Dagens färgklick.

Av: Jag

21 11, 2013

Etiketter:,

Kategori: bilder, foto, foton, fruktobär, natur, photos, växter

19 kommentarer

Bländare:f/5.6
Focal Length:55mm
ISO:160
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

Havtornet har vuxit till en djungel vid kanten av den lilla dammen. Jag visste inte att de kunde bli så stora, havtornsbuskarna. Vardagsglädje för fåglarna; mat, vitaminer och vatten. 

19 kommentarer på “Dagens färgklick.”

  1. Härligt med färgklickar.
    Dom ser onekligen mumsiga ut.

    Gilla

  2. Något sådant har jag aldrig sett, och skulle aldrig ens kunna gissa rätt på arten. Jätteroligt att få se något nytt, när fotografen är proffs.
    Svante

    Gilla

    • Tack, Svante! Jag har visat grenar tidigare, men nu slog det mig vid besöket vid dammen att buskarna hade ränt iväg väldigt. De ser rent ut sagt exotiska ut.

      Gilla

  3. Det är riktiga överlevare och pionjärväxter! Verkar tåla vad som helst. Här i Katrineholm spränger deras rötter asfalten intill platser de planterats. Nyttiga är de också. Synnerligen rika på gratis antioxidanter och vitaminer!

    Sen kan man inte komma ifrån att de gör sig väldigt bra på bild, om en skicklig fotograf som du får hand om bildskapandet!

    Gilla

    • Tack, BeBest! Är det kanske så att det är en växt som har återupptäckts av landskapsarkitekter och därför syns mer både här och där nu? I vårt grannland där folk alltid har varit bra på att använda sig av bär och annat i naturen är man visst duktiga på att ta skörda havtornen.

      Gilla

  4. Underbart bild. Du är mästare på att få till det på sånt som är inte så enkelt alls som kanske många skulle tro det.

    Gilla

    • Tack, min vän! Det är kanske så att jag inte ens tänker på att jag alltid tar många foton av samma motiv. Då har man chans att hitta något som får godkänt.

      Gilla

      • Vet int. Inte har jag märkt att du tar samma motiv, men p andra sidan har jag ju inte följt dig så länge.
        Sen tror jag nog att vi alla tar lite samma bilder. Särskilt när man inte har möjlighet att resa tvärs och härs.

        Gilla

        • Nu menar jag att jag tar många foton vid ett tillfälle och väljer ut något som blev bra, istället för att nöja mig med ett eller några. Det var ju så bara proffsen hade möjlighet att fota tidigare, men nu kan alla göra det och slänga det som inte blev bra.

          Gilla

          • Det är sant. Såg just filmen alla är vi fotografer. Och häpnade när de gjorde självporträtt och kameran smattrade som en kulspruta.
            Jag kan också ta många bilder men inte är i serietagningar.

            Gilla

  5. Tack för ditt gillande, Ab imo pectore och välkommen till min blogg!

    Gilla

  6. Lovely!

    Gilla

  7. Fint, fast jag tänker pà hur min bror och jag sprang runt pà 70-talet och plockade bär… Jag gillar allt som har med naturen att göra iaf… Fin bild!

    Gilla


Lämna en kommentar