Bocken i paradiset.

Av: Jag

19 07, 2014

Etiketter:,

Kategori: bilder, blommor, foto, foton, insekter, natur, photos, sommar

16 kommentarer

Bländare:f/5.6
Focal Length:55mm
ISO:220
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

Blombock2Snabbt lät den sig falla en våning ner när jag blev för närgången, den här vackra långhorningen. Den stod där i godan ro och strök sig en skjorta och så kom jag och störde. En fyrbandad blombock är det och relativt vanlig i vår natur. Vistas bland blommor och gillar nektar och pollen.

16 kommentarer på “Bocken i paradiset.”

  1. Tumme på den!
    Är det den som ”knäpper” när man kommer för nära?? Eller det kanske är ekoxen?

    Gilla

  2. Mycket stilrena och vackra bilder. Du har skaffat dig några nya kompisar, nu under sommaren. Ibland har jag funderat på att fota insekter, men det har aldrig blivit av. Då är det bra att du finns till och har ögonen med dig.

    Gilla

    • Tack, RC! Det blir så när jag inte kommer iväg på fotopromenader, jag får fota det som finns i närmaste omgivningen. Mina krafter går åt att fixa sånt som har blivit eftersatt och sen ligger jag platt ett par dagar. Igår under äppelträdet.

      Gilla

  3. Grann den var.

    Gilla

  4. En fyrbandad blombock, Strangalia quadrifasciata. De är precis så fina som ditt foto visar och inte är de särskilt rädda av sig heller. Jag hade ju ett par som jag visade för någon vecka sedan. De släppte fram kameran alldeles intill sig.

    Gilla

    • Jag tror att man har bytt till Leptura quadrifasciata nu. Jag minns att du har visat den. De är dekorativa och nej, de brukar inte bry sig så mycket om besök vid blomman, men den här blev nervös.

      Gilla

  5. Vilka fina bilder … Det är så lätt att vi ibland missar det lilla vanliga i vår natur … Synd för de kan ofta ge de finaste bilder … Vilket du visar här ! … // Maria 🙂

    Gilla

    • Tack, Maria! Det får bli det som finns nära de dagar jag inte orkar mig ut. Det räcker ju att ta ett varv i trädgården och titta vad som finns i blommorna.

      Gilla

  6. Rejäla horn han har bocken, fint fångat på bild 🙂

    Gilla

  7. Så fin och fina bilder!

    Gilla

  8. Vacker. Orange är det nya svarta läste jag igår. Så denna går i både nya och gamla svarta. 🙂

    Gilla


Lämna en kommentar