Level 2.
40 kommentarer på “Level 2.”
Lämna en kommentar Avbryt svar
Blog Stats
- 296 569 hits
-
Senast inlagt
Arkiv
- april 2024
- mars 2024
- februari 2024
- januari 2024
- december 2023
- november 2023
- oktober 2023
- september 2023
- augusti 2023
- juli 2023
- juni 2023
- maj 2023
- april 2023
- mars 2023
- februari 2023
- januari 2023
- december 2022
- november 2022
- oktober 2022
- september 2022
- augusti 2022
- juli 2022
- juni 2022
- maj 2022
- april 2022
- mars 2022
- februari 2022
- januari 2022
- december 2021
- november 2021
- oktober 2021
- september 2021
- augusti 2021
- juli 2021
- juni 2021
- maj 2021
- april 2021
- mars 2021
- februari 2021
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augusti 2020
- juli 2020
- juni 2020
- maj 2020
- april 2020
- mars 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augusti 2019
- juli 2019
- juni 2019
- maj 2019
- april 2019
- mars 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augusti 2018
- juli 2018
- juni 2018
- maj 2018
- april 2018
- mars 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augusti 2017
- juli 2017
- juni 2017
- maj 2017
- april 2017
- mars 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- november 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augusti 2016
- juli 2016
- juni 2016
- maj 2016
- april 2016
- mars 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augusti 2015
- juli 2015
- juni 2015
- maj 2015
- april 2015
- mars 2015
- februari 2015
- januari 2015
- december 2014
- november 2014
- oktober 2014
- september 2014
- augusti 2014
- juli 2014
- juni 2014
- maj 2014
- april 2014
- mars 2014
- februari 2014
- januari 2014
- december 2013
- november 2013
- oktober 2013
- september 2013
- augusti 2013
- juli 2013
- juni 2013
- maj 2013
- april 2013
- mars 2013
- februari 2013
- januari 2013
- december 2012
- november 2012
- oktober 2012
- september 2012
- augusti 2012
- juli 2012
- juni 2012
- maj 2012
- april 2012
- mars 2012
- februari 2012
- januari 2012
- december 2011
- november 2011
- oktober 2011
- september 2011
- augusti 2011
- juli 2011
- juni 2011
- maj 2011
Har du redan lagt rabarber på rabarbern!?!
Bara sååååå härlig bild.
Jag hajade till och blev glad av bilden.
Så inbjudande och vacker bild.
Minns när jag som barn gick barfota i landet hemma hos mormor och morfar. ”Rör inte jordgubbarna, de är inte mogna!”
GillaGilla
Tack, min vän! Rabarbern är ett favoritobjekt, särskilt som späd. Men även de gigantiska bladen och de vackra stjälkarna fastnar på plåten ibland.
Ja, det känner jag igen. Morfar hade ett enormt grönsaksland, stort som en åker och där fanns många rader jordgubbar.
GillaGilla
Snacka om växtkraft. Och framåtanda. Och skönhet…
GillaGilla
Ja, allt det där. Det är bara att tacka och ta emot, njuta av alla stadier på olika sätt.
GillaGilla
Härlig bild! De är livskraftiga.. minst sagt. Såg att vi fått lite knölar i vårt land men kompisen som bor några mil härifrån har fått späda blad redan så det lär bli till att hämta där 🙂 Vårt stånd är gammalt efter farmor och höll på att stryka med här för något år sedan så vi flyttade det och i fjol verkade det vara på lite bättre humör. Spörres.
GillaGilla
Tack, Lena! De är livskraftiga när de väl har etablerat sig. Detta ex växer i stan och jag har ett par enorma på torpet också. Den här är flyttad på en gång men den brydde sig inte ett dugg om det, den bara växer och frodas. Grannen har fri tillgång till den när hennes sinar.
GillaGilla
Vackert bild av en växt som jag inte är så förälskad av.
Jobbigt växt, men den är vacker på att titta på bild.. 🙂
GillaGilla
Tack, Antonia! Rabarbern kan vara lite trist om man inte har tid att ta rätt på den. På vilket sätt tycker du att den är jobbig?
GillaGilla
Att det är en massa jobb med den. Jag gillar frukt som är mer omedelbar.
GillaGilla
Så är det förstås. Jag tar sällan rätt på rabarbern nuförtiden, äter inte bakverk och dylikt, men i år blir det chutney som passar bra till kyckling bland annat. Den håller i flera år så det är inte så ofta som jag står vid spisen med den.
GillaGilla
Vad har man chutney för?
GillaGilla
Chutney är bara som ett smakrikt tillbehör till kött och så. Man tar en klick av den. Mitt recept innehåller lök och russin och en massa kryddor förutom rabarbern.
GillaGilla
Vilken underbar bild! Men du har alltid fantastiska bilder.
Förra året dog faktiskt rabarbern hos oss. Den som ska vara så tålig och överleva det mesta! Bladen blev tidigt ”höstfärgade” och den ruttnade bort. Även rosorna strök med efter vintern förra året så vi var tvungna att köpa nya buskar. Det var ”ett knepigt år” för vissa delar av växtligheten.
Kram, kram ♥
GillaGilla
Tack, tant Herrmann! Så tråkigt att rabarbern dog! Ja, vissa vintrar går hårt åt växtligheten, mina lavendelplantor dog och en del av rosorna också så det blir nyanskaffningar i år.
Kram
GillaGilla
Jag får väl som vanligt inte säga vad bilden påminner mig om!
GillaGilla
Du brukar inte bry dig om att fråga!
GillaGilla
Nej men någon gång ska väl vara den första!
Ingen som vill veta vad bilden påminner mig om?
GillaGilla
Alla!
GillaGilla
Jag gjorde en koloskopiundersökning häromsistens (hela tjocktarmen sedd inifrån) då jag kunde se det hela på en Tv-skärm framför mig….
GillaGilla
Tjocktarmens poesi, likt rababerbladet vindlar det sig… analogierna finns överallt!
GillaGilla
Lite läskigt vacker.. 🙂
GillaGilla
Håller med!
GillaGilla
De nyutsprungna bladens struktur påminner mig om bergskedjeveckning och bladnerverna strömmar fram om gröna bäckar, åar och floder i dalarna. De här späda och krispiga bladen går att använda i sallad om man vill ha något syrligt i den.
Skickligt fångat med brilliant skärpa och fina färger! Grattis!
* saknar mina gamla milda rabarber som min farfar skaffade hem då han var ung *
GillaGilla
Vackert skrivet och ja, det liknar verkligen berg och dalar. Går det verkligen att äta dem, jag har läst att bladen är giftiga? Tack för bildberöm, färgerna bjöd rabarbern på och bakgrunden blev behagligt grå för att det är bar mark runt den.
Förstår att du saknar den! Den här rabarbern ärvde vi, den följde med huset, så den är väl cirkus 45 år nu.
GillaGilla
Min dotter vistades en tid hos sina blivande svärföräldrar i polen. De odlade mycket nyttigt i sin koloniträdgård. Min dotter hjälpte vid ett tillfälle till att ta rätt på rabarber. Bladen tänkte hon kasta. Det gillade inte svärmodern! De skulle det göras sallad på.
Rabarber innehåller precis som många andra bladgrönsaker oxalsyra och oxalsyra i stor mängd är inte bra för njurarna och kan orsaka njursten. Men då och då kan det vara en god omväxling.
GillaGilla
Jag hade inte haft en tanke på rabarberblads giftighet till för några år sedan då jag läste det någonstans och hajade till, då jag låtit livsnjutarna leka med dem. Kollade runt lite nu och läste om några barn som ätit rabarberblad och av giftinformationscentralen fick föräldrarna rådet att ge dem medicinskt kol. Men kanske har de späda bladen och särskilt de nyare sorterna mindre mängder oxalsyra. Det verkar inte bara vara njursten, de kan tydligen ge förgiftningssymptom med kräkningar också.
GillaGilla
Härligt så du har också fått rabarber 🙂 Ja när den väl börjar växa så går det fort tills man kan börja plocka. Jag längtar efter rabarberpaj och rabarberkräm. Läste att du gör Chutney. Låter ju jättespännande. Har jag inte tänkt på.
GillaGilla
För mig är den mest till ögonfägnad, men som jag skrev så ska det bli chutney i år. Men jag tror att jag ska testa lite kräm också, lite sött kan jag nog unna mig. Chutneyn är jättegod!
GillaGilla
det vattnas i munnen…
GillaGilla
Vad bra!
GillaGilla
Älskar rabarberchutney!
GillaGilla
Den blir sååå god!
GillaGilla
Tänker nu på min mammas rabarberkräm,mums! =) Kram!
GillaGilla
Det är tydligen många som blir sugna!
Kram
GillaGilla
Fin bild ! … Och plötsligen längtar jag efter rabarberpaj … // Maria 🙂
GillaGilla
Tack, Maria! Snart är vi där!
GillaGilla
Underbara färger och former!
GillaGilla
Vårrabarbern är underbar!
GillaGilla
Och du är en duktig fotograf! 🙂
GillaGilla
Tack, Inger!
GillaGilla