Den sten du passerar.

Av: Jag

15 05, 2014

Etiketter:,

Kategori: bilder, foto, foton, natur, naturkonst, photos

27 kommentarer

Bländare:f/8
Focal Length:50mm
ISO:100
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

Den sten du passerar är ofta grå, men tittar du närmare uppenbaras nyanserna. Du kanske hittar en ädelsten.

27 kommentarer på “Den sten du passerar.”

 1. Lite jordkänsla över den. Vi blir tillplattade av makten mer och mer. 🙂

  Gilla

 2. Ja, det är så.
  men allt sitter ju i betraktarens öga och öra.
  Det är samma sak när man läser en text eller en kommentar. Tolkningen beror på hur man mår när man ser/läser den.
  Och fel tolkning kan lätt skapa spänningar.

  Gilla

 3. Du har så rätt när det gäller stenar. Kollar man närmare så finns det oftast en helt ny värld att upptäcka. Tack för denna inspirationskälla. Ska nog ge tid till detta framöver.
  De stenar man dock bör undvika, är njur- och gallsten.

  Gilla

  • Ha! Just när det hugger i ryggen som det brukar göra när gallan spökar. Lättare sagt än gjort att undvika dem. De stenarna kanske också har olika nyanser?

   Gilla

   • Jag har haft njursten en gång, ingen trevlig upplevelse. Tog mig till akuten. När jag äntligen fått smärtstillande, somnade jag i väntrummet. Jag skulle vidare till röntgen, blev väckt av en sköterska. Sedan blev jag röntgad upp till ett dygn, för att de skulle kunna följa händelseförloppet. När den väl hamnade i urinblåsan, drog jag en lättnads suck, smärtan var borta.
    Morsan hade gallsten och blev opererad, hon fick med sig dom hem. Om jag minns rätt så var det inga nyanser i dom stenarna, för blotta ögat.

    Gilla

    • Jag har haft både och, men inte så våldsamma smärtor av njurstenen. Jag skulle fara till fjällen så jag fick starka smärtstillande. Gallstenen var stor och stasade ordentligt, jag låg inne fem dygn för befarad hjärtinfarkt och inte förrän hemma fick jag reda på att det var en stor gallsten. När man skulle åtgärda den så var den pust väck.

     Gilla

 4. Jag samlar på stenar från olika platser jag besök. Har många stenar från Grekland tycker om att titta på dem och hålla i dem och minnas var jag varit.

  Gilla

  • Stenar är meditativt. Jag kan inte heller motstå vackra stenar, men numera får de oftast följa med i kameran. Mindre och väldigt speciella kan dock slinka med hem.

   Gilla

 5. Jag har vid några tillfällen berättat om en sten jag ofta passerat utan att bry mig så mycket om den. Faktum är att jag vid några tillfällen även fått med den på något foto från stigen men en dag i december såg jag stenen och den tittade på mig.
  Numera går jag inte förbi den utan att först ha tagit ett porträtt av ansiktet i stenen. Stenar är mer än bara något slags livlöst mineral!

  Gilla

  • Jag minns din sten och att du har visat den ganska nyligen. Det är roligt när stenar talar till en eller när man ser skönheten i den som kanske inte märks vid första anblicken.

   Gilla

 6. Jag kan gå i timtal på stranden och beundra vackra stenar som sköljs av vågorna. En hel del får följa med hem till balkongen där de torkar och blir intetsägande grå. Men så kommer ett regn och återupplivar dess skönhet. Känns magiskt.

  Gilla

  • Det var många år sedan jag gick så på en strand, men de stenar som har fått följa med hem har jag i en stor glascylinder med vatten i på altanen. Ibland glömmer jag att ta in den över vintern och den fryser sönder, men de är inte dyra att köpa så det blir en ny. Även snäckor har jag förvarat på det sättet, men i badrummet, färgerna kommer till sin rätt då.

   Gilla

 7. Vatten gör också stor skillnad även här! 🙂

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: