Gyllene tider

Av: Jag

22 10, 2013

Etiketter:,

Kategori: bilder, foto, foton, höst, natur, photos, växter

36 kommentarer

Bländare:f/8
Focal Length:48mm
ISO:100
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

Ute med kameran till slut. Så mycket höst. Löv, löv, löv, all you need is löv! Och så dessa gyllene installationer överallt i buskar och träd. Du kan passera dem och  på sin höjd notera att där hänger ett löv. Eller så kan du ställa dig och betrakta, begrunda och förundras över naturens givmildhet.

36 kommentarer på “Gyllene tider”

  1. Fin bild, vilken skärpa! 🙂

    Gilla

  2. Maple leaf. They are beautiful, whenever you take a picture of them. I like the picture. I don’t like Canadian hockey then.
    Svante

    Gilla

    • Har du gått och blivit internationell, Svante? Tänk att mitt huvud helt är befriad från den associationen, för mig är lönnlöven vackra löv i naturen!

      Gilla

  3. Ljuvligt vackert.
    Kram

    Gilla

  4. WOAOOOOWWW!
    I dag var jag så trött så jag stannade inte för att betrakta eller fota. Trots att det var vackert även här. Det hann jag ändå notera på väg hem från jobb.

    Gilla

    • Kul att du gillar det, Ninna! Ja, så trött kan man vara, då är man förlåten. Men annars ska man passa på att suga i sig ljuvligheterna, att tanka lite av naturens skönhet. Jag har saknat det de dagar när jag inte orkar mig ut.

      Gilla

      • Så är det. Men det var så varmt idag, att jag kunde sitta ett tag på min inglasade altan. Det vägde upp en del. 😀

        Gilla

        • Det förstår jag. Där kan du mysa i höstmörkret med tända ljus.

          Gilla

          • Nja… Det har rensats rätt rejält bland buskarna utanför, så man blir väl lite väl synlig då.
            Men sånt var tvunget att göras. Grenarna låg mot glaset så dörrarna knappt gick att öppna. Men nu har hyresbolaget både kapat, och fixat dörrarna åt mig. 😀

            Gilla

            • Aha, så det känns som om man sitter på en upplyst scen då, Du får hänga upp lite gardiner!

              Gilla

              • Inne i rummet sen ska jag ju ha gardiner av nåt slag. När det är målat och tapetserat färdigt. Där har jag persienner förresten.
                Men inte i inglasingen, hade jag tänkt. Men lite nya buskar eller så utanför, sedan till våren, och troligtvis också lite krukor innanför. Tomater är ju nästan självklara i det sammanhanget.

                Gilla

  5. Ja, det är fortfarande vackert ute med alla färggranna löv! Har dock inte varit ute och fotat så mycket…
    Vi får njuta av prakten ett kort tag till, innan höststormarna.

    Gilla

    • Jag har heller inte varit ute så mycket så jag var glad när jag kom ut i går. Lite ruggigt idag, men hade jag haft en regntålig kamera så… Sen är det det där nya påfundet att man ska massakera alla löv med gräsklippare. Jag hade en i hälarna igår och trodde nästan att hen skulle köra in bland de löv jag låg på knä och fotade!

      Gilla

  6. Otroligt vackert med sin krispighet. Genomskinlig och vackert. Det är just det jag gillar med hösten. De är död men det är vackert.

    Gilla

    • Tack, Antonia. De här små konstverken hör hösten till. Jag har flera röda i mitt arkiv, men inget sånt här megalöv som bara lyser som en extrasol. Ja, det är ett vackert vissnande som i sig rymmer nästa vår.

      Gilla

  7. All you need is löv! Vad härligt! 🙂 🙂

    Gilla

  8. Så sant så sant och snygg fångat – igen 🙂

    Ha en fin dag, antar att det är lite regnigare än på bilden även hos er… i morse trodde jag att hela himlen kom ner genom en fallucka… riktigt dånade på taket. Då är det skönt att få vila ögat på fina bilder. Kram

    Gilla

    • Tack, min vän! Det är fuktigt, grått och väldigt varmt, ca 13°, men inget regn. Det hinner nog regna under dagen, kan jag tro. Detsamma till dig!
      Kram

      Gilla

  9. Titta här har du i lönn lagt upp ett foto som jag var på väg att missa helt! Därtill kom jag att tänka på en usel vits som Kjell Lönnå drog i ett program sänt från Umeå: Två björkar stod intill varandra. Den ene såg mot den andra och frågade: ”Do You löv me?”
    och fick svaret: ”Näver!”
    Vara hur det vill med vitsandet i Umeå men ditt foto är lysande!

    Gilla

  10. Jag väntar fortfarande pà hösten här… Fint!

    Gilla

  11. What a beautiful photo ! So inspiring ! But all your photos are so great ! A wonderful blog.

    Gilla

  12. Kunde inte sagt det bättre själv!
    Kramar och allt gott till dej!

    Gilla


Lämna en kommentar