ädla stenar det såg ut som.  Vädergudarna tog en snabbis,  gjorde en tre i en-årstid för att pröva effekten. I flera timmar låg denna hagelhög nedanför min glasveranda innan den tinade.  Lite försmak av vad som komma skall.

35 kommentarer på “Himmelska diamanter.”

 1. Synd att de tinade bort, när de kommer så här tidigt, borde du kunna spara diamanterna. I Kårböle i morse var det is att skrapa på bilrutan. Och kl. 03.12 fick jag lov att gå ut och jaga bort bärplockare med kofot vid tanklocket på min lilla lastbil. 2 män 2 kvinnor, och två barn fanns i närheten. Barnen kan ha varit mellan 8, och 12 år. De försvann som en avlöning när jag gick ut med vovve. Tror de blev snopna att jag var uppe så tidigt, men jag hade varit ute med vovve redan 02.00 för jag hade ont i ryggen, och då hjälper en promenad.
  Svante

  Gilla

  • Jag kanske kunde lagt dem i frysen. Att skrapa is på rutan i mitten på augusti låter också lite fel. Låter som om bärplockarna gått vilse i mörkret eller blivit vilseledda kanske.

   Gilla

   • Tror inte att de skulle hitta blåbär i min bil, vid den tiden på natten. Vilsegångenheten är därmed ur värden. Men det är bra med en liten kamphundsblandning.
    Svante

    Gilla

    • Inte? Nä, det trodde väl inte jag heller. Oärliga människor finns överallt. Det är nog bra med en hund när man bor i obygden.

     Gilla

 2. Det är fina, men inte så välkomna kanske…Jag längtar inte till det som komma skall!

  Gilla

 3. Riktigt snyggt foto. Inget som man kan föreviga mer än max en gång/år. Så detta måste vara ett mycket värdefullt foto. 🙂

  Gilla

 4. Väldigt intressanta foto! Väldigt motsägelsefullt, vinter vs sommar!

  Gilla

 5. Inget jag direkt längtar efter..vill ha en fin fin lång höst först 🙂 Sen ska snön komma lagom till jul och ligga kvar mars ut …då är jag nöjd ..för jag avskyr snöblaskandet.

  Gilla

  • Visst ska vi ha en vacker höst med hög och klar luft, vi beställer det! Snöblask och slask är inte roligt, men snö som ligger kvar gör världen vacker.

   Gilla

 6. VA????!!!! Redan????!!!! 😯

  Gilla

 7. Det blev en sjuhelvetes bra bild av det. Hoppas att den inte gjorde alltför stor skada.

  Gilla

 8. Naturens egen och oöverträffade version av Ultima Thule från Iittala! Fantastiskt fint ljus och lyster i ditt foto! Grattis till det! Hoppas bilden kan trösta dig för de skador haglen kan ha åstadkommit i din trädgård!

  Gilla

  • Tack, BeBest! Var det så de hette, glasen! Jag kan inte se några skador i min trädgård, det enda var att några växter nickade lite med huvudet, men de har rest sig. Det verkar ha varit mycket lokalt.

   Gilla

 9. Sommar, höst och vinter i bilden 🙂
  Hur har det gått för din mamma?

  Gilla

 10. Konstigt. Skrev en kommentar här. Den bara försvann? Undrade om det är bladpersilja som syns bland diamanterna?

  Gilla

  • Det händer lite för ofta att kommentarer försvinner, tycker jag. Nej, det är inte bladpersilja, men en annan ätlig växt som jag har gott om på fel ställen: kirskål.
   Tack och lov har jag den inte i stan.

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: