Ariel

Av: Jag

12 09, 2013

Etiketter:,

Kategori: arkitektur, båtar, bilder, foto, foton, himmel, natur, photos, sommar, speglingar, vatten

36 kommentarer

Bländare:f/7.1
Focal Length:18mm
ISO:100
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

36 kommentarer på “Ariel”

 1. fint, båtens färg framhävs verkligen på läckert vis

  Gilla

 2. Så skapar en mästare sin konst! Fantastiskt ljus i det fotot!

  Gilla

  • Tackar! Ljuset kom från ovan och från sidan och reflekterades i vattnet. Du om någon vet hur det är när man fotar i soldimma.

   Gilla

 3. Håller med ovanstående! Verkligen ett mästerverk och vackert ljus!

  Gilla

 4. Det är ett äventyr. 🙂

  Gilla

 5. http://www.segelfartyget-ariel.com/
  När jag såg denna bild kände jag på mig att jag varit på den platsen förut. Så jag måste kolla, jag sökte på Ariel, och fick upp denna sida. Dalarö måste det vara men då jag körde buss 839 Handenterminalen till Smådalarö, såg inte Hotellbryggan ut som den gör nu. Körde den linjen fast i två år i början på 80 talet. Hav, och båtar gillar jag.
  Svante

  Gilla

  • Ja, Dalarö var det jag besökte. Men det där är inte hotellbryggan, jag tog en morgonpromenad. Som ung jobbade jag en sommar hos familjen Bonnier som barnflicka och det var trevligt att återse ön igen, jag har inte varit där sen dess. Kull att du körde den linjen och kände igen det!

   Gilla

   • År 2008 besökte jag Hotellbryggan, och blev så besviken på hur där såg ut att jag bara vände bilen, och lämnade Dalarö. Är det inte sjöbodarna efter strandpromenaden på bilden så vet jag inte var det är någonstans på Dalarö. Jag känner ju igen de gamla byggnaderna på berget. Jag har ju med egen liten båt kajkat runt hela Dalarö en gång i tiden. Jag hade båten hos Jarleruds varv de första åren, och då fick man gå genom Dalarökanal, för att komma ut till fiskevattnen kring Gålö.
    Svante

    Gilla

    • Äsch, jag svarade utan att tänka, du vet ju bättre än jag, jag tänkte på Bellevues brygga och det är det ju inte. Det finns alltså en brygga som heter så. Då vet jag. Men allt förändras hur gärna vi än vill att det ska vara som förut. Jag hittade inte det hus jag hade jobbat i, det var förmodligen ommålat eller nåt.

     Gilla

     • Jag älskar Stockholms skärgård, och kommer nog att göra så, så länge jag lever, men jag kommer aldrig att tycka om att man kommersialiserar den, med fula byggnader nära vatten. Jag är uppväxt med Värmdö, Ingarö, och Haninge skärgård, och önskar att något av det gamla skulle finnas kvar. När man restaurerade Ariel blev jag jätteglad, bevara i alla fall lite av historien.
      Svante

      Gilla

      • Nej, inte är det roligt, men det har skett och fortsätter trots att det numera finns lagar och regler. Jag försökte faktiskt ta bort reklamen på den röda markisväven, men det blev ännu fulare. Att ge ungdomar möjlighet att komma ut på sjön på ett gammalt fartyg och lära sig lite om segling kan inte vara annat än bra. Vad gillar du bilden, förresten?

       Gilla

 6. Morgonljus är ofta mycket speciellt.

  Kram!
  /Skvitt

  Gilla

 7. Fint gammalt skrov…

  Gilla

 8. Ljuset, färgen, blänket! Härligt! Vackert och läckert! Snyggt jobbat!
  Allt gott till dej! Kraaaaaaaaaaaam!

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: