Som en duva.

Av: Jag

05 12, 2013

Etiketter:,

Kategori: bilder, fåglar, foto, foton, höst, natur, photos

47 kommentarer

Bländare:f/5.8
Focal Length:47.3mm
ISO:1600
Shutter:1/0 sek
Kamera:DMC-TZ40

duvaDen här vackra duvan blev jag lite nyfiken på. Därför visar jag dessa något oskarpa bilder som jag normalt skulle ta om, men jag kan ju inte vara säker på om den finns där jag fann den. Så ursäkta. Vet ni vad det är för sorts duva?

47 kommentarer på “Som en duva.”


 1. Den här får ni på köpet.

  Gilla

  • Jag tänkte precis lägga upp låten som en kommentar, men du hade ju redan gjort det.

   Duvan är fin och duvor är faktiskt väldigt kloka. Jag insåg det när jag tog hand om en som var skadad. Den fattade nästan genast att jag inte ville den något ont.
   När den efter ca 10 dagar började träna att flyga lite i min lägenhet lärde den sig kvickt vad den inte fick göra! Jag blev kolossalt impad.

   När jag skulle återge den friheten ville den inte skiljas från mig. Den insåg säkert att den hade bättre inomhus så länge det var vinter. Men det går ju inte att ha en duva i en lägenhet. Inte ens en som sköter sig så fint som denna duva gjorde.

   Måste jag avslöja att saknar den än i dag, fast det snart är 10 år sedan?

   Kram!
   /Skvitt

   Gilla

   • Jag förstår att det är ett fint minne. Det finns väl ett skäl till att man använde just duvor som budbärare förr. Vi hade hand om en ung tornseglare en gång och lärde den flyga, men den dog ändå, tyvärr.

    Gilla

    • Synd om tornseglaren. Men var det inte svårt att hitta alla insekter den behövde äta?

     Och mera om duvor. Det har säker sin förklaring att en man till sin älskade kvinna säger ”min duva!” och att duvan symboliserar fred.

     Att de används för att befordra post har säkert minst tre förklaringar: Deras fantastiska navigationsförmåga, deras hemlängtan och till sist att de är så starka flygare. Du har säkert sett duvor hovra sig lodrätt upp från marken ända till taket på ett trevåningshus. Det lär inte finnas några andra fåglar som klarar den bedriften!

     Kram!
     /Skvitt

     Gilla

 2. Visste du att duvan är den enda fågel som ammar …

  Gilla

 3. En något annorlunda duva du fångat på bild. Jag undrar i vilken genbank den hämtat sin klädedräkt. Har aldrig sett något liknande. Fin är den iallafall.

  Gilla

  • Jag tyckte att den var väldigt vacker och skilde sig ut från mängden. Jag hoppas att någon kan svara på vad det är för kvalisort.

   Gilla

 4. De är ju gigantiska numera. Fina bilder blev det!

  Gilla


 5. Gissar att de får se ut hur som helst, och vara Duva ändå.
  Svante

  Gilla

  • Ska jag tolka det som att jag har fotat en invandrarduva?

   Gilla

   • Absolut. Skickar med denna.
    Din bild och olika utseenden på Duvor kom mig att tänka på en gammal historia. Lillgrabben, och pappa sitter vid frukostbordet, pappa läser morgontidningen, och lillgrabben tittar på fågelbordet utanför köksfönstret. Lillgrabben säger pappa, pappa vad är det för fågel, och pappan svarar att det är en Bofink. När nästa fågel dyker upp säger lillgrabben pappa, pappa vad är det här för fågel, och får svaret det är en Bofink, efter att ha frågat på 8-10 olika fåglar, och fått samma svar av sin pappa, säger lillgrabben, pappa får en Bofink se ut hur i helvete som helst.
    Svante

    Gilla

 6. Kanske den inte kunde flyga.

  /Skvitt

  Gilla

 7. En mycket vacker melering bär den duvan! Man ser ju ibland stadsduvor med vita vingar och mörka kroppar eller mörka vingar och vita kroppar men den här har ju allt!

  Gilla

  • Visst gjorde den! Det fanns flera sorters duvor på samma ställe, bland annat en mörk men smäcker med lång stjärt. Kanske får jag visa fler – eller försöka gå förbi med systemkameran för bättre bilder.

   Gilla

 8. Vacker är den! Men jag vet inte om den är speciell.

  Gilla

 9. Vackra färger!

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: