Vinterdans vid iskant.

Av: Jag

15 01, 2014

Etiketter:,

Kategori: bilder, foto, foton, is, natur, photos, skuggor, snö, växter, vinter

17 kommentarer

Bländare:f/3.3
Focal Length:4.3mm
ISO:100
Shutter:1/0 sek
Kamera:DMC-TZ40

17 kommentarer på “Vinterdans vid iskant.”

  1. Bilden är så härlig. Idag när jag var ute i snökaoset, försökte jag ta en sådan bild. Hittade ingen is och inga sådana där mörka … grunkamojer. Tycker om dom små bergen som omger växterna.
    Mycket vacker och behaglig bild.

    Gilla

    • Tack, vännen! Det var just kombinationen av snörenheten och de bruna grunkamojerna med sina små skuggade snöhögar som fick mig att knäböja för att försöka fånga deras graciösa dans.

      Gilla

  2. Återigen visar du något som jag nog sett då men då gått förbi därför att jag inte sett det på samma sätt som du. Jag är nog för låst i mina konventioner som gör så men nu när du visar det inser jag vad jag missat. Jag lär mig efter hand att se möjliga motiv genom att följa din blogg.
    Fackelblomstrens fröställningar är faktiskt fina och visst är det en vild och fri dans de tråder där vid iskanten!

    Gilla

    • Undrar om jag inte var lite förhastad där då jag gissade på fackelblomster. Fröställningarna kan mycket väl och faktiskt mycket mera troligt tillhöra vattenmynta.

      Gilla

    • Det är väl så våra bloggar fungerar som bäst om de kan inspirera andra till till att se något i annat ljus. Dina vackra landskap fungerar likadant för mig, men ändå fastnar jag på nåt konstigt vis med näsan i backen. Om det är fackelblomsterns fröställningar eller vattenmyntans ska jag låta vara osagt. En uppgift till mig att kolla dem när de blommar.

      Gilla

  3. enkelt avskalat och snyggt/Mona

    Gilla

  4. Comme un rêve ! je vais de surprises en surprises avec tes photos, les mots me manquent – anik

    Gilla

  5. Onekligen häftig bild. Så mycket snö har vi inte och inte heller driver vinden det. Mitt i stan …du vet.
    Ja, de dansar verkligen.

    Gilla

    • Tack, Antonia. Vi fick mer snö i natt och allt är så stilla och vackert, solen skiner, himlen är blå… Jag älskar att snön dämpar alla ljud.

      Gilla

      • Blir som en promenad i bomull, tyst och skönt!

        Gilla

        • Ja, bomull och vaddering tänker jag mycket på när jag går i snö. Men även när jag sitter i mitt vardagsrum så tänker jag på att alla ljud är dämpade, bilarna som åker förbi väsnas inte längre.

          Gilla

          • Tänk om mina grannar kunde ha lite mer a mattor och gardiner. Vad det skulle också dämpa ljud. Allt vore så mycket lättare för många.

            Gilla

            • Ja, det är ju det där med grannar. Det är ett av skälen till att jag inte vet om jag klarar av att flytta till en lägenhet, fast det skulle göra livet enklare på andra sätt.

              Gilla

  6. Det är så kul hur du får de alldagligaste saker, det mest oansenliga för de flesta, de sakerna får du vackra! De t om dansar för oss! Tack att du hjälper att se! Kramar! och allt gott till dej!

    Gilla


Lämna en kommentar