Gatukonst

Av: Jag

08 06, 2014

Etiketter:,

Kategori: bilder, blommor, foto, foton, photos, sommar

18 kommentarer

Bländare:f/9
Focal Length:23mm
ISO:250
Shutter:1/0 sek
Kamera:FinePix X100

18 kommentarer på “Gatukonst”

 1. Jag vet inte vad dessa blomster heter (som vanligt). Träffade på några sådana i morse, i en plantering, på väg till garaget. De var så gott som överblommade.
  Denna bild har flera bottnar, med tanke på bakgrunden.
  Vacker!

  Gilla

  • Tack! Det är en sorts allium, kirgislök vill jag minnas att den heter. De är dekorativa även överblommade. Jag gillade blomman mot betongen, de står vid ett sjukhus. Min svartvita bild häromdagen är en sådan, har de även i trädgården.

   Gilla

 2. Allium vill sig inte här… något som äter upp dem tror jag, får nöja mig med gräslöksblommorna 🙂 Gillar formen på dem.

  Gilla

  • Det är inte helt lätt här heller. Nån har upptäckt lökarna, tror jag. När jag satte dem först så återkom de år efter år tills de plötsligt försvann, men de nya kommer i princip en gång och sen några enstaka. Lite tråkigt. Även kungsängsliljan verkar ha gett upp.

   Gilla

 3. En vacker foto. Gillar balansen i den hur de är utspridda. När jag gör såna bilder hittar aldrig den rätta balansen.

  Gilla

  • Tack, Antonia! Här var jag ju ute efter effekten med betongen som bakgrund så det gällde att komponera efter det och testa sig fram.

   Gilla

 4. Jättefina bollar du hittat bland betongen!

  Gilla

 5. Jag fick Allium av min kusin härom dagen, som jag planterat vid mitt smultronställe. Rådjuren ska tydligen inte gilla dem. Hoppas jag lyckas med dem…jag har misslyckats med så många växter nu:-(. Håller med, de är dekorativa!

  Gilla

  • De brukar blomma villigt första året. Sen är det frågan om hur de gör, om de vill komma upp igen eller om de lägger av. Som jag skrev ovan återkom de första lökarna jag planterade villigt med blomning i många år tills de plötsligt var puts väck. De som jag har planterat sedan dess är opålitliga.

   Gilla

 6. Heej! Jag kan ju inte låta bli att kika in hos dig när jag äntligen får för mig att kolla lite blogg..som vanligt ser jag fina foton!! Kram och hoppas att det är väl hos dig,även med din mamma..

  Gilla

  • Härligt att se dig här, Sirpa, jag har saknat dig. I morse tänkte jag på dig i duschen och så finner jag din kommentar. Glad. Kul att du gillar mina bilder. Jag berättar mer hos dig senare.
   Kram

   Gilla

 7. Jag gick i stadsparken här igår och där fanns gott om den här kirgislöken. Dessvärre var placerad långt in i planteringarna så jag avstod från att ta foton av dem. Jag kan ju hellre njuta av dina fina foton istället.

  Gilla

  • Tack och njut på du bara! Ja, de är vanliga i allmäna planteringar och det förstår jag så väl eftersom de är dekorativa och vackra även överblommade,

   Gilla

 8. Jag blir glad,det måste vara telepati! Ska läsa..stor kram!!

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: