Höstmönster

Av: Jag

26 09, 2013

Etiketter:,

Kategori: bilder, foto, foton, höst, natur, photos, växter

29 kommentarer

Bländare:f/5.6
Focal Length:55mm
ISO:100
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

Det kan tyckas att jag upprepar mig.  Jag följer naturens upprepningar och det som i första anblicken tycks vara som det var året innan är i själva verket något helt nytt; en ny höst, ett nytt konstverk att vila i. Och ändå tryggt igenkänningsbart.

29 kommentarer på “Höstmönster”

 1. Det är bara du som kan hitta den vinkeln. Snyggt.

  Gilla

 2. Gillar färgen och hösten.
  Äntligen är den här.
  Vem vill inte ”Spalka kling i löven”?
  Härligt motiv!

  Gilla

 3. Där har du vad du behövde intill porten! Hur du ska knåpa dit det vet jag inte.

  Fast å andra sidan. Det här är så snyggt fotat att man gott kan ha det som en accent inne också!

  Gilla

  • Tack, BeBest! Men då har jag ju något mer flyttbart i inlägget Hösten tar plats. Eller så kan jag förstås klä det runda ornamentet med en vinranka.

   Gilla

 4. Kollade en gång till. Fortfarande vackert. 🙂

  Gilla

  • De är vackra, vildvinsrankorna där de klättrar i altantaket. Jag är evigt glad över att jag satte dem en gång. De gläder mig varje höst med sin färgexplosion.

   Gilla

 5. Jag måste också ut och ta lite snygga höstbilder snart! Väntar på lite mer gula och röda löv.

  Gilla

  • De här är snabba på att rodna och jag behöver inte gå långt, de klänger i altanstoplarna och altantaket. Mycket uppskattat.

   Gilla

 6. Underbart! ♥
  Kram

  Gilla

 7. Åhh..så fina färger o bild så klart! Köpte en röd blus på HM häromdagen,kom jag på nu..hehe..rött är min favvofärg=)

  Gilla

  • Så roligt att du tittar in, Sirpa och tack! Man blir pigg av rött, särskilt när det blir mörkt och ruggigt, tycker jag.
   Kram

   Gilla

 8. Lite konstigt mitt i allt kanske..men kom att tänka på din lilla mamma..är det ok med henne? Svara bara om du känner att det är ok med min fråga..kram!

  Gilla

  • Rara Sirpa. Mamma har varit väldigt dålig i sommar, åkt in akut flera gånger, fått blodtransfusion. Nu är hon stabil men skör. Igår var hon pigg och skämtsam men förvirrad. Hon balanserar på en skör tråd.
   Varm kram

   Gilla

 9. Vackert som en tavla!

  Gilla

 10. Hej igen,svarar här nu ang. din mamma…åhh,stackars hon =( Och för er anhöriga är det naturligtvis svårt,jag vet..nog är det sorgligt när gamla måste ha det så jobbigt ..varför måste livet vara så på slutet..suck! Styrkekramar till dig!!

  Gilla

  • Tack, Sirpa! Ja, det är oerhört svårt, hur man än tänker att hon är gammal och har levt länge. De sista åren i hennes liv blev för dramatiska, hon fick inget gott slut p.g.a. allt som hon har måst gå igenom i äldrevården. Och jag inser att all kamp har gått hårt åt mig.

   Gilla

 11. Jag kände/känner många gånger att..när jag berättat att min mamma gått bort för någon som inte var så personligt nära..typ på arbetsplatsen..så kom frågan..”Hur gammal var hon?” När jag säger ”80 år”…så verkar det som att det väl inte inte ska vara så jobbigt trots allt,hon var ju gammal…naturens gång..så tänkte jag väl oxå förr innan jag förstod hur det verkligen känns och kan gå till =(
  För det första så är inte saknaden mindre för att ens förälder var gammal,tvärtom..föräldern har ju funnits i ens liv så länge,det känns lika tomt ändå!
  Att man sedan har upplevt vården av den gamle som dålig/nonschalant gör inte saken bättre! Jag hade en bild framför mig att min mamma skulle somna in i lugn och ro när den dagen kom,ack vad jag bedrog mig..det var ett evigt bollande fram och tillbaka mellan olika avdelningar..läkare som lovar att de ska vara med och ta hand om lilla mamma till slutet..som sviker sitt ord och bollar henne vidare till avdelningar där ingen bryr sig..så känns det när jag kommer till den nya avdelningen och måste berätta för hundrade gången om allt som hänt för nya läkare och sköterskor..där min mamma ligger och kvider i ångest.
  Jag har haft sådan lust att stämma sjukhuset..göra en ”Lex Maria” eller nåt..men jag orkar inte,har ingen kraft =(
  Förlåt..var inte min mening att skriva så här mycket =O Men det bara kom…känner mig lite dum nu,du har fullt upp med din mamma!
  Kram!!

  Gilla

  • Men det bara rinner ur en för att man behöver prata om det, tills man känner att man har fått det ur sig ordentligt. Så jag förstår precis, det gör jag och jag vet vad du har varit med om med dina föräldrars bortgång. Båda med kort mellanrum, så oerhört smärtsamt.
   Varm kram

   Gilla

 12. En skön bild..som ett höst tak som omsluter en..lite ombonat och mysigt!
  Kram

  Gilla

  • Tack! Jag är verkligen glad över det här hösttaket som även hänger ner som höstgardiner, det är underbart intensivt, men tyvärr faller löven ganska snabbt.

   Gilla

 13. Vilken underbar bild! Kul förresten att du hittat min blogg. Jag vet att du varit in där och kikat förut. Bloggen har legat i träda ett tag, men jag försöker komma igång igen. Kolla gärna min andra blogg. Den finns på http://www.icakuriren.se. Bloggen heter Allt mellan himmel och jord. Där skriver jag både strunt och vettigheter nästan varje dag.

  Gilla

  • Tack så hemskt mycket! Ja, din blogg har jag tittat in på förut, det är kul när ni är två systrar som bloggar. Ska kolla den andra också!

   Gilla

 14. Hej. Roligt att du gillade min pelargoniabild. Har varit inne och kikat på din blogg. Jättemycket fina bilder. Du har bra bildseende. Dessutom bra ordning på bloggen.

  Gilla

  • Tack för berömmet och välkommen till min blogg. Willekarlo! Ja, jag gillar den typen av bilder som är tagna genom frostat glas, det blir så fina effekter. Ordningen på min blogg kan jag nog tacka blogmallen för, men jag har medvetet låtit bli att lägga in för många finesser, vill ha den ren.

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: