Lättjans belöning.

Av: Jag

03 07, 2014

Etiketter:,

Kategori: bilder, djur, foto, foton, natur, photos, sommar

33 kommentarer

Bländare:f/5.6
Focal Length:55mm
ISO:200
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

Jag drömmer om en ständigt städad trädgård, men påminns om att ibland får lättjan sin belöning. Ursäkta bildkvaliteten, den lilla kotten pilade än hit än dit framför garaget.

33 kommentarer på “Lättjans belöning.”

 1. Syrrans granne har en liten krabat boende under trappen så ungarna har fått se en på nära håll. Hör inte till vanligheterna numera tyvärr!

  Gilla

  • Det är så roligt när de dyker upp och det här är andra gången på några år. Läste någonstans att de ökar nu igen.
   Tillägg: Kollade och det var ju förra sommaren vi hade en boende under altanen, jag blev lite osäker.

   Gilla

 2. Äsch nu blir jag sur. Det var väl ingen bildkvalitet som behöver ursäktas!

  Gilla

 3. Igelkottar är fina! När vi bodde på hästgård för ett par år sedan så hade vi en igelkott som kom in i stallet och åt kattmat ur katternas skålar även samtidigt som en katt åt. Har gamla mobilfoton på det. Otroligt att igelkottar som egentligen är skygga vågar sådant. Kul du har lyckats fånga en på bild.

  Gilla

  • Så roligt med broderligt delad matskål mellan olika djur! Ja, jag gillar när de dyker upp, för länge sedan hade vi en i en halmsäck i garaget och dottern som skulle hämta halm åt marsvinen tyckte att det stacks ovanligt mycket. Även den här ville gömma sig i garaget, måste kolla innan vi far till landet att den inte ligger där.

   Gilla

 4. Åh, en sådan härlig syn.
  Jag tycker detta djur är bedårande.
  För länge sedan, när jag hade en lägenhet med uteplats, kom de på besök. Nu bor jag i höghus. Skall till mycket om de tar hissen upp till mig.
  De kan väsnas en hel del, när dom bråkar med varandra.
  Glöm inte att strunta i höststädningen. En hög med kvistar och löv, lockar i bästa fall en igelkott till sin vinterdvala.
  Härlig bild!

  Gilla

  • Tack RC! Visst är de söta, både barn och vuxna gillar dem. Roligt att höra att de kan väsnas. Vad förvånad du skulle bli om de verkligen åkte hiss upp till dig! Ingen risk att jag städar för noga på hösten. Jag har en liten slänt som alltid får vara, där finns det gott om växtlighet att gömma sig i.

   Gilla

 5. Igelkotten om något innebär ju att du har hittat fullkomligt rätt med din trädgårdsskötsel! Ett kvalitetstecken helt enkelt och det gäller fullt ut för ditt foto också.

  Gilla

  • Tack, BeBest! Jag köper din tanke om trädgårdsskötsel, du har rätt, det är kvalitet när de här små trivs i trädgården.

   Gilla

 6. Jag blir lite ”avundsjuk”. Här finns en härlig, skyddad lövkompost men ingen kotte.

  Gilla

 7. Bra, det där! Att lättja kan belönas sååå fint. 🙂

  Gilla

 8. Åh de är såå söta de små kottarna..hade en som bodde i vår trädgård några år i en lövhög inunder hortensian. Den åt möss som katterna inte orkade äta upp och fick vatten i en skål..ibland åt den katternas torrfoder som vi ställt ut under trappen.

  Gilla

  • De vädjar till de bästa sidorna hos människor. Vad roligt att den bodde så länge hos er, den trivdes uppenbarligen med att dela mat med katterna!

   Gilla

 9. Stek lite pannkakor till kotten. Eller ge den kattmat och mjölk.
  själv blir jag ledsen när kottar ligger döda vid vägkanten.

  Gilla

  • Ja, det är inte roligt att se överkörda igelkottar. Nu är vi på landet och den här kotten finns i stan. Får spana efter den när vi kommer tillbaka. Men om den gör som förra årets igelkott så vandrar den runt i grannskapet och blir säkert utfodrad.

   Gilla

 10. Så otroligt söt! ❤

  Gilla

  • Den är det. Jag hoppas att den vill vara kvar hos oss, vi är ju inte där nu. Men i grannskapet hittar den nog mat.

   Gilla

 11. precis. Man ska inte vara så snabb med att ”städa” i sin trädgård. Lyckliga du. Jag har inte sett några sen grävlingen åt upp dom. Hittade bara taggarna från 2 kottar…

  Gilla

  • Ja, det är roligt. Men här på torpet har vi grävlingar, så det är nog därför vi inte har sett till några igelkottar.

   Gilla

 12. En sån sötnos.

  Gilla

 13. Reblogga detta på Kakilu.

  Gilla

 14. Så fin bild! Tycker det är ganska svårt att få tag på igelkottar att plåta så här på nära håll! 🙂

  Gilla

  • Tack! Jag inbillar mig att den här igelkotten och den som vi hade hos oss förra sommaren trivs för att vår tomt numera är ganska rufsig.

   Gilla

   • Ha Ha Ha vad trevligt då har du ju verkligen chansen att fota igelkottar eller iallafall denna igelkotten. När jag var liten och var hos min faster på sommaren så kom det alltid igelkottar då min farmor ställde ut ett fat med mjölk som de visst gillade att dricka…. Vet förstås inte om det är så bra för igelkottar, men de gillade det i alla fall! 🙂

    Gilla

    • Jag tröstar mig med det, det är det jag kallar för lättjans belöning. Nej, de nya rönen är visst att man inte ska ge dem mjölk. Det är alltid roligt för barn att få möta igelkottar och kanske till och med få klappa dem!

     Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: