Vintervitt

Av: Jag

30 01, 2014

Etiketter:,

Kategori: bilder, blommor, foto, foton, photos, vinter

24 kommentarer

Bländare:f/5.3
Focal Length:45mm
ISO:560
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

24 kommentarer på “Vintervitt”

 1. Älskade orkidéer!

  Gilla

 2. Fin bild på en växt jag aldrig sett tidigare, så jag får väl skicka denna för ett leende.

  Svante

  Gilla

  • Tack, Svante. Det är en av de vanligaste blommorna i blomsteraffärerna nu för tiden och bland de enklaste att sköta också. En glömbortmigblomma.
   .
   Videon med Birgitta Andersson var just vad jag behövde, hon är pålitlig. Att någon snor ihop en krans eller dekoration lite hipp som happ var jag med om i våras vid min kusins begravning. Jag och min syster hade noggrant sett ut något som stämde med vår kusin, men fick en smärre chock när vi såg vad blomsteraffären skickat. Vi fick pengarna tillbaka men det var ingen större tröst, stunden kom inte tillbaka.

   Gilla

 3. Färgernas kontraster är vackra. Jag har försökt med att plåta blommor, funkar ej. Du får till det där extra som jag inte hittar. Vackert!
  Kanske lika bra att man håller sig till rost och skrot. Men har sett att jag ligger lite risigt till där med. 😉
  Har nu varit ute och skottat bort snön vid garaget. Fortsätter det så här måste jag nog ut i natt också.

  Gilla

  • Jag gillar egentligen den helvita orkidén bäst, men den här blommar frodigare nu. Det är så här års jag fyller ut fotobehovet med inneblommor, men det naturliga ljuset är lite dåligt, så… med en vit gardin och vid fönstret… och faktiskt hjälper även snön ute till lite, det syns på andra bilder som jag har tagit.
   .
   Jag tänker att var och en har sin fotostil och den går inte att jämföra.
   .
   Varför i alla världen skulle du behöva gå ut mitt i natten för att skotta?

   Gilla

   • Som du sagt tidigare, man skulle kanske ha lite grejer för inomhusfoto. Eller annars inte. För då får man jobba lite mer och får säkert helt andra resultat än med bakgrunder och ljuskällor. Nu har ju jag en jäkla massa bildbehandlingsprogram … så jag skall väl var lite tyst.
    När det gäller snön, den fortsätter falla ner. Vet ej när det lägger av. I morse när jag kom till garaget, hade tokfan som plogade, kört upp en rejäl snöhög vid min och grannens garageinfarter.

    Gilla

 4. Vilken fin bild! 🙂

  Gilla

 5. Vackert fotograferat.
  Själv måste jag erkänna att jag inte alls förtjust i Orchideer.
  Men jag har ingen aning varför. Jag är en pionflicka.

  Gilla

  • Tack, Antonia! Jaghar många favoriter och pionen är en av dem, men i trädgården på sommaren. Som krukväxt har orkidén överraskat mig många gånger med sin skönhet.

   Gilla

 6. Jag har försökt fotografera orkidéer också. Resultatet var långt från övertygande. Kanske skulle den nya kameran klara uppgiften bättre men säker är jag inte. Det handlar ibland mera om vad som finns bakom kameran är framför.
  Jag har insett mina begränsningar och njuter hellre av dina foton av dessa sköna blommor!

  Gilla

  • Tack, Bebest. Men jag har ju sett dina hibiskusfotografier bland annat, så jag tror inte alls att du inte kan fota orkidéer. Så här års finns ju inte mycket naturligt ljus och någon bra blixt har jag inte. Många foton har jag tagit på orkidéer, en del ganska bra, andra helt kassa. Även de här är ju korniga och långt ifrån så skarpa som jag först ville, men sen beslöt jag mig för att det fanns en poäng med det drömska, oskarpa. Den gröna färgen är hoppingivande.

   Gilla

 7. Åh så fina vintervita och vackra dina blommor är…försöker att skicka dig lite sommargult men får inte till det hur jag än försöker
  så får jag inte till det..

  Gilla

 8. Favoritblomman i kruka! Vacker, lättskött och blommar läänge😊!

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: