Dagarna mörknar minut för minut.

Av: Jag

24 08, 2013

Etiketter:,

Kategori: bilder, foto, foton, höst, natur, photos, skuggor, sommar, växter

20 kommentarer

Bländare:f/8
Focal Length:36mm
ISO:100
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

20 kommentarer på “Dagarna mörknar minut för minut.”

 1. Oavsett mängden ljus är jordgubbar gott!! De har vackra färger också. Till och med bladen kan bli jordgubbsröda!
  Nu är ju inte världen nöjd med att ha det på det sättet! På Tradera säljs det jordgubbsplantor som påstås ska ge goda skördar av vita bär. Jag tycker det låter väl blekt!

  Gilla

  • Jordgubbsbladen har bråttom med att rodna, av någon anledning. Vad gäller vita jordgubbar så är det tydligen bra för allergiker. Vi hade länge vita smultron, mycket goda, men lite svårt att se när de var mogna.

   Gilla

 2. Minut för minut?!!!!! Jag skulle säga 30 minuter åt gången. Så känns det.
  Snyggt foto. 🙂

  Gilla

  • Tack, Antonia. Haha, trettio minuter åt gången, det var värst! Min rubrik syftar till en sång, Höstvisa av Tove Jansson, här med Cumulus:

   Gilla

 3. Den talar till mig 🙂

  Gilla

 4. Trodde det var blad från smultron. De brukar ju också ändra färg rätt snabbt på hösten. Vet att jag, som liten parvel lyckades häva ur mig detta uttalande. ”Nu ska vi ut och smultra plocktroll”. Inte för det ger Smultron högre status men bara för att.
  Svante

  Gilla

  • Same same but different. Smultron är gott och jordgubbar likaså. Jag tror att det här är jordgubb men gråter inte om jag har fel. Rolig felsägning av dig som liten parvel!

   Gilla

 5. Tjusigt foto! 😉
  Kram!

  Gilla

 6. Åh naturens skiftningar i sin fulla prakt…skuggornas och mörkrets tid är åter snart här…då är det fint att fotografera svartvitt.
  Jordgubbsbladet ser ut att rodna eller så har det använt för mycket roche på sina bladkinder..
  Snyggt fotat
  kram

  Gilla

  • Det är snart dags för skuggor och mörker, men även det låga kvällsljuset som ger fint skimmer åt glödande blad. Vissa växter rodnar snabbt, tänker på gamla synder kanhända. På min bild ser det ut som om jag har manipulerat färgerna, men bordet är grått och skifferstenen är svart – och bladet är just glödande rött i solen. Tack, tant Otto!
   Kram

   Gilla

 7. Jag har inte tänkt på att de så snabbt blir röda, men det har du rätt i. Plantorna är säkert mer ivriga att dra in klorofyllet och på så sätt se till att inget kväve försvinner. Träd som har hjälp med kvävetillförseln, som t.ex al, tappar sina blad gröna.

  Gilla

  • Nu är det inte alla blad, men vill jag hitta vackert röda blad tidigt så går jag i jordgubbslandet. Även vissa av hallonen får tidigt vackra färger. Sen kan ju vissa växter reagera med rodnad som solskydd, har jag läst.

   Gilla

 8. *Applådunder!* 😀
  Kram

  Gilla

 9. Åh! Ett första höstlöv. Smultron?

  Gilla

  • Jag tror att det är jordgubb, men å andra sidan smyger sig smultronen in här och var i jordgubbslandet, så… de här rodnar tidigt, men det finns en del andra röda löv i naturen.

   Gilla

 10. Fantastisco!

  Kram!
  /Skvitt

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: