Drick sol och doft…

Av: Jag

12 08, 2014

Etiketter:,

Kategori: bilder, blommor, foto, foton, natur, photos, skuggor, sommar

30 kommentarer

Bländare:f/8
Focal Length:55mm
ISO:100
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

”Så drick min vän, drick sol och doft, ty dagen den är din!

30 kommentarer på “Drick sol och doft…”

  1. Underbart! Och fyndigt. Gillar din fantasi och hur du ser sakerna runt om dig. Det är verkligen speciell glasögon du har. 🙂

    Gilla

  2. Håller HELT med Antonia ovan!

    Gilla

  3. Mycket vacker skapelse.

    Gilla

  4. Jag är lite dum och kanske inte har förstått. Jag ser formen av glaset och jag vet texten till Bellmanvisan, jag ser också ”sol” men jag förstår inte doft. Menar du att blomman i glaset luktar gott?

    Gilla

    • Du får inte ta det så bokstavligt, Anna. Allt är en illusion och illusioner har nog ingen doft. Inget är som det verkar vara.

      Gilla

  5. Jag har haft doftillusioner på riktigt under sommaren. I alla fall har en svårförklarlig parfymdoft uppstått i mina näsborrar ibland!

    Gilla

    • Ajdå, det låter inte så roligt! Men du vet väl att vissa växter doftar som parfym?

      Gilla

      • Fast jag tyckte det var roligt. Hade just läst att det är en ande från andra sidan som vill ta kontakt om man upplever detta, och eftersom vi var på landet hoppades jag att det var mamma. Min pappa upplevde samma sak och det kan tala för ”min sak” eller att det var någon som tvättade i grannhusen med extra mycket tvättmedel eller nåt…

        Gilla

        • (Hade just läst alltså, utan att vara intresserad av sådant normalt.)

          Gilla

          • Det var ju ett sammanträffande, att du just läst om det. Var det en doft som du kände igen från din mamma?

            Gilla

            • Nej. Det var bara en obestämd väldoft. Men min mamma hade aldrig någon signatur doft å andra sidan.

              Gilla

              • Men jag tänker som så att man kan få känna sig uppmuntrad av det, utan att vilja bevisa eller veta. Eller man kan få tänka ”kanske,vad vet man?” i alla fall, innan man fått en fullkomligt naturlig förklaring. Man behöver inte ”gå till botten” utan ta tillvara den uppmuntran man kan erfara, tänker jag.

                Båda mina farföräldrar var anti- och gick ur kyrkan (och fick därför givetvis en kyrkomusiker till son, min pappa) men min farfar hade ändå skrivit en text om att han skulle kunna erfaras i doften av bensin när han var död, som lästes på kaffet efter hans minnesstund. Och vad vet man?

                Gilla

                • Jag håller med dig, allt behöver man inte förstå eller förklara. Jag har en hel del oförklarliga händelser som när en hund ylade utanför fönstret till mormors och morfars hus när mormor låg och dog på ett sjukhus 10 mil bort. ”Nu dog mormor”, sa min far – men det visade sig att det var hans mamma som dog då, helt oväntat. Eller när min brors hund blev fullständigt galen tillsammans med mina föräldrar i ett annat land och det visade sig sedan att det var just då min bror råkade ut för en bilolycka hemma i Sverige.

                  Gilla

  6. Fin komposition..du komponerat!

    Gilla

  7. Men vad nu! Jag skrev ju en kommentar! Nu minns jag inte ordagrant vad jag skrev igår men det handlade om att jag faller pladask för den här bilden! Så är det!

    Gilla

    • Vad roligt att du gillar bilden, BeBest! Det var under några dagar sånär omöjligt att få en kommentar att fästa, Wp höll tydligen på med förändringsarbete. Jag skickade vissa kommentarer fem gånger innan de satt där.

      Gilla

  8. Fantastisk glädje att se bild och läsa texten!

    Gilla

  9. Fin skugga. Jag åt lunch i Linköping på en vietnamesiskt matställe de kallat sol och ris

    Gilla

  10. Wonderful! Underbar! Wunderschön! Bästa hälsningar fran Berlin, daniel

    Gilla


Lämna en kommentar