Fyrlingar

Av: Jag

11 06, 2014

Etiketter:,

Kategori: bilder, blommor, foto, foton, natur, photos, sommar

28 kommentarer

Bländare:f/5.6
Focal Length:55mm
ISO:280
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

28 kommentarer på “Fyrlingar”

  1. Utökning i familjen.
    Det ser ut som en vacker målning.
    Mycket dekorativ.

    Gilla

    • Ja, nu är det dags för de här. Och tack! Det börjar bli tjatigt om jag säger att det här är en favorit och jag har faktiskt glömt vad den heter, men det är sant. Med den vaxartade ytan på knoppar och blommor, med knopparnas slingrande sirlighet och med de milda nyanser som blommorna får så får den plats bland favoriterna.

      Gilla

      • Vet du inte vad den heter … hm.
        Det är ju du som skall veta sådant här. Själv är jag ju helt borta i vegetationen gällande, känna igen och namnge.
        Vi får väl se blommorna, när väl knoppar brister?

        Gilla

        • Jodå, bara lite minnessläpp. Nu har jag letat i hjärnkontoret, eller om jag ska var ärlig, i det riktiga. Hittade en lite namnlapp: honungslök, Allium Bulgaricum. De har slagit ut, men den är inte så lätt att få godkända bilder på, den står vid min trappa, och det är trångt om saligheten där.

          Gilla

          • Mina minnessläpp är väldigt påträngande. Jag har märkt att jag missar en del ord i mina meningar, när jag skriver. Jag kan sitta och kolla på vad jag skrivit … men …
            Ibland blir jag ledsen, men förstår att det säkert har med min ålder, gener och kanske eventuell sjukdom att göra.
            Nu väntar vi på bilder av honungslökens blommor!
            Tycker väldigt mycket om dina bilder. Du är en duktig fotograf, ju!

            Gilla

            • Minnessläpp är inte roliga. Jag fick dyslexiliknande besvär när jag blev utamattad och det är inte bra än, förmodligen rättar det aldrig till sig. Nu är porträttet av den utslagna honungslöken på plats, på begäran. Tack för beröm!

              Gilla

  2. Så jättefin bild! Ser ut som en oljemålning! 🙂

    Gilla

  3. Naturen kan då skapa underverk!
    Fina knoppar!

    Gilla

  4. Den bilden får mig att tänka balett. Så graciöst den bakre knoppen smyger sig iväg bakom de andra.

    Gilla

  5. Sagt det förut, du har ett otroligt härligt fotoöga. Läckra färger och former! Nu får jag ju klura vad det är för blomma 🙂 Du får ta en bild när den går i blom så vi får reda på vad det är 🙂

    Gilla

    • Tack, snälla Stuttecity! Det är verkligen läckra färger på den här alliumsorten. Växten är fotogenique men inte lätt att fota i det läget jag har den. Det är ovanligt få knoppar på den här stängeln, de kan vara ganska många. Jag har nu kollat upp namnet, hittade en gammal etikett. Det är Allium Bulgaricum, honungslök. Ska försöka visa den i blom.

      Gilla

  6. Tycker om det milda ljuset, de dunkla färgerna, de mjuka formerna, den stillsamma och återhållna kompositionen. Jag vet inte vad det är för knoppar jag ser på bilden men det lätt abstrakta motivet gör fotot än mera intressant och fantasiväckande. Jag instämmer helhjärtat i alla övrigas beröm!

    Gilla

    • Tack, Best! Du gillar samma saker som jag med bilden; det dunkla och det mjuka, det lite meditativa. Det är faktiskt så som jag skriver ovan att den här blomman inte är lättfotad i det läge jag har den, invid trappan. Jag har fotat den några gånger i år och inte fått till något bra foto. Kollade förra årets – och där fanns bilden. Årets blomning är rikligare och jag hoppas att den fortsätter så, men får skriva upp att jag ska sätta den även på ett lättillgängligare ställe.

      Gilla

  7. Beautiful photo, Jag!

    Gilla

  8. Oj. Den där var en fullträff. Skulle göra en tavla av den om det vore jag som tagit den.

    Gilla

  9. Vilket sammanspel. Sköna mystiska fyrlingar.

    Gilla

  10. Fruset ögonblick

    Gilla


Lämna en kommentar