Skatan

Av: Jag

02 04, 2014

Etiketter:,

Kategori: bilder, fåglar, foto, foton, himmel, natur, photos, vår

26 kommentarer

Bländare:f/8
Focal Length:200mm
ISO:100
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

”Hon har stil, en lite vresig, privat bortvändhet, invändhet. Och hon håller visst ihop i troget livslångt äktenskap, skulle aldrig nedlåta sig att sitta på krogen och jaga partner i vuxen ålder… Mycket kuturbunden, hon håller sig till oss folk, och ifrån oss, håller ett ordentligt avstånd, idkar ingen klibbig intimitet som gräsänder och konditorisparvar. Hon lever på sin sida. Även om man varit grannar i decennier så inte känner man henne. Nej, hon skitar inte ner sig med någon falsk folklighet. Hon är skatan.”

Ur Joar Tiberg, Skatan (Fåglar i förorten – med Finnskogen och södra Indien.)

 

 

26 kommentarer på “Skatan”

 1. Den spanar ut över sitt revir. För att se om det dyker upp några inkräktare.
  Rolig och fyndig text som fick mig att le många gånger.

  Gilla

  • Det var jag som var inkräktaren. Den satt i en större björk och flög iväg till den här som var längre bort. Jag tog nämligen en runda runt huset i går också och för att stora objektivet var på höjde jag kameran mot skatan, trots att jag tänkte att den nog inte skulle bli bra på det avståndet. Men man ser ju faktiskt till och med en ögonprick. Ja, texten får mig att tänka att den boken skulle man nog ha nöje av att läsa.

   Gilla

 2. Vackra fåglar. Men är de inte tjuvaktiga?

  Gilla

 3. Ja, den texten passar verkligen för skatan! Som barn råkade jag och andra i min omgivning ut för tjuvaktiga skator vilket ledde till rena kriminaldraman!

  Gilla

 4. Skirun, fågeln som man var rädd om och ville behålla på gården. Flyttade den från vårdträdet till en annan gård tog den gårdens tur, hälsa och välstånd med sig! Skirun, så kallades skator efter gammalt där jag kommer från, vårdade man på det vis man kunde och den tillät.

  Gilla

  • Hmm. Vi har haft ett stort skatbo i körsbärsträdet. I år sågade vi ner det, för att de skränar så och för att de kan ta småfåglars ägg. Nu blir jag orolig för vad vi har ställt till med. Vackert namn på skatan!

   Gilla

 5. Vilken fin bild! Härligt ljus och så ståtligt skatan sitter och blickar ut 🙂

  Gilla

  • Tack, Christina! Ja, ljuset de senaste eftermiddagarna har varit härligt för en liten tur runt huset. Som jag skrev ovan, sitter skatan ofta i den björken, långt bort från mig, men jag testade ändå den här gången och ja, det fungerade ju.

   Gilla

 6. Nä men titta! Där sitter jag ju! 😉

  Gilla

 7. Sicken linslus! 😉

  Kram!
  /Skvitt

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: