Vitaminer

Av: Jag

06 11, 2013

Etiketter:,

Kategori: bilder, blommor, foto, foton, höst, natur, photos, växter

43 kommentarer

Bländare:f/5.6
Focal Length:55mm
ISO:250
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

Höstvitaminer i novemberrusket ser ut så här. De finns lite här och var, färgerna och tar man sig tid att gå nära så ser man hur det spritter av glädje och liv i dem. Jag ber om ursäkt för bloggmallens val av färg.  

43 kommentarer på “Vitaminer”

  1. En sån härlig bomb du levererar till oss.
    Men vad är det vi ser?
    Ser också ut som gelégodis utan socker på.

    Gilla

  2. Vackert som bara den. Helt klart vitaminpiller det där, av bästa sorten. Man behöver inte ens stoppa dem i munnen.

    Gilla

    • Vissa växter ska man ha ett nära förhållande till, på alla sätt. De här är favoriter; anspråkslösa, tåliga, vackra. Det är vitaminer för själen.

      Gilla

      • Viktigaste vitaminerna.
        Bilden påminner mig om de växter man kan se i stenpartier. Nån sedum-art kanske. Inte för att jag kan så mycket om sånt iofs, men lite har man sett och snappat upp.
        Oavsett namnet – vackert är det.

        Gilla

        • Ja, just precis, sedumväxter, fetknopp är det. De borde du kunna ha i ditt inglasade rum, i en vid balja. Ja, jag hade tur med solen som ville samarbeta.

          Gilla

  3. Är det den vita fetknoppen du hittat? Den finns inte i Norrland och är mycket ovanlig i södra Sverige men kan varar allmänt förekommande på kalkhaltiga hällar i landets mellersta delar. Den ser väldigt läcker ut på din bild! Gillar ljuset och det korta skärpedjupet där växtbladen tonar ut i ett färgglatt skum.

    Gilla

    • Ja, nog är det väl den vita fetknoppen. Jag har den på tre ställen på torpet, växande på stenar, men den finns också här och där i naturen. Just nu minns jag inte var jag har sett den. I stan har jag haft den inplanterad men målarna trampade ner den i somras. Den är ett väldigt tacksamt fotoobjekt med sina vackra färger och här hjälpte solen till att få till bokhén. Men jag vill minnas att jag fotade den i Jämtland för många år sedan, jag blev hänförd över de vackra mattorna. Måste kolla, minns att jag skrev ut bilderna.

      Gilla

  4. Fint, rent underbart! 🙂

    Gilla

  5. Så vackert. Jag som nästan alltid läser din blogg i telefonen numera (just nu inne hos en nybliven åttaåring som är mörkrädd och har så svårt att somna om ingen sitter hos honom) så jag kan inte se vilken färg din annars så fina bloggmall har valt den här gången. Vilken blev det?

    Gilla

    • Tack, Inger! Den valde rosa och nu har jag vant mig, men jag blev lite besviken först, då färgen kändes så ”knallig”. Det är många olika perioder man ska igenom i de där åldrarna, hoppas att han sov gott.

      Gilla

  6. Häftiga färger påminner lite om en lösgodisdisk i affären.
    Svante

    Gilla

  7. Jag klagar verkligen inte på färgerna. Det ser ut som ett himmelrike för godisälskare. Jag gillar
    Skittles från USA. 🙂

    Gilla

    • Nä, inte bildens färger, men jag kunde fått slippa bloggmallens skära. Skittles har jag inte hört talas om, får googla. Och förresten är det bara naturliga färgämnen i de här.

      Gilla

      • Jag var till USA 2004 och då var jag tvungen att leta upp godiset, Skittels för en väns räkning.
        Hittade godiset, men jag käkade upp merparten själv. 🙂

        Gilla

        • Haha, så det kan bli. Alltså godis i regnbågens alla färger, med fruktsmak. Synd att jag inte får äta sånt. Har syndat lite med chokladöverdragna russin idag.

          Gilla

  8. Wow, läckert! Uppiggande bild! :-D!

    Gilla

  9. Läckra vitaminer!!!
    En riktig gladbild ♥
    Kraam från Mogi

    Gilla

  10. Väääääldigt vackert! Oh, tycker om hur liksom bara färgerna fortsätter där skärpan tar slut. Snyggt! Skulle absolut göra sig som tavla eller vykort.
    Kraaaaaaam och allt gott till dej!

    Gilla

  11. Nu har jag kollat bilden mot den rosa bakgrunden. Nog tycker jag att den funkar!

    Gilla


Lämna en kommentar