Inte bara grått.

Av: Jag

16 11, 2013

Etiketter:,

Kategori: bilder, foto, foton, höst, natur, photos, växter

42 kommentarer

Bländare:f/5.3
Focal Length:40mm
ISO:400
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

När du minst anar dyker de upp.

EDIT: Jag börjar förstå att det är lätt att tro att jag har ”gjort” bilden, men jag måste erkänna att jag inte ens vet hur man gör för att få färg på bara en del. Veden var precis så iögonfallande röd, men jag kan tro att den bleknar lite när den torkar. Jag såg detta för några år sedan också, men då var veden en aning blekare, äldre träd, det kanske spelar in.

42 kommentarer på “Inte bara grått.”

 1. Men jösses vilken läcker bild!!

  Gilla

  • Tack! Jag fick anstränga mig lite. Såg dem igår och fotade men ville testa i dag i bättre ljus. Och då blev det den här.

   Gilla

 2. Jag ser två uppspärrade ögon som stirra på mig.
  Jösses … och i morgon är det fullmåne!
  Huvaligen. 😉

  Gilla

 3. Fint utskuret.

  Gilla

 4. Laxkotlett är matrett!
  Och grått är flått.

  Gilla

 5. Amazing ! And so beautiful !

  Gilla

 6. En ängel med olikstora bröst! Som en målning av Dali!

  Gilla

 7. Vet du för det första klarar jag inte att identifiera vilket träslag det är och det grämer mig och för det andra ser det med sin intressanta färg och väldefinierade ådring ut att vara ett intressant slöjdvirke.
  Jag förstår att du verkligen ville ha den bilden! Den har ju ögon man aldrig glömmer!

  Gilla

  • Om jag inte tar helt fel, det var olika sorters träd som var fällda här, så är det al. Den har röd ved, det har jag sett vid andra trädfällningar. Det var kanske inte just den här bilden jag var ute efter, jag tog många som vanligt på högen där veden låg och där sågytorna stack ut som utropstecken mot de grå stammarna. Men när jag såg den så var valet lätt. Den stod ut. Hur alen är att slöjda av vet jag tyvärr inte.

   Gilla

 8. Jag skulle vilja ha den till att vara en Gråal, då den är vanligt förekommande i Sverige. Många använder den, och Klibbal till slöjd, just för färgen. Den ska vara snarlik Björkens egenskaper. Kul bild, man blir övervakad överallt numera, FRA, och NSA.
  Svante

  Gilla

  • Men då slår vi fast att det är al. Jag måste säga att jag inte tänkte så mycket på ”ögonen” var mest betagen av färgen och formen men nu ser jag till och med ett djur med huvudet åt höger överst i veden.

   Gilla

   • När jag bodde i Nordingrå fällde jag ett antal Gråalar, och en som höll på att slöjda, kom och ville byta stammarna, mot färdigkapad, och huggen Björk för att elda med, och det gick ju alldeles utmärkt, då människan av naturen är lat, och jag var en människa redan då. Ingen av oss förlorade något på den överenskommelsen. Tyvärr hade jag inte råd att köpa något av hans alster.
    Svante

    Gilla

    • Det var väl ett bra byte! Här tror jag att det är kommunens mark och träd och då kan man ju undra om de bara hamnar på tippen. Synd i så fall.

     Gilla

 9. Hmmm, jag trodde jag skulle få ett mail varje gång du la in en bild. Icke sa Nicke. Där ser man.
  Intressant bild!

  Gilla

 10. Fint fotograferat som vanligt..ett träd med två separata hjärnor med eget system nervsystem med årsringar 🙂

  Gilla

  • Tack, tant Otto! Det är kanske min egen hjärna som är avbildad här på nåt mysko vis. De bägge hjärnhalvorna med skäran, falx cerebri i mitten.

   Gilla

 11. beautiful colors … and could almost smell the wood.

  Gilla

  • Yes, the colors of this tree, I think it is Alnus incana, are beautiful. Welcome to my blog, Wakametamago an thank you for your likes!

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: