Hagtorn

By: Jag

Jun 04 2014

Taggar:,

Kategori: bilder, bildserie, blommor, foto, foton, natur, photos, sommar

24 kommentarer

Aperture:f/5.6
Focal Length:55mm
ISO:100
Shutter:1/0 sec
Camera:NIKON D60

Det blir inte alltid som man tänkt sig men det kan bli bra i alla fall. Det här trädet är ett skott som var tänkt att bli en rosenmandel, taget hos vänner till oss men det visade sig bli något helt annat. Det dröjde länge innan jag begrep vad jag hade i trädgården som blommade så skirt och som doftade så gott, men nu vet jag att det är någon sorts hagtorn. Överdådigt blommar den direkt utanför min altandörr. Ville dela med mig. Tala gärna om vilken av bilderna du tycker bäst om!

Annonser

24 comments on “Hagtorn”

 1. Nr 8 gillar jag bäst!

  Gilla

 2. Hagtornen är vacker. Jag såg några sådana härom dagen. De hade samma typ av blomma som din. Jag glömde bort att lukta på dom.
  Mina favoritbilder är 7 & 8.

  Gilla

  • Haha, du glömmer alltid att lukta på blommorna. Nu har hagtornen inte någon typisk blomväldoft, men sprider en sorts svag mandeldoft omkring sig. De bilder du gillar är tagna med telet och jag trodde att jag skulle få flera bra bilder med det, men då hade jag inte tänkt på svajeffekten.

   Gilla

 3. Jag tycker alla bilderna är bra på olika sätt! Kul med en sådan där överraskningsplanta!

  Gilla

  • Tack, Imsy! Först blev vi nog besvikna, hade ju sett framför oss ett häftigt rosablommande träd, vitblommande har vi ju redan, men nu gillar jag det. Även bären är dekorativa och jag plockar in grenar av det till jul.

   Gilla

 4. Oj vilken blomsterprakt! 2, 5, 7, 8, 11 me like 🙂

  Ohå, det kanske är en sådan som vårt är inympat på…. har klippt bort utskotten från ”stammen” men kanske skall testa att låta ett vara kvar 🙂

  Gilla

  • Tack för det, du gillar bilder där blomsterprakten inte är så massiv. Ja, det är nog så, de är nog släkt med varandra och därför fick vi med oss det som kom från roten och blev nåt annat.

   Gilla

   • Det hänger lite på vad man skall använda bilden till 🙂 Den maffiga bilden med hur många blommor som helst blir ju toppen som en bakgrund t ex, men skall ögat bara vila så gillar jag ju närbilder och oväntade vinklar. Tänkte mycket i banner/header – yrkesskadad 🙂

    Gilla

    • Så är det ju och det är ju också skälet till att jag visar så många bilder. Trädet har så många olika uttryck beroende på hur man tittar. De bilder jag misslyckades med var grentoppar mot himlen, de blev blaskiga eller på annat sätt ointressanta.

     Gilla

 5. Det var en fantastiskt fin fotoserie, en i alla avseenden berättigad, varm och bildpoetisk kärleksförklaring till ett vackert träd i full blom! Nu vet jag hur jag ska försöka fånga hagtornen på bild här. Jag har skådat ljuset!

  Gilla

  • Tack för det, BeBest! Jag är sjuk just nu så det var en ansträngning att göra bildserien. Fotade trädet innan det värsta bröt ut. Men sen tar det ju tid att välja bilder, som du vet och allt vad därtill hör. Att sammanställa till en serie och bestämma vilka bilder som ska komma var tar sin gilla tid också, man vill ju inte trava dem hur som helst bara. Men ja, jag är ganska nöjd. Glad om jag kan inspirera dig!

   Gilla

 6. […] Fick lite inspiration idag när jag fick se nya fina inlägget från ”En bild av mig” som fotat det härliga hagtornsträdet https://baraenbildavmig.wordpress.com/2014/06/04/hagtorn […]

  Gilla

 7. Hagtorn är din körsbärsblommor. Vackert och ser mycket tät ut också.

  Gilla

 8. Sååå vackert!

  Gilla

 9. De är fina allihopa men fastnade lite mer för 2an

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: