Lindring?

Av: Jag

06 09, 2014

Etiketter:,

Kategori: bilder, blommor, foto, foton, natur, photos, sommar

58 kommentarer

Bländare:f/8
Focal Length:55mm
ISO:200
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

Kanske kunde denna ört ge lindring, en gammal läkerört och även använd som stämningshöjare på andra sätt. Den senaste veckan har varit en av de svårare då migränauran anfaller med sitt blixtkrig flera gånger per dag och gör det därmed omöjligt för mig att göra något annat än ligga platt fullproppad med mediciner. Illamåendet går i vågor och yrseln likaså så datorumgänget blir kort. Lev väl, mina vänner.

 

58 kommentarer på “Lindring?”

 1. Ursnygg bild.
  Tråkigt med migrän och andra humördämpare.
  Hoppas du ändå får en mysig helg.
  Sköt om dig.

  Gilla

  • Tack, RC! Det är som om jag hade en elektrisk ledning i huvudet som får kortslutning så fort jag rör mig. Jag kämpar på.
   Trevlig helg!

   Gilla

 2. Precis samma för mig. Så vilken ört rör det sig om? Ge hit tack!

  Gilla

 3. Känner med dig. Jag hade en sån dag igår. Idag är det bra. Men att ha hela veckan. Är ju inte höjdare.
  Känner igen hur man proppa sig full av mediciner i hopp om att bli bättre och få lindring. Sen på väntan tills man kan ta en nytt dos om 6-7 timmar för den första dosen hjälpte inte det minsta. Fy….för migrän. Hoppas att det släpper nu och får en bra dag till imorgon.

  Gilla

  • Det är just det. När det börjar om. Och om. Och om. Och inte bara i huvudet utan i hela kroppen. Kaos. Tack, Antonia.

   Gilla

 4. Kan det vara Johannesört du har där? Blommorna är ju gula men jag har för mig att frukterna kan skifta i rött precis som kryddat brännvin.

  Gilla

  • Rätt gissat! Jag tänkte att du skulle komma med lösningen. Vi satte dem en gång just för att använda till brännvinskrydda.

   Gilla

 5. TYPISKT! Jag tryckte på fel knapp och allt jag skrev försvann! 😦

  Jag bläddrade i ett örtlexikon jag har på datorn som jag själv skaffade information till och skrev ner för ett antal år sedan när jag var mer aktiv med såna här frågor. Säger inte att det är 100% komplett…

  Bra vid migrän lär ska vara:
  Lavendel te;
  Pepparmynta i salvor och oljor för insmörjning;
  Rosmarin – också för insmörjning; Rölleka – ”Ett migränanfall orsakat av väderomslag kan lindras genom en kopp röllekate som dricks mycket hett klunkvis. Röllekate kan tom minska migränanfall om det dricks regelbundet. ”
  Citronmeliss te;
  Lavendel te;

  Jag undrade vad det var för växt på bilden, men läste nu att det är Johannesört (att jag kan lite om örtmedicien är en sak, att jag inte kan utseendet på alla växter är en helt annan femma… hehe…)

  Nå! Vad gäller johannesört står det så här:

  ”Te på johannesört används med stor framgång vid nervlidanden, nervinflammationer, neuroser, sömnlöshet, svaga nerver, skadade nervbanor samt alla sorters nervösa besvär. Det är även bra vid stöt- och förlyftningsskador.
  Flickor och kvinnor med oregelbunden mens bör dricka te på johannesört. Spädbarn som lider av magknip lugnar sig snart om man stryker johannesörtolja på deras lilla mage. Verkar infektionshämmande, sårläkande, milt nervlugnande och ångestlösande. Johannesörtolja utvärtes vid hudsjukdomar, bölder, spikbölder, reumatism, muskelvärk, gikt, brännskador. Invärtes vid diarré, mag- tarmkatarrer, nervösa besvär, depressioner, sömnproblem, lever- och gallsjukdomar. Mycket användbar under klimakteriet och puberteten.

  TE – lätt lugnande medel
  1 msk (ca 1 gram) torkad, skuren ört
  ¼ l vatten
  Häll kallt vatten över den torkade örten och heta upp till kokning. Låt stå en stund. Sila. 2-3 koppar dagligen.
  Det verksamma ämnet hypericin i johannesört höjer hudens känslighet för starkt ljus. Undvik därför starkt solsken när du följer en johannesörtkur.

  Gilla

  • Oj! Att du orkade skriva allt en gång till – tack snälla Ninna! Johannesörtens lugnande och rogivande verkan kände jag till men den hjälper tydligen mot annat också. Lavendel och citronmeliss har jag ju här hemma… rosmarin på landet. Men just nu vågar jag nog inte testa något för att inte reta systemet, har sluppit eländet under en dag. Har förhoppningsvis kontakt med neurologen i morgon.
   .
   Den ser ju lite annorlunda ut efter blomning, så det är inte så lätt att känna igen den, men färgen kan leda en rätt.

   Gilla

   • En del av det kunde jag ju kopiera och klistra in så det var inte fullt så farligt som det ser ut. Men ändå himla retfullt!
    Jag har hållit på med zonterapi nu ett tag. Hoppas det hjälper…

    Gilla

    • Det är jätteretfullt när det man skrivit försvinner. Jag har haft svårigheter att skicka kommentarer den senaste tiden, de vill inte skickas och sen försvinner de.
     Zonterapi har jag aldrig prövat, hoppas att det hjälper dig!

     Gilla

     • Jag är ju utbildad zonterapeut så jag vet ju att det är en metod som fungerar. Men det kan ju ta rätt lång tid, beroende på hur länge man haft besvär. Och går man för fort fram så reagerar kroppen lite för häftigt så man mår ännu värre ett tag.
      För min del gäller det att vara uthållig nu. Det är så lätt hänt att man håller på ett tag när man gör det själv, men sen ”glömmer” det.
      Eftersom jag har värk och stelhet så måste jag tänka på annat också. Basbildande kost t.ex. Men det är ju också en positiv sak att man mår sämre av behandlingen, för då förstår man att kroppen åtminstone är mottaglig. Men jobbigt också. Är himla trött! Ja, måtte det här ”bita” på mig och att jag fortsätter så länge det behövs.

      Gilla

      • Aha, det visste jag inte, att du var zonterapeut. Trötthet är pest. Jag har varit väldigt trött, sjuk och eländig de senaste tre veckorna och så migränauraeländet därtill. Jag vill att det vänder nu.

       Gilla

       • Jo! Men jag har aldrig jobbat som det. Mer än med familjen och en del vänner.
        Så snart jag får en vanlig förkylning sätter den sig i muskler och leder och sitter där i veckovis. Jag har inte tid med sånt! Min liv har äntligen förändrat sig till det bättre nu! Å andra sidan är det säkerligen mycket stress som påverkat mig tidigare, och flera av de orsakerna kommer nu att försvinna. Men jag antar det tar tid innan psyket och kroppen har anpassat sig till det nya.

        Gilla

  • Om det skulle hända igen, pröva att backa i webbläsaren. Det funkar ibland.

   /Skvitt

   Gilla

   • Det gjorde jag men det funkade inte. Kanske för att jag gick via den där orange lilla pratbubblan uppe till höger.
    Tack för tipset annars! Ofta brukar ju det fungera!

    Gilla

    • Aha! Nej, då funkar det inte.

     Kram!
     /Skvitt

     Gilla

    • Ska man skriva så långt är det bättre att skriva i Word eller annat ordbehandlingsprogram. Sen kopierar man och klistrar in.

     /Skvitt

     Gilla

     • Jag vet! Men jag hade inte tänkt skriva så långt. Det bara blev så.
      Men Macen brukar vara betydligt säkrare än PC på det viset. – Bara man inte trycker på fel knapp….. hehe

      Gilla

      • Jag gör själv samma misstag ibland. Det blir längre än det var tänkt. Sånt händer.
       Men vis av erfarenhet brukar jag då kopiera det jag har skrivit, klistrar in i word och fortsätter. Sen tillbaka och klistra in.

       /Skvitt

       Gilla

       • Ja. Det var så man var tvungen göra medan man hade PC.

        Gilla

        • Jag köpte en Mac. Den har jag nu bara för att se på TV från SVT Play och liknande. Ren skit. Mycket som jag inte gillar med Mac och framför allt så får jag inte använda vilka program som helst. Vafan det är ju min dator då ska inte Mac bestämma!
         Usch!
         Det var mitt sämsta köp någonsin. Jag trodde ju på vad folk som hade Mac sa. Det skulle jag inte ha gjort.

         Men skoj att du är nöjd!

         /Skvitt

         Gilla

 6. Vacker växt! Åtminstone så som du har fångat den, har nog aldrig sett den förut. Hoppas du haft några bättre dagar sedan du skrev detta inlägg.

  Gilla

  • Växter är ofta vackra även överblommade. Jag tror att du skulle känna igen den när den blommar, gula små blommor har den. Igår slapp jag auran och kunde gå ett varv i trädgården, idag känner jag mig väldigt sjuk, dock utan migränflimmer.

   Gilla

 7. Vackert fångat. Hoppas att du mår bättre nu.

  Gilla

 8. Johannesört tänkte jag med. Men örtmedicin har svag o långsam verkan. Tyvärr. Ska inte ge dig råd om sånt jag inte kan. Men tar in din smärta,

  Gilla

  • Tack, Kyrkis. Jag tänker inte laborera med örtmediciner under anfallen, jag är alldeles för känslig för att våga prova.

   Gilla

 9. Jag kände en kvinna för många år sedan som plågades så mycket av migrän att hon allvarligt övervägde att ta sitt liv. Men hur det var så fick hon nys om akupunktur och då försvann migränen nästan helt.
  Kan det vara något att pröva?

  Kram!
  /Skvitt

  Gilla

 10. Hade inte gissat på Johannesört … Intressant …
  Genom min anhörig roll så vet jag hur svårt det är att få hjälp av sjukvården … Och då är jag ändå en del av Sjukvården utifrån min yrkesroll …
  Det finns bra och dåliga sidor av sjukvården men tyvärr stämmer ofta uttryket att man ska vara frisk för att orka vara sjuk och be om hjälp …
  // Maria 🙂

  Gilla

  • Det är roligt när man ser nya sidor hos växterna.

   Sjukvården fungerar så olika beroende på vad man söker för. Jag tyckte att när jag sökte för min far fick han alltid snabb och bra hjälp. Likaså har min mor fått det. Men jag själv tycks ha fastnat på en vårdcentral där man helst bara vill ha snabba enkla patienter.

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: