Höst i koloniträdgården.

Jag borde lära mig. Det är samma sak varje gång, det blir inte som man tänkt sig. Den här gången är färgerna på bildspelet helt annorlunda  på Youtube än de var när jag gjorde det. De är märkligt smutsiga och vissa färger är grälla och skrikiga. Suck. Musik blev det heller ingen, jag valde tystnaden. Välj gärna helskärmsläge.

26 kommentarer på “Höst i koloniträdgården.”

 1. Finns ingen standard när färger visas. Trots att kodningen är samma.
  Till och med här, när jag kopplar stora skärmen till Macen, är det en varmare, lite gulare färgton på stora skärmen. Men det var ännu större skillnad medan jag hade kvar PCn. Gick inte att ställa in bättre.

  Gilla

  • Det är trist. Jag har inte mättat några färger, tvärtom så tonade jag ner färgen på röda stenkorgen för att den stack i ögonen. Men det funkar bättre i helskärmsläge.

   Gilla

   • Ja det är trist när det inte blir som man vill, och som man faktiskt gjort!!!!
    Undrar just varför det blir just så. På min skärm var det åtminstone konsekvent rakt över.

    Gilla

    • Jag var just på väg att plocka bort det när du kommenterade, så nu får det vara kvar. Hur var färgerna hos dig?

     Gilla

     • Det var faktiskt inte så ”farligt”. Korgen och krattan var visserligen färgglada, men inte så det stack i ögonen eller så. Mer som små glada kontraster till höstfärgerna.
      Så läckra övergångar hur har gjort mellan bilderna!

      Gilla

      • Det är teman i iPhotos bildspel, origami hette det nog. Det är ett riktigt pysslande för att få fotona att passa, i vissa lägen passar ett foto inte alls och det blir lite Fia med knuff-effekt när man ändrar. Jag hade velat ha ensambilder av några på slutet men gav upp.

       Gilla

       • Jag har inte provat på den funktionen av iPhoto än. Jag tycks mest ha iPhoto som bibliotek – eller fototek då snarare – där jag har alla original och lite till. Sen plockar jag därifrån och gör nåt med i Photoshop och/eller på pixlr.com

        Gilla

        • Jag har aldrig använt Photoshop eller något annat, det är inte mycket jag gör med bilderna, tycker bäst om dem som de är. Men jag kanske ändrar mig.

         Gilla

         • Jag säger detsamma, jag kanske ändrar mig. Visst lägger jag in bilder ibland som jag inte gör annat med än i stort sett förminskar och sparar som gif, men jag tycker det är så roligt att hitta på saker med dem

          Gilla

          • Jag förstår att du gör det, du är en bildkonstnär!

           Gilla

          • åååhhhh…. tack…. vad glad jag blir av att du säger det… 😀
           Själv har jag knappt ens vågat tänka tanken. 😉
           Men när jag besöker utställningar, konst, foto, ja framför allt bild av allehanda slag, brukar jag fyllas av längtan… 🙂
           Av inspiration också, men det är sällan den räcker ända hem sedan. 😦

           Gilla

          • Det är så mycket man kan göra med bilder nuförtiden, men det krävs ett öga att se det och det har du!

           Gilla

 2. Imponerande och underhållande.
  Snyggt som bara den.

  Gilla

  • Tack, vännen. Det var meningen att det skulle vara snyggt, men som du ser så är jag besviken. Det var kul att göra det, men just den här typen av bildspel var svårt att hitta musik till, det stämde inte med rytmen. Vet du nåt som skulle passa?

   Gilla

   • Jag tycker att bildspelet talar för sig själv, och inte behöver någon musik. När det gäller färgerna kommer dom att framstår olika. Beroende på vilken skärm man använder. Jag har ännu inte kollat på min platt-tv.

    Gilla

 3. Det var ju jättefint! Jag tror att du är lika ”petig” som jag är. Och jag blir ALDRIG nöjd över det jag gör, och vill ”förbättra” hela tiden. ”Lägga ribban högre och högre”.
  Kram

  Gilla

  • Tack, grevinnnan! Jag tränar på att inte vara så noga. Därför lade jag ute det här utan att ha fått till det på slutet som jag ville. Men jag märker att jag inte gillar det, ville ha en annan effekt. Och så ser jag att där finns nån bild som inte skulle vara just där och… Plus eländet med färgerna, som dock ser bättre ut i dagsljus.
   Dina bilder är alltid väldigt konstnärliga.
   Kram

   Gilla

 4. Oj här var vi avancerade!

  Gilla

  • Inte då. Det är bildspelstemat som är avancerat. Men okej då, en del pysslande var det förstås innan allt var på plats.

   Gilla

 5. Det där med att färgerna inte visas på samma sätt på webben som hemma på den egna dator är ett välkänt fenomen. Det är inte lönt att lägga alltför stor omsorg på att få väl samstämda nyanser i fotot. När det senare visas har mycket förvrängts dels hos sajten man lagrat bilderna och sen i datorn hos den som tittar på dem.
  I seriösa fototävlingar brukar det därför begäras in den färdigredigerade bilden i 100% storlek och full bildkvalitet. Då kan man, sedan finalkandidaterna gallrats ut, gå till tävlingsanordnarens referensdator och se allt så som det var tänkt vara. De möjligheterna har man inte på en bloggportal eller YouTube. Där får man räkna med att det är rena lotteriet, beträffande hur det man vill visa, kommer att presenteras besökaren.

  Jag har nu inte sett dina original men jag måste säga att jag njöt storligen av det jag fick se och origami var en kul grej! Jag kände igen en sten också. 😉

  Gilla

  • Tack, Bebest! Ja, stenen var med, ur annan vinkel. Jag borde lära mig att det är ett lotteri hur färgerna visas. Allt såg nog värre ut i går kväll, i mörkret. Ja, temat var roligt att pröva, lite överraskande effekter, men det var frustrerande när det blev Fia med knuff när man lade till en bild någonstans, då fick man börja flytta runt bilderna igen. Jag orkade inte riktigt pröva mig fram tills jag fick de helbilder jag ville på slutet.

   Gilla

 6. Fantastisk fin serie. Gillade bildspelet. Jag ha int upplevt nåt fel på färgerna utan gillade just den dova skalan. Men vi är ju olika också hur vi ser färgerna. För mig stack ut bilden med hatten. De gillade ja extra mycket. Och de trasiga bladen med. Och…ja allihopa nog. 🙂

  Gilla

  • Tack, Antonia! Jag tyckte också om den dova färgskalan, det var ju så jag fotade dem, men till exempel hatten blev missfärgad, fick en grå ton som inte fanns i bilden. Jag hade lite tur att jag fann så många olika ting på kolonilotterna. Hatten och stövlarna blev jag glad över att hitta. Sen såg jag att jag hade velat ha med någon fin bänk eller så, men dem glömde jag att fota. Jag hade en riktigt trevlig stund i min ensamhet, den ende som fanns där först var en kroat som skulle börja odla där och som flyttade dit en gigantisk redskapslåda. En enda bild blev misslyckad och det var på en gammal rostig grön skottkärra, jag tror minsann att jag får gå dit och fota den igen.

   Gilla

   • Jag ser framemot den rostiga skottkärran med. Färgseende är ju märkligt. Jag kollade på min datorn här också och jag ser inte fel på färgerna. Inte på hatten heller. Kanske för att jag ser dem som de är presenterade, medan du ser originalet också.
    Så jag störs inte.
    Jag har själv varit på en kolonilott nu i hösten och det är kusligt ödsligt att gå runt och fota. Ändå ligger just den lotten mitt i stan.

    Gilla

    • Jag tycker inte att det är kusligt, jag njuter av stillheten och av att inget stör mig. Men eftersom det finns bostadshus intill så tänker jag att någon kanske iakttar mig för att se om jag tänker sno något där jag går omkring och hukar mig här och där.

     Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: