Kanske dags att vakna?

Av: Jag

03 03, 2014

Etiketter:,

Kategori: bilder, foto, foton, natur, photos, vår

59 kommentarer

Bländare:f/8
Focal Length:50mm
ISO:100
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

Har egentligen kameraförbud, men vad bryr sig en vår om förbud? Det är ju bara jag som får betala priset för att jag trotsar det. En annan dag. En dag som denna när den efterlängtade solen bryter igenom molnen och presenterar våren för oss är det bara att lyda naturens bud. Se, känna, njuta och – fota.

59 kommentarer på “Kanske dags att vakna?”

 1. Fluffiga och härligt mjuka.
  Det är kanske dom som färglagt den vackra himlen.
  Fin bild!

  Gilla

 2. Vilken tur att du är lite ”busig” och inte låter bli kameran 🙂 Sitter här och ler stort när jag fick syn på bilden. Stor tumme på den!! OCH för VÅREN! Kram

  Gilla

  • Vad kul att du blev glad och tack för tummen! Jag var kanske lite väl busig idag, hasade ner i vägslänten också för där lyste små vårsolar, men…
   Kram

   Gilla

 3. Det var nästan fullständig vår. 🙂 vackert
  Varför har du förbud?

  Gilla

  • Det är sjukgymnasten som tycker att jag ska promenera utan kamera för att jag får ont, framförallt av systemkameran men även av att gå omkring och hålla armarna i fotoläge. Men det klarar jag inte, så jag trotsar.

   Gilla

   • Jag förstår. Kan också känna av när jag är ute med min Canon.
    Jag skulle aldrig vilja ha en proffskamera som väger hur mycket som helst. Jag lyfte den på mässan. Det är en kroppförstörelse.

    Gilla

    • Jag har ju skrivit om min läskiga värk i bakhuvudet. Den har spridit sig till ena armen, bröstkorgen och ibland hela ena sidan. Jag klättrar på väggarna av smärta stundtals, när de smärtstillande inte räcker till. I morgon gör jag en CT-angiografi, kollar blodkärlen i hjärnan.

     Gilla

     • Det låter inte alls bra..
      Men kanske är inget annat än ett huvudvärk/migrän av den värsta sorten. Den kan ställa till med mycket. MEN det är mycket klokt att kolla upp det. Jag känner med dig. Stor-stor stärkande kram.

      Gilla

      • Tack! Nej, migrän är det inte, för den finns där hela tiden sen ett år och åtta månader och den har bara blivit värre. Jag får migrän också ovanpå det.

       Gilla

       • Å Gud. Så hemskt. Det är verkligen hög tid att göra undersökningen.
        Måste vara enormt påfrestande med det ständiga smärtan.
        Jag förstår att du tog paus från oss.

        Gilla

        • Man har gjort en datortomografi och en magnetkameraröntgen av hjärnan, en MR av nacken, en lumbalpunktion med olika prover på ryggmärgsvätskan, jag har gått hos sjukgymnast, naprapat, en till sjukgymnast och nu hos en tredje sjukgymnast för akupunktur . Man har också röntgat axeln och nyckelbensleden och dessutom lungorna. En del fynd har man gjort men inte nåt som kan förklara smärtan i bakhuvudet. Ja, jag trodde att jag visste vad smärta var redan tidigare, men… Jag bryter ihop lite då och då.

         Gilla

         • Jag hittar inte ord. Och har inte heller råd. Svårt att säga att det blir bättre, men vi får hoppas på det. Det måste bli bättre.

          Gilla

          • Ja, det ska bli bättre. Det tog bara för lång tid innan man satte igång med utredningen, det handlar om pengar som vanligt.

           Gilla

          • Det slog mig en sak. Jag började använda sk ergonomisk kudde. I rent desperation över mina migrän och huvudvärk. Det är för 10 dagar sen.
           Antingen skulle jag ändå inte ha haft nåt värk i huvudet eller så hjälpte kudden.
           men du kanske har redan testat det med. Brukar vara ju så.

           Gilla

          • Jag har faktiskt inte kommit dit än att jag har provat en speciell kudde. Vad är det för sort du har?

           Gilla

          • Jag har en ganska enkel som är utskuren av en …ja…poröst material som är formad så att nacken får stöd när man sover. det var en kompis som hade med sig när hon besökte mig och lämnade den kvar. Kom jag ihåg nu när jag hade så mycket ont i huvudet. Tänkte att kan ju i alla fall inte bli värre.
           Här är en länk: http://www.tebu.se/tempur-50.0.156.1/?gclid=COPH7dfl-LwCFQH3cgodXQsAdQ
           Det finns väldigt många olika prisklasser.
           Kommer inte ihåg var hon hade köpt sin kudde, men jag vet att det kostade bara strax över 100. Det var hennes resekudde och lämnade de alltid dit hon åkte. Hemma hade hon en med bättre kvalité.
           Hon säger att hon måste ha stöd för nacken annars har hon ont lite överallt.

           Gilla

          • Jag måste förstås köpa mig en ny kudde. Jag måste ha en ganska låg eftersom jag bara kan sova på rygg just nu, p.g.a. axelvärken. Jag tror att jag söker mig till en affär och provar. Tack, Antonia!

           Gilla

          • Hoppas att det hjälper.
           Gå till en sov butik där brukar personal vara duktiga.
           Sök lite på nätet och läs.
           Den håller din nacke på ett läge så att den inte kan sjunka ihop under natten när du slappnar av. Man bli mindre stel.

           Gilla

          • Ska göra det när den här veckan är över, har något varje dag och det är för mycket. Tack för att du påminde om det!

           Gilla

          • Det var så litet. 🙂

           Gilla

          • Säg inte det.

           Gilla

 4. Men fy så trist med kameraförbud😢. Trotsa det lite lagom…det är gott för själen.
  Våren är härlig!
  Kram på dig!

  Gilla

  • Ja, det är det jag får göra, lite lagom. Får vara förnuftig och köra med lillkameran, men den ger inte lika bara bilder i alla lägen. Ja, idag var det skönt, det har varit bra grått bra länge.
   Kram

   Gilla

 5. Måtte inte såna förbud drabba mig! Ett dyligt vore mentalt tungt att bära! Jag hoppas verkligen att de hittar vad som orsakar din smärta och att det finns bot eller åtminstone lindring.

  Dina videkissar är fantastiskt vackra. De gladde mig!

  Gilla

  • Tack, BeBest! Jag tyckte att ljuset föll på ett speciellt sätt på dem. Kul att de gladde dig!

   Jag tror att smärtan har fött smärta. Jag har en känsla av att akupunkturen kommer att lyfta bort en del smärtförnimmelser, men jag ska inte ropa hej.

   Gilla

 6. Tack för den fina bilden, och att du trotsade sjukgymnasten lite lagom. Och krya på dig nu, jag håller en tumme på att de hittar vad som felas dig. Sköt om dig! 🙂

  Gilla

 7. Ja, nu är ju våren snart här och med tanke på den milda vintern ska det väl verkligen vara SNART. Jag tror också på en vår som kommer så där lagom och inte kvickt som ögat och är över innan man hunnit reagera.

  Kram!
  /Skvitt

  Gilla

  • Jag tror nog att man kan säga att den är här redan. Jag gjorde massor med vårfynd, både i naturen och i min trädgård och bland dem var solen!

   Gilla

 8. Så lilla videung har vaknat, så mjuk och fin har du fångat den 🙂

  Gilla

 9. Jomen sol och frisk luft har väl aldrig skadat nån?
  Kylan däremot, är lurig.

  Gilla

  • Nej verkligen inte. Men jag är uppmanad att lämna kameran hemma och det har jag svårt att följa.

   Gilla

   • Det förstår jag faktiskt inte. Det är ju nåt du tycker om att göra, och det man tycker om att göra är ju positivt för en. Får en att må bättre.
    Jag får t.ex först ro och avslappning, sedan ny energi av att leka med photoshop och göra mer eller mindre knäppa bilder.

    Gilla

    • Ja, jag har haft mycket glädje av mitt fotande mitt i bedrövelsen. Men jag kan förstå sjukgymnasten, systemkameran ger mer smärtor och de är nu outhärdliga, så det kan vara klokt att avstå ett tag. Men inte helt.

     Gilla

     • En annan kamera? Nån liten lätt? Har kanske inte de funktionerna, men ändå! Bättre än inte alls?
      Eller tillåta kortare stunder. Nån gång ibland?
      Att inte få lov alls att fota gör nog bara att man tänker på det mera. Du vet det där med förbud, hur det kan få en till att vilja ännu mer det man inte bör göra.

      Gilla

 10. Jag skulle önska att du tog en fotograferingspaus, så att du inte motverkar din behandling, och att vi alla får se fler foton från dig, när du mår bra, eller i alla fall bättre än nu.
  Svante

  Gilla

 11. Vide lille så ullig och gullig. Idag var det vår i luften då mamma och jag var på promenad 🙂

  Gilla

 12. Vilka härliga luddiga knoppar. För tankarna till en kamel, tycker jag. Konstigt? Jo, jag vet…
  Härlig bild! Kram från Mogi

  Gilla

 13. Dags att börja med mobilfoto istället? Ska finnas macrolinser att fästa på iPhone men jag har inte provat…

  Gilla

  • Det är kanske läge för det, till slut. Hmm.

   Gilla

   • Mobilens kamera har sina begränsningar. Men den väger inte alls lika mycket som systemkameran. Jag som nästan alltid har jeans har mobilen mer eller mindre ständigt tillgänglig i bakfickan utan att fresta på min vänstra axel som jag lätt får problem med om jag har för mycket vikt i handväskan.

    Gilla

    • Jag ska snart köpa en ny Iphone och då är det möjligt att börjar fota med den. Men: jag har en gång haft mobilen i bakfickan och då föll den pladask i marken när jag tog fram den och gick förstås sönder. Jag behöver ha den i en vidare ficka, tror jag, för att få bättre grepp om den.

     Sen har jag köpt en kompaktkamera, en Panasonix Lumix DMC TZ40 och den följer lätt med i fickan, om än inte på jeans.

     Gilla

 14. En underbar bild. Som en tavla.

  Kram!

  Gilla

 15. En bild som jag tycker om!

  Gilla

 16. Vilken underbar bild med videkissarna. Tråkigt med kameraförbud, men är systemkameran för tung, kan jag förstå det. Maken och äldste son hart givit även mig kameraförbud i samband med motionspromenaderna. De tänker inte på kamerans tyngs utan på de ideliga stopp jag gör för att fotografera. Motionera har sin tid och fotografera har sin tid, menar de. Jag håller inte med dem helt utan smyger ner lilla kameran i fickan.

  Gilla

  • Tack, Skriveriet! Nog måste man få ha något litet att dokumentera och upptäcka med! Jag har trotsat förbudet några gånger, bland annat när jag fotade vattenfontäner. Då hade jag cykeln som fick bära kameran de långa sträckorna.

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: