Allt ljus på mig!

Av: Jag

03 09, 2014

Etiketter:,

Kategori: bilder, foto, foton, fruktobär, natur, photos, sommar

26 kommentarer

Bländare:f/5.6
Focal Length:55mm
ISO:200
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

druvorDruvorna i pergolan mognar nu och det blir nog till att tvätta fötterna och börja trampa snart. Det blir en stor skörd av blå druvor, men i år bildar de konstigt nog inte så vackra klasar utan mognar ojämnt med en del omogna druvor bland helt mogna och liksom spretar åt olika håll. Den röda druvan på bilden stod och lyste som en lykta, den fick sin stund i ljuset. Magiskt såg det ut.

En annan sak som kände magisk i går var att en stor trollslända landade på mitt bara ben när jag låg i vilstolen och lyssnade på en ljudbok. Kameran var inte inom räckhåll och i motljuset kunde jag inte se vad det var för sort, men kroppen såg brun ut. Jag vickade på benet för att se bättre och den satt kvar. Då gjorde jag ett försök att resa mig upp för att hämta kameran, men det var för optimistiskt, den flög iväg. Synd. Ni fick inte se det men jag har varit med om ett av de där magiska mötena igen.

 

26 kommentarer på “Allt ljus på mig!”

 1. Great red one, Jag!

  Gilla

 2. Tumme på den!!
  Sett på facebook att det måste ha varit en kanonsommar för de blå druvorna för många har fått riklig skörd.

  Gilla

 3. Oj så läcker den första bilden är.
  Låter mysigt att trampa omkring i druvor.
  Du har en förmåga att dra till dig flygfän.
  Synd att du inte hade kameran till hands.
  Tjusiga bilder.

  Gilla

  • Tack, RC! Det var en häftig syn, druvan som lyste bland alla blå. Ja, märkligt nog så verkar fjärilar o.dyl. gilla mig. Tack och lov gäller det inte mygg! Har varit ute och spanat efter sländan idag, men den syntes inte till. Får nog inta vilstolen med kameran till hands.

   Gilla

   • Du får nog snart börja sova med kameran. Man vet aldrig när nästa objekt dyker upp. Druvorna ser ut att vara väldigt smarriga.

    Gilla

    • Haha, ja, nattfjärilar brukar förstås också uppsöka mig! Det är goda druvor och i år skulle jag faktiskt vilja pröva på att göra vin av dem.

     Gilla

 4. Magique, un grain de raisin-lampion

  Gilla

 5. En opportunist bland de blåa. Vill inte ställa sig i led och vill bara avvika. Stolt! Bra bild.

  Gilla

 6. Ibland gäller det att vara extra snabb med kameran. Det var du verkligen där! Tjusigt fångat!

  Gilla

 7. Hur får du så vackra bilder?! Tänkte Blaupunkt (som den tv:n jag växte upp med) direkt, är inte helt säker på varför 🙂 Vad lyssnade du på för bok?

  Gilla

  • Tack, Maria. Det är nog världen som är vacker och jag registrerar. Druvorna är ju som blåa punkter, utom den som lyste rött.
   .
   Jag lyssnade på Gerhardsens Hennes iskalla ögon, den sjätte boken i Hammabyserien. Den var bra, men nu gör jag paus, hennes böcker innehåller lite väl mycket ruskiga detaljer. Det blir Guillous senaste nu, Att inte vilja se.

   Gilla

 8. Verkligen en glad och elegant färgklick! De ser goda ut dina druvor.

  Gilla

  • Definitivt glad och lite osannolik mitt bland de blå lyste den som ett stoppljus. Druvorna är väldigt goda, bara lite många.

   Gilla

 9. Härlig bild och härlig text till. Jag hörde en gång att det betyder tur att en trollslända sätter sig på en människa. Får väl i alla fall hoppas det. Förstår om du upplevde det som magiskt! De är lite mäktiga på nåt vis! 🙂

  Gilla

 10. voilà que j’y reviens, c’est vraiment extraordinaire ;O)

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: