Tag varmt emot.

Av: Jag

23 03, 2014

Etiketter:,

Kategori: bilder, blommor, foto, foton, natur, photos, vår

22 kommentarer

Bländare:f/8
Focal Length:40mm
ISO:200
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

Lite upptagen men slänger in en vårbild, ser att jag har vintern kvar på min blogg. De här intensivt blå älsklingarna kommer snabbt nu, den första blommade faktiskt i snön. Som blå minispjut sticker de upp ur jorden och plupp så slår de ut i de vackraste små klockor och står där och sjunger vårens lov. Tag varmt emot: fröken Scilla!

22 kommentarer på “Tag varmt emot.”

 1. Som en varnande finger står löven där. Och så vill den gröna löven nästan äta upp en. Ser ganska så aggressivt ut. Men blommorna är härliga. 🙂

  Gilla

 2. Så fin bild av vad jag tror är en Scilla … Verkligen en kontrast mot mitt minst sagt vintriga inlägg idag 😉 … // Maria 🙂

  Gilla

  • Ja, verkligen en stor kontrast. Dina bilder från den frusna Tännforsen är oerhört vackra och jag ska titta på dem åter idag. Det ger mig en längtan att fara uppöver någon vinter igen. Vårt land är långt och vårar som denna saknar jag som sagt vårvintern med snö och sol.

   Gilla

 3. När scillan blommar, är det vår på riktigt! Scillorna står som ett operationslag över den vissna lindfrukten.

  Gilla

  • Det tog tid innan jag förstod vad du menade med operationslag, haha. Ja, det kan man kanske se i bilden, kirurger som hänger över den som ska opereras. Men jag undrar om det verkligen är en lindfrukt eller om det bara är ett vanligt löv.

   Gilla

   • Mitt i vingen sitter skaftet som fröna är fästade vid! Skaftet syns tydligt på bilden så lindfruktens vinge med skaft är det. Om något frö finns kvar förtäljer inte fotot.

    Gilla

 4. Vilken vacker scilla 🙂

  Gilla

  • Tack, Christina! Scillor är härliga. På torpet har jag en hel blå matta.

   Gilla

   • Ja just när det är ett blått hav av dem är så vackert. Det hade vi med innan vi flyttade från vår hästgård. Hade alla typer av vårlökar i mängder där. Nu i detta husets trädgård planterade vi några grupper scillor som försiktigt visar sig.
    Saknar min förra trädgård. Men gården hade vi ingen nytta av längre när flickorna slutade med hästar. Gården var en oas att fota i. Men gick mest runt med mobilen då. Var innan jag skaffade mig systemkamera och gjorde fotandet till hobby. Nu får jag ut och ”leta” vårtecken och annat.

    Gilla

 5. Underbara vårblomma. De får en att känna att livsandarna finns kvar där inne nånstans. 😉

  Gilla

  • Det är den. Och nu poppar de upp en efter en och även balkansipporna visar sina lila solar. Idag såg jag den första fjärilen!

   Gilla

 6. Jag såg fjärilar här för två veckor sedan för då hade vi riktigt varmt här men nu är det lite kyligt igen. Hoppas de inte fryser ihjäl!

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: