Ägg i påsk.

Av: Jag

16 04, 2014

Etiketter:,

Kategori: ägg, bilder, foto, foton, photos, saker, vår

18 kommentarer

Bländare:f/4
Focal Length:22mm
ISO:280
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

Jag har en känsla av att jag i något inlägg lovat att visa min äggsamling. Vad kan väl vara lämpligare än att visa den nu? Det här är dock inte alla, de påskigaste har jag på torpet där vi oftast firar påsk. Sen finns det några som är för sköra att ha att trängas med andra ägg.

Första ägget i samlingen är en gulaktig sten som jag hittade i jorden i St-Dyé-sur-Loire i Frankrike en gång i ungdomen. Sedan tog det ett tag innan samlandet tog fart, men ägg är ju så behändiga i format att ta med sig hem som souvenirer. Inte är de dyra heller. De nyaste är de små tovade äggen, de kostade en tia styck på en hantverksmässa. En del är förstås presenter, men de flesta har jag själv köpt i olika städer runt om i världen. Nej, jag har inte fört bok över inköpen.

Äggen ligger framme i ett stort trätåg som kommer från min svärmors barndomshem i Jämtland. Jag har låtit barnbarnen leka med dem sen de kunde krypa. De kan roa sig länge med dem och lär sig snabbt att vara aktsamma om dem. Nåja, något träägg har färgen flagnat på, men de flesta håller för att rullas på golvet, sorteras efter färg, storlek, mönster, material – eller helt enkelt hållas mot kinden för att känna deras lena yta. När jag skulle fota dem nu hittade jag många av dem i korgen under dockvagnen, sommarflickan hade gett dem en åktur.

En god och glad och trevlig påsk önskar jag er alla!

18 kommentarer på “Ägg i påsk.”

  1. Varierande och färggrant gäng.
    Härligt eggande.
    Glad Påsk!

    Gilla

  2. Oj, oj vad många ägg……. så häftigt!

    Gilla

  3. Vilka fina ägg du samlade på genom åren. Vackra.
    Önska dig Glad Påsk!

    Gilla

  4. Det var allt en mycket vacker samling av dekorativa ägg du fått ihop! Är alla massiva eller är några delbara?

    Gilla

    • Det är roligt med äggen, ett lagom samlande. Inget ägg är delbart dock, men jag minns att flickorna fick var sitt litet i plåt av vår spanska granne, Ett ligger här på landet.

      Gilla

  5. Glad Påsk 🙂

    Gilla

  6. Å, så fina och vilket pedagogiskt perfekt material! 🙂

    Glad Påsk till dig och de dina!

    Kram!

    Gilla

  7. Vilken fin äggsamling du har!!
    GLAD PÅSK!

    Gilla

  8. Vilken omelett!

    Gilla


Lämna en kommentar