Bara för att.

Av: Jag

02 09, 2013

Etiketter:,

Kategori: bilder, foto, foton, fruktobär, höst, natur, photos

15 kommentarer

Bländare:f/8
Focal Length:35mm
ISO:100
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

Bara för att de är vackra och för att jag blev glad av dem.  Och förstås för att glädja er, mina vänner. Varsågoda, en nyponstubbe!

15 kommentarer på “Bara för att.”

 1. I mitt barndomshem fanns det långa häckar av nypon. Vi gnagde av skalet som smakade bra. Fröna använde vi som klipulver, det var jätteroligt bus att hälla innanför tröjan på kompisarna.
  Det hände ibland när mamma hade tid att vi fick plocka nypon som hon sedan torkade i ugnen och malde ner till nyponpulver att göra soppa på.
  Men jag tror att vildnypon har mer smak.

  Gilla

  • Det är nog många som har minnen av nypon och klipulver. De här nyponen är från en häck som omger torpet på två sidor. Även i stan har jag en rosenhäck så jag skulle kunna göra mycket nyponpulver. Jag vill minnas att jag har gjort det en gång i mitt liv. Kanske dags att pröva på det igen? Jag har ju ett torkskåp där jag har torkat massor med äpplen och päron.

   Gilla

 2. Jag älskar nyponsylt. Hittade en som är jättedyr men supergott. Det är min godis.
  Härligt bild..:)

  Gilla

  • Tack, Antonia! Du skulle kunna fixa din nyponsylt/-marmelad själv genom att plocka i naturen. Det vimlar av härliga nypon där ute!

   Gilla

 3. Jaaaaa!!!! VACKERT!!!!!

  Gilla

 4. Ja sämre kan lätt bli bjuden på! 🙂
  Nyponsylt som Antonia berättar om ovan låter spännande. Nyponsoppa är jag däremot inte mycket för. Det är min mors hemgjorda variant som förstört det tycket.

  Gilla

 5. Missförstå mig inte jag tycker din bild på nypon är jättefin, men redan som barn kom vi på att jag var allergisk mot Nypon. Jag tittar gärna på frukten på hösten, och tycker den är vacker, men att ta i den absolut inte.
  Svante

  Gilla

  • Aha, är du så allergisk? Självklart kan man vara allergisk och ändå tycka att frukt och annat är vackert att titta på, men det kan nog också hända att man känner ett visst obehag när man ser det.

   Gilla

   • Det där med allergi är konstigt, innan första poliovaccinsprutan var, varken jag eller pappa allergiska mot något. Efter först sprutan blev vi allergiska, mot jättemycket saker. Pappa tog upp det med läkare, men de avfärdade bara tanken. Vi tog ytterligare 2 sprutor, men den fjärde avstod vi ifrån, och våra allergier avtog år efter år. Jag gillar inte nyponsoppa, så jag tänker inte kolla om jag fortfarande är allergisk, men jag kan nu gå in i en ladugård med Kor, och Grisar, jag kan rulla runt i höet på höskullen utan problem, det kunde jag inte efter första poliovaccinsprutan.
    Svante

    Gilla

    • Med facit i hand vet man nu att det inte är så enkelt med vaccin som man kanske trodde tidigare, se bara på den senaste massvaccineringen mot influensa. Poliovaccinet har ändå räddat många liv. Man får nog lyssna på sin kropp och dess reaktioner, men har man väl tagit en spruta kan det ju vara försent.

     Gilla

 6. Åh nypon..trodde bara att man kunde göra nypon pulver av de små nyponen. Min farmor gjorde egen nyponsoppa ..torkade nyponen på svag värme i ugnen. Det blev underbart god nyponsoppa ..men minns att den kunde vara lite stickig..tror att den silades lite dåligt ibland…

  Önskar att jag hade min farmors recept för då hade jag kunnat göra soppan som jag druckit så många gånger i min barndom.
  kram

  Gilla

  • Jag vet faktiskt inte hur det är med det. Jag kan tänka mig att soppan kan bli stickig om man inte ser upp! Alla verkar inte tycka att den hemlagade är bäst, se kommentarer ovan!
   Kram

   Gilla

 7. Tack för gillandet, Smultronella och välkommen till min blogg!

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: